Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

"ΦΩΤΙΑ" ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: Το "χαράτσι" φεύγει (;) για να έρθει ο νέος και βαρύτερος ενιαίος φόρος ακινήτων

Το επικοινωνιακό "δούλεμα" περί κατάργησης του χαρατσιού λαμβάνει τέλος, αφού στην πραγματικότητα θα είναι το ίδιο βαρύς και περισσότερο ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Οι ψευδοκυβερνητικοί κλόουν απλά αλλάζουν την ονομασία και με την βοήθεια της υποστηρικτικής ελληνικής τηλεόρασης το "πλασάρουν" στους πολίτες σαν μεγάλη ανακούφιση.
Πρόκειται για άλλο ένα "κόλπο" για να κερδίσουν χρόνο, διότι γνωρίζουν ότι ο μέσος εγκέφαλος ενεργοποιείται ή αποκοιμίζεται από τις ανάλογες λέξεις. Το "χαράτσι της ΔΕΗ" ενεργοποιεί αρνητικά τους εγκεφάλους των πολιτών, οπότε μια αλλαγή ονομασίας επιβαλόταν. Μέχρι ο κόσμος να δει τον νέο λογαριασμό, και να του έρθει "έμφραγμα", θα έχουν κερδίσε και άλλον πολιτικό χρόνο ζωής.
Επιβαρύνσεις για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων φέρνει ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα εφαρμοστεί το 2014, ενώ οριακά μειωμένους φόρους θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες που τα ακίνητά τους βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω των 2.000 ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο ενιαίος φόρος για τα κτίσματα θα υπολογίζεται με κλίμακα 33 συντελεστών, οι οποίοι θα ξεκινούν από τα 2 ευρώ το τ.μ. για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης μέχρι 500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και θα φθάνουν μέχρι τα 23,10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για περιοχές όπου οι τιμές ζώνης υπερβαίνουν τα 8.500 ευρώ.
Παράλληλα συστάθηκε ειδική ομάδα στο υπουργείο Οικονομικών για τη σύνταξη του σχεδίου νόμου που αφορά τη φορολόγηση των ακινήτων. Το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου στις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να το επεξεργασθεί μέχρι την έλευση της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», θα συσταθεί ειδικό τμήμα είσπραξης του ενιαίου φόρου ακινήτων μετά τις συστάσεις της τρόικας και τις επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα επιτευχθεί ο στόχος για είσπραξη εσόδων ύψους 4,15 δισ. ευρώ το 2014. Υψηλότερους φόρους θα πληρώσουν το 2014 οι ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων τα κτίσματα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών) ανά τετραγωνικό μέτρο.
Για τους λίγους που "βιάζονται" να χαρούν με κάποιες ανεπαίσθητες μειώσεις, ακρεί για να τους κοπεί η...φόρα ότι δεν αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να αναθεωρηθούν προς τα πάνω εφόσον διαπιστωθεί δημοσιονομικό κενό. Ο τελικός φόρος θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των συντελεστών που ισχύουν σε κάθε ζώνη, την επιφάνεια του ακινήτου και την παλαιότητα. Σε κάθε περίπτωση, το 2014 οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν 4,15 δισ. ευρώ για τα ακίνητα που κατέχουν.
Πάντως, ακόμη και οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με χαμηλότερη τιμή ζώνης (κάτω των 2.000 ευρώ) θα καταβάλουν επιπλέον φόρους εφόσον έχουν στην κατοχή τους ένα αγροτεμάχιο. Και αυτό διότι μέχρι σήμερα τα αγροτεμάχια παρέμεναν αφορολόγητα. Πλέον με την εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων θα φορολογείται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο φόρος αυτός θα στηριχθεί πάνω σε "μουσαντένιες" αντικειμενικές αξίες, που δεν έχουν καμμια επαφή με την πραγματικότητα πλέον.
Φυσικά εκτός από δυσβάσταχτος ο νέος φόρος θα είναι και μια δύσκολη μαθηματική εξίσωση για όποιον επιθυμεί να πάρει μια ιδέα του τι πρέπει να πληρώσει. Το πιο πιθανό είναι ότι κανείς δεν θα μπορέσει να το υπολογίσει, και απλά θα το δει όταν θα του έρθει το "μπουγιουρντί". Αλλά τότε θα είναι αργά, θα έχει υποστεί για άλλη μια φορά "σοκ και δέος", και ως γνωστόν στην ψυχολογία αυτός ο συνδυασμός απλά επιφέρει την παράδοση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου