Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Ο μνημονιακός ευρω-λαγός ξαναχτύπησε και βάζει το Στουρνάρα στη θέση του: Δαμανάκη - "Νέο Πακέτο=Νέο Μνημόνιο"

Αίσθηση προκαλεί η ξεκάθαρη τοποθέτηση της Επιτρόπου Μαρία Δαμανάκη για το ότι η όποια νέα χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα θα φέρει νέο Μνημόνιο και νέα μέτρα, δήλωση που βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις (ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΩΝ) κυβερνητικών στελεχών, του υπουργού Οικονομικών συμπεριλαμβανομένου (ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥ), ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί έως τώρα έχουν ορίζοντα έως το 2016 άρα επαρκούν και για την όποια νέα βοήθεια που θα καλύψει το «κενό» της διετίας 2014- 2015.
Μιλώντας στο MEGA, με φόντο τη προεκλογική αντιπαράθεση στη Γερμανία για το ελληνικό ζήτημα αλλά και τις πληροφορίες από το γερμανικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες το ύψος της νέας βοήθειας δεν θα είναι 11 δισ ευρώ αλλά 15 δισ ευρώ, η Μαρία Δαμανάκη δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να φαίνεται ως επισπεύδουσα ενός νέου «πακέτου», δεν πρέπει να ζητά και να συζητά για ένα νέο «πακέτο» βοήθειας, καθώς η νέα χρηματοδότηση συνεπάγεται την υπογραφή νέου Μνημονίου και βέβαια νέα μέτρα.  "Είναι σαφές ότι 'κούρεμα' του χρέους και νέο πρόγραμμα σημαίνει νέο μνημόνιο. Τρίτο νέο πακέτο με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα σημαίνει νέο μνημόνιο, νέες υποχρεώσεις της χώρας", τόνισε η Δαμανάκη.
Μεταφέροντας, προφανώς αυτό που συζητείται στους διαδρόμους των Βρυξελλών εν όψει της πλέον κρίσιμης αξιολόγησης από τη Τρόικα, όπου θα ανοίξει και η συζήτηση για το χρηματοδοτικό «κενό» αλλά και τη βιωσιμότητα του ελληνικού Χρέους, η Ελληνίδα Επίτροπος επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις ανησυχίες για την επιβολή νέων όρων, αν όχι μέτρων, από τους δανειστές, ως αντάλλαγμα για τη συνέχιση της χρηματοδότησης και πέρα από το αρχικό Πρόγραμμα, το οποίο εξαντλείται στα μέσα του 2014, με μόνη χρηματοδότηση έως τις αρχές του 2016 από το ΔΝΤ, χωρίς όμως αυτό να καλύπτει πλήρως τις δανειακές ανάγκες της χώρας.
Το άδειασμα στον επαγγελματία τσαρλατάνο, πάντως, δεν σταματά εδώ. Σημαντική είναι η αναφορά της Δαμανάκη στις προβλέψεις για το πόσο θα διαρκέσει ακόμα η άμεση μνημονιακή εξάρτηση:  "Κατά πόσο έχουμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής θα έλεγα ότι είναι ανάγκη να είμαστε πιο συγκρατημένοι. Εξαρτάται βέβαια που βάζουμε το τέλος της διαδρομής. Αυτή η ιστορία για τη χώρα μας είναι μαραθώνιος, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και αυτό που νομίζω ότι χρειάζεται να μεταδώσουμε όλοι είναι ότι πράγματι εάν η Ελλάδα είναι συνεπής με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα τα καταφέρει". 
Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση που θα ανοίξει τον Οκτώβριο, θα κλείσει με πολιτική απόφαση στο EUROGROUP του Νοεμβρίου, ενώ οι οριστικές αποφάσεις για το είδος και πολύ περισσότερο για το ύψος της νέας βοήθειας, θα ληφθούν μετά τον Απρίλιο του 2014, όταν δηλαδή οι Ευρωπαίοι θα έχουν στα χέρια τους τα προσωρινά στοιχεία για τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα τουλάχιστον με το στόχο της ελληνικής κυβέρνησης, θα πρέπει να «κλείσει» με πρωτογενές πλεόνασμα.

(ΠΗΓΕΣ:

ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Δεν θα ασχολούμασταν καν με το αυτονόητο περιεχόμενο των λεγομένων της Δαμανάκη (νέο κούρεμα ή οποιασδήποτε άλλης μορφής νέα δανειακή "βοήθεια" σημαίνει ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ), αν αυτό δεν αποτυπωνόταν από τη συγκεκριμένη πολιτικό. Υπενθυμίζουμε ότι σε τουλάχιστον δύο ακόμα κρίσιμες χρονικές συγκυρίες κατά την προηγούμενη φάση της μνημονιακής εξολόθρευσης, η Επίτροπος Αλιείας χρησιμοποιήθηκε τεχνηέντως προκειμένου να μεταφέρει τους εκβιασμούς των..."εταίρων" αλλά κυρίως για να προαναγγείλει τα επόμενα δύσκολα πακέτα που έρχονταν.
Το ίδιο ακριβώς βλέπουμε να συμβαίνει και σήμερα με τη νέα εμφάνιση της Δαμανάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Αν και αυτονόητη η κεντρική επισήμανσή της, η κατά τα άλλα απεχθής πολιτικός προσέφερε σημαντικό έργο: ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στο Στουρνάρα για τα ούτως ή άλλως ανάξια λόγου φληναφήματά του σχετικά με τις συζητήσεις στη Γερμανία για το αδιέξοδο του ελληνικού δημόσιου χρέους, προκειμένου να συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος αφελής τηλεθεατής του διαπλεκόμενου καναλιού ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ! Συνεπώς, η υπηρεσία που προσέφερε σήμερα η Δαμανάκη είναι ανεκτίμητη: έδωσε την καλύτερη πάσα στον εξαθλιωμένο λαό για να αντιδράσει εγκαίρως, αφού πλέον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ από την πλέον κατάλληλη πηγή, προερχόμενη από τα...βάθη των ευρωπαϊκών κέντρων αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου