Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Οριστικοποιήθηκε το πρώτο (εξωτραπεζικό) μεγα-σκάνδαλο της χουντάρας σα(χλα)μαρά: Με εξευτελιστική τιμή το φιλέτο του ΟΠΑΠ στο κολλητάρι-Μελισσανίδη

Παρουσία του Στουρνάρα υπεγράφη τη Δευτέρα το μεσημέρι η σύμβαση για το ξεπούλημα ποσοστού του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, εκ μέρους της οποίας υπέγραψε ο επιχειρηματίας - κολλητάρι του σαμαρικού σκουπιδαριού Δημήτρης Μελισσανίδης. Το 33% που πρόκειται να περάσει στην Emma Delta, μόλις επικυρωθεί από τις αρμόδιες αρχές, θα αποφέρει στα κρατικά ταμεία 622 εκατομμύρια ευρώ τον Οκτώβριο και άλλα 30 εκατομμύρια σε δόσεις σε βάθος χρόνου δεκαετίας. Η πώληση έγινε τόσο βεβιασμένα, ώστε η αγοράστρια εταιρεία επιμένει στις ενστάσεις της για την σύμβαση που έχει υπογράψει για τα επόμενα 5 χρόνια ο ΟΠΑΠ με την Intralot, ως τεχνολογικό πάροχο του Οργανισμού.
Σημειώνεται ότι τα 652  εκ. ευρώ που δίνει η Emma Delta για το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ, αντιστοιχούν σε μόλις 4,4 φορές τα περυσινά κέρδη της εταιρίας (503 εκ. ευρώ) και κάτι λιγότερο από 4 φορές στα μέσα ετήσια κέρδη της προηγούμενης 3ετίας. Αν δηλαδή η κυβέρνηση σεβόταν τις διεθνείς πρακτικές αξιολόγησης θα έπρεπε να είχε πουλήσει το 33% γύρω στο 2 δις ευρώ, αντί για τα 652 εκατ. που παίρνει τώρα το ελληνικό δημόσιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Σύσσωμη η τσογλαναρία έκανε λόγο για "ιστορική μέρα" και "μήνυμα προς το εξωτερικό". Συμφωνούμε απόλυτα: πρόκειται για "ιστορική μέρα" αφού σηματοδοτείται η έναρξη της ξεπουληματικής διαδικασίας εκποίησης της περιουσίας της Ελλάδας κατά το γνωστό πρότυπο "μπάτε σκύλοι, αλέστε", κάτι για το οποίο εκπέμπεται "σαφές μήνυμα προς το εξωτερικό" (με σαφές μήνυμα ότι προηγούνται τα αρχιδι-απλεκόμενα κολλητάρια, τα οποία όμως μπορούν να...συνδυαστούν με κερδοσκοπικά funds αμφιβόλου ποιότητας, που έχουν σκυλεύσει κατά καιρούς στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας κλπ.). Είχαν προηγηθεί τα  εξίσου  τεράστια σκάνδαλα της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίο, δύο υγιών τραπεζών που χαρίστηκαν σε υπό...κατάρρευση τραπεζικές εταιρείες, για να σωθούν οι...τελευταίες.
Στην ουσία μιλάμε για πολλαπλασιασμό του κατηγορητηρίου  βάσει του οποίου θα τιμωρηθούν τα ανελλήνιστα αποβράσματα που κονιορτοποιούν τη χώρα. Πρόκειται για αδικήματα που δεν ξέρουμε αν μπορούν να  αντισταθμιστούν "απλά" με κρέμασμα των ενόχων (σίγουρα θα παίξει ρόλο και το από πού ακριβώς θα κρεμαστούν τα τομάρια των σιχαμάτων).

Εσπευσμένα 
Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, η επιτάχυνση της υπόθεσης – που επί μήνες ήταν στις διαπραγματεύσεις – οφείλεται στην «στην κινητικότητα που έδειξε τις τελευταίες ημέρες ο ΟΠΑΠ στο θέμα της αξιοποίησης των αδειών των ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων, δηλαδή τους ηλεκτρονικούς κουλοχέρηδες (VLTs), αλλά και στην επέκταση του οργανισμού στα ηλεκτρονικά παίγνια. Στην πραγματικότητα ομως η εσπευσμένη πώληση έχει και πολιτικά κίνητρα: πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί από την γερμανική κυβέρνηση ως απόδειξη ότι το ελληνικό πρόγραμμα βαδίζει στο σωστό δρόμο, μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε στο Βερολίνο από την πρόβλεψη της Bundesbank για ανάγκη επιπλέον δανεισμού προς την Ελλάδα «το αργότερο το 2014».
Κατά το «Βήμα», η Emma Delta δεν έχει υποχωρήσει στο ζήτημα των ήδη υπογεγραμμένων συμβάσεων τρίτων συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΠ, όπως η Intralot που θα είναι επί 5ετίας ο τεχνολογικός πάροχος του Οργανισμού. Ομως οι επικεφαλής του fund που αγόρασε το 33% εκτίμησαν ότι η Εmma Delta κινδύνευε να βρεθεί προ τετελεσμένων αποφάσεων ακόμη και για project όπως τα βιντεολόττο και η επέκταση στο Διαδίκτυο, για τα οποία μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κινητικότητα, και αποφάσισαν να καταστούν ρυθμιστές των εξελίξεων. Προ των εξελίξεων αυτών, η Emma Delta έκρινε σκόπιμο να κάνει το αποφασιστικό βήμα».

Εκτός στόχων
Παρά το ξεπούλημα του 33% του ΟΠΑΠ, που θα πρέπει να εγκριθεί και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε., τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένουν μείον σε σχέση με τις απαιτήσεις των δανειστών. Η πώληση του ΟΠΑΠ έρχεται να πραγματοποιηθεί μετά την αποτυχία της συμφωνίας για την ΔΕΠΑ τον περασμένο Ιούνιο.
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, ακόμη και αν προστεθούν τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, (190 εκατ. ευρώ από τα Κρατικά Λαχεία, 652 εκατ. από τον ΟΠΑΠ, περί τα 280 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΔΕΣΦΑ που αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο), ο στόχος που έθεσε η τρόικα για φέτος (1,5 δις ευρώ) φαντάζει μακρινός, πόσο μάλλον όταν αναμένεται οι δανειστές να ανεβάσουν τον πήχη για τα έσοδα από την αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου για το 2014, στα 3,5 δις ευρώ. (ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Όσο για τα "προγραμματισμένα" δεκάδες δις μέχρι το τέλος της δεκαετίας και τα ακόμα περισσότερα που θα ακολουθήσουν λόγω του ακόλουθου σταθερά ανεξέλεγκτου χρέους (μην τρελαθούμε ότι οι παπαριές περί 124% το 2020 που ακούγονται μπορούν να θεωρηθούν..."διαχειρίσιμες"), ας είναι καλά τα ήδη ξεπουλημένα φυσικά αέρια και πετρέλαια.)

(ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου