Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Ανεξέλεγκτη η ανεργία: Νέο ρεκόρ με 27,6% το Μάιο και 65% στους νέους

Νέα εκτόξευση κατέγραψε τον Μάιο η ανεργία στην Ελλάδα, καθώς διαμορφώθηκε στο 27,6%, έναντι του αναθεωρημένου ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ (για πρώτη φορά) 27% τον Απρίλιο και έναντι του 23,8% τον Μάιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. Έχει προηγηθεί η ανακοίνωση των σαφώς πιο αξιόπιστων δεδομένων που αφορούν στο σύνολο του α' τριμήνου, τα οποία δείχνουν την ανεργία στο 27,4%, κάτι που συνιστά ουσιαστικά αναθεώρηση προς τα πάνω των ποσοστών που είχαν ανακοινωθεί ανά μήνα για το ίδιο διάστημα.
Το σύνολο των απασχολουµένων κατά τον Μάιο του 2013 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.621.153 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.381.088 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.318.671 άτοµα. 
Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 171.356 άτοµα σε σχέση µε τον Μάιο του 2012 (πτώση 4,5%) και κατά 22.815 άτοµα σε σχέση µε τον Απρίλιο του 2013 (υποχώρηση 0,6%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 193.668 άτοµα σε σχέση µε τον Μάιο του 2012 (αύξηση 16,3%) και κατά 30.558 άτοµα σε σχέση µε τον Απρίλιο του 2013 (άνοδος 2,3%).
Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, µειώθηκαν κατά 33.535 άτοµα σε σχέση µε τον Μάιο του 2012 (πτώση 1%) και αυξήθηκαν κατά 20.508 άτοµα σε σχέση µε τον Απρίλιο του 2013 (αύξηση 0,6%).
Στους νέους ηλικίας 15-24 ετών το ποσοστό της ανεργίας ξεπέρασε το 60% και διαμορφώθηκε στο 64,9%, από 57,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ στα άτομα ηλικίας 25-34 ετών η ανεργία αυξήθηκε στο 37,7% από 36% τον προηγούμενο μήνα. Συγκριτικά, τον Μάιο του 2012 η ανεργία στους νέους ηλικίας 15-24 ετών ήταν 55,1% και στα άτομα ηλικίας 25-34 ετών στο 32,7%.
Τα στοιχεία αυτά μάς οδηγούν στη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας που συνίσταται στα εξής:
α/ η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 32% (τουλάχιστον +5% από την επίσημη καταγεγραμμένη) που σημαίνει ότι τουλάχιστον 1 στους 3 Έλληνες είναι ήδη άνεργος. Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύει διαρκώς τουλάχιστον μέχρι το 2016, όπως πρόσφατα απέδειξαν με τις μελέτες τους το Levy Economics Institute και το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
β/ η εκτόξευση της ανεξέλεγκτης ανεργίας τον μήνα που υποτίθεται ότι "ανοίγουν θέσεις εργασίας" λόγω έναρξης τουριστικής περιόδου και μάλιστα μίας χρονιάς που υποτίθεται ότι θα σημειωνόταν βελτίωση στον συγκεκριμένο κλάδο προμηνύει τα πολύ χειρότερα που ακολοθούν. Αυτόν ακριβώς το μήνα, κάθε ημέρα προέκυπταν σχεδόν 1.000 επιπλέον άνεργοι, φανερώνοντας την αδιάκοπη πορεία της αποσάθρωσης στην αγορά εργασίας. Με αυτά τα δεδομένα, οδεύουμε σε πλήρη επιβεβαίωση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και άλλων αξιόπιστων φορέων που εκτιμούν ότι από τον Σεπτέμβριο το ποσοστό θα απογειωθεί (ίσως αυτό εννοούσε ο πρωθυπουργικός τραγέλαφος στην πολλάκις γελοιποιημένη ρήση του), πλησιάζοντας το πρωτοφανές 30% ήδη από φέτος.
γ/ η Ελλάδα όχι μόνο κρατάει την πανευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία, αλλά αυξάνει και την απόσταση. Τον Μάιο, που υποτίθεται ότι στο σύνολο της ΕΕ η ανεργία παρέμεινε στάσιμη σε σχέση με τον Απρίλιο, στην Ελλάδα παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των ανέργων, με την Ισπανία να ακολουθεί δεύτερη με ποσοστό 26,4% (υποτιθέμενα ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τον Απρίλιο).
Φυσικά δεν θα σταθούμε στις ανάξιες λόγου μπουρδολογίες των βρούτσηδων που από τον Μάρτιο αναμασούν ασυναρτησίες περί "θετικού ισοζυγίου απασχόλησης". Τα στοιχεία που επικαλούνται αντανακλούν προφανέστατα το επίπεδο των συμμετεχόντων στην καταστροφική μνημονιακή τσογλαναρία που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ελληνική τραγωδία: απλά, είναι για τα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου