Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Δυσφορία στις ΗΠΑ για τη σαμαρική παραδοχή παράδοσης του ελληνικού ορυκτού πλούτου στη Γερμανία (επαναλαμβάνοντας τα περί "ευρωπαϊκής ΑΟΖ")

Οι εξαγγελίες σαμαρά από το βήμα του Συνεδρίου του Μηχανισμού για την Ευρωμεσογειακή Συνεργασία και τις Επενδύσεις, για την ΑΟΖ έχουν προκαλέσει δυσφορία στην Ουάσιγκτον. Οι αναφορές σαμαρά για ευρωπαϊκά κοιτάσματα και ευρωπαϊκή ΑΟΖ, ερμηνεύονται από πηγές του State Department, ως συμφωνία της κατοχικής ψευδοκυβέρνησης με το Βερολίνο για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο.
Η Γερμανία, ως χώρα είναι εξηρτημένη ενεργειακά και σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία, αναζητά λοιπόν τρόπους για να επιτύχει ένα μεγάλο βαθμό ενεργειακής αυτάρκειας. Η χρυσή ευκαιρία της δίνεται πλέον στην Ελλάδα, με τη χώρα καθημαγμένη και σε διαρκή τροχιά ύφεσης και με τη Γερμανία να κυριαρχεί και να έχει επιβάλει τις απαιτήσεις της στην Αθήνα.

Ο σαμαράς δεν έκανε τυχαία αυτή την εξαγγελία. Είναι βέβαιο ότι είχαν προηγηθεί παρασκηνιακές επαφές και συζητήσεις τόσο με τη Γερμανική πολιτική ηγεσία όσο και με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ψευδοπρωθυπουργίσκος έχει εισπράξει ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα από την αμερικανική πλευρά που θεωρεί ότι έχει προσδέσει την Ελλάδα στο άρμα της Γερμανίας. Οι Αμερικανοί έχουν μάλιστα στείλει και τα δικά τους μηνύματα στο Μαξίμου, με αποκορύφωμα το ''φλερτ'' της Ουάσιγκτον με τον κ. Τσίπρα ενώ δεν είναι διόλου τυχαίο γεγονός η αιφνίδια αναβάθμιση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας , που ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 χρόνων.
Όσο και αν αυτή η αναβάθμιση ή αναθέρμανση σχετίζεται με την κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν, το γεγονός ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών κ.Κέρι έχει επισκεφθεί δύο φορές την Τουρκία (...ετοιμάζεται και για τρίτη) και καμία την Ελλάδα, το γεγονός αυτό δείχνει πολλά.
Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε και την επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσιγκτον που προσδιορίστηκε για τα μέσα Μαΐου, την ώρα που ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε αναμονή πρόσκλησης, όπως επίσης και την εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας, με προσωπική παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου.
Ο σαμαράς έχει αποφασίσει να ποντάρει, γεωπολιτικά, στη Γερμανία, όχι μόνο ως ιδεολογικά υποτελής, αλλά ξεκάθαρα εκβιαζόμενος από συμμετοχή της συμμορίας του στα μεγαλύτερα σκάνδαλα που εξόντωσαν τη χώρα και που έφεραν πάντοτε γερμανική υπογραφή. Μόνο ως φληναφήματα για αφελείς μπορούν να εκληφθούν οι συμπληρωματικές υποτιθέμενες σκέψεις του στυλ ότι ο ανεπάγγελτος και πατριδοκάπηλος πολιτικάντης εκτιμά ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ και η αξιοποίηση των κοιτασμάτων μπορεί να γίνει μόνο με τη στήριξη της Ε.Ε και κυρίως της ηγέτιδας χώρας-μέλους της Γερμανίας και ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει πράξη τις απειλές της και να προκαλέσει προβλήματα. Η παράδοση του ορυκτού πλούτου στη Γερμανία περνάει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο σε αναπόφευκτη συνεκμετάλλευση από την ούτως ή άλλως εκλεκτή του Δ΄Ράιχ Τουρκία.
Κορυφαίος παράγοντας της πολιτικής ζωής και της διπλωματίας, θεωρεί λανθασμένη αυτή τη στρατηγική. Εκτιμά ότι οι ΗΠΑ οδηγούνται, εκ των πραγμάτων, σε οικονομική και γεωπολιτική σύγκρουση με το Βερολίνο, και δεν πρόκειται να μείνουν αδιάφορες στην προσπάθεια των Γερμανών να ελέγξουν τα ελληνικά κοιτάσματα. Ο ίδιος παράγοντας παρατηρεί σκωπτικά ότι '' Τις τρεις μέρες που κράτησε η κρίση των Ιμίων, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν εξαφανισμένη'', κάτι που κατά τον ίδιο λέει πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου