Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Ορθώνει ανάστημα ο Κοντονής κατά των διεφθαρμένων κάφρων του ποδοσφαίρου: Ανακοίνωσε αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος

Η προαναγγελθείσα αναβολή του πρωταθλήματος αποτελεί γεγονός, μετά από σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού. Η αδιαλλαξία της ΕΠΟ και η μη συμμόρφωσή της με τη νομιμότητα οδήγησαν τον Κοντονή στην αναβολή της σέντρας της Super League, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Το «λουκέτο» θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 5/9.
Οι πρακτικές της ΕΠΟ αναφορικά με τους πίνακες διαιτητών και οι παρεμβατικές πρακτικές της Ομοσπονδίας στα πειθαρχικά όργανα, είχαν οδηγήσει τις σχέσεις Κοντονή – ΕΠΟ στα άκρα. Ο υφυπουργός είχε κάνει πολλάκις γνωστό πως αν δεν ευθυγραμμιστεί με τη λογική η διοίκηση της ΕΠΟ, τότε η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος θα ήταν μονόδρομος.
Έτσι κι έγινε. Με τον Κοντονή να βασίζει την απόφασή του στις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, ύστερα και από τις ανάλογες εισηγήσεις του ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
Στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός αναφέρει πως «...η αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων», καθώς επίσης η «διάχυτη πεποίθηση του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».
Ως εκ τούτου, η αναβολή αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 5/9, με αυτό να σημαίνει πως ουσιαστικά αναβάλλονται οι δύο πρώτες αγωνιστικές. Η Super League αναμένεται να ξεκινήσει -αν η ΕΠΟ συμμορφωθεί- από το Σαββατοκύριακο 10 - 11 Σεπτεμβρίου. Και αυτό γιατί είναι προγραμματισμένη η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω εθνικών ομάδων για φιλικούς ή προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.
Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.
Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».
Στο «δια ταύτα» της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».
* Η απόφαση του κ. Κοντονή θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας στο Φ.Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου