ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ "ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ":
ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΑ - 
Η ανθελληνική συμμορία 
των διεφθαρμένων νεοφιλελέδων
http://paragka-mitsotaki..gr/
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Two Worlds (2017)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ ORAX - Dreaming, Studio Version, 2013 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music (HD) [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Β.Λεβέντης/Ένωση Κεντρώων - Μιλώντας για τις Συντάξεις (6/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 [ Διαδυκτιακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Β.Λεβέντης/Ένωση Κεντρώων - Περί Προσφυγικού και Σχεδίων ΣΥΡΙΖΑ (2/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 [ Διαδυκτιακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Μετά τις 4 άδειες, έπονται οι περιφερειακές, οι ραδιοφωνικές και στο βάθος οι θεματικές: Τα σχέδια του Ν.Παππά

Την ώρα που ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εισέρχεται στην τελική του φάση, στην κυβέρνηση ετοιμάζουν τα επόμενα βήματά τους όσον αφορά την αναδιάρθρωση της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης βάζουν μπροστά το σχέδιο για το ξεκαθάρισμα και του εγχώριου ραδιοφωνικού τοπίου, με ενέργειες αντίστοιχες με αυτές που ακολουθήθηκαν στην τηλεόραση. Η προκήρυξη για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών αναμένεται είτε εντός του φθινοπώρου είτε στις αρχές του χειμώνα, με τους αρμοδίους να έχουν ήδη καταρτίσει το σχετικό περίγραμμα. Ταυτόχρονα:
  • θα δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις όσον αφορά την παροχή διαφήμισης προς τα περιφερειακά Μέσα, ένα μέτωπο που απασχολεί ιδιαίτερα τόσο τους κυβερνώντες όσο και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στον περιφερειακό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. 
  • Μια ακόμη κομβική παρέμβαση θα αφορά την προώθηση του σχεδίου για το barcode στις εφημερίδες, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στο κομμάτι των κυκλοφοριών. 
  • Επιπλέον, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί επί της ουσίας τον νόμο Βενιζέλου που βρίσκεται σε ισχύ για τη χορήγηση διαφημιστικών πακέτων από τράπεζες, ΔΕΚΟ κ.ά. 
Το σχετικό πλέγμα δράσεων της κυβέρνησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί -και στο κοινοβουλευτικό πεδίο- μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε το επόμενο τρίμηνο θα είναι στην κυριολεξία… φωτιά για Μαξίμου και Γραμματεία Ενημέρωσης.
Οπως λένε οι γνωρίζοντες τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς και τη μιντιακή πιάτσα, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αλλάζουν άρδην το σκηνικό σε όλα τα επίπεδα της ενημέρωσης, καθώς και τις εν γένει ισορροπίες στον χώρο. Ολα τα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος σε συνεργασία που θα έχουν το επόμενο διάστημα ο κ. Παππάς με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος, όπως συνέβη και με το κομμάτι των τηλεοπτικών αδειών θα επιφορτιστεί με την προετοιμασία και του συγκεκριμένου, πολύπλευρου εγχειρήματος.
Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σύντομα θα διαρρεύσουν και ορισμένες από τις βασικές προωθούμενες διατάξεις.
Με βάση απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η προκήρυξη για τις θεματικές άδειες θα καθυστερήσει αρκετά. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κάνει «χατίρια» στον οποιονδήποτε επιχειρηματία.
Με απλά λόγια, η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να αποσπάσει το μέγιστο δυνατό τίμημα, δεν σκοπεύει να κάνει το χατίρι των καναλαρχών, που θα επιθυμούσαν άμεσα να βγουν στον αέρα και οι θεματικές άδειες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στο Μαξίμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα τέσσερα κανάλια θα υπάρξει προκήρυξη για τα περιφερειακά κανάλια, όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο υπουργός Επικράτειας.
Πρόκειται για μια απολύτως λογική ενέργεια, αφού αποτελεί κοινό μυστικό ότι, στην περίπτωση που αμέσως μετά τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, προχωρήσει η διαδικασία για τα θεματικά κανάλια, τότε τουλάχιστον τρεις από τις εταιρείες που μετέχουν στον σημερινό διαγωνισμό θα συμμετάσχουν για τυπικούς λόγους, αφού από την πρώτη στιγμή αυτό που περιμένουν είναι οι θεματικές άδειες.
Για την κυβέρνηση εκείνο που προέχει είναι το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου να έχουν «ανέβει» στον δορυφόρο τα νέα κανάλια, εξέλιξη που θα σημάνει την αυτόματη «κάθοδο» όσων από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια.

(ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου