Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Φάουλ Ν.Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες: "Δεν διαφαίνεται αδειοδότηση για θεματικά κανάλια", εμμένει αποκλειστικά στα 4 γενικού περιεχομένου

«Τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, την οποία δεσμευθήκαμε διά στόματος πρωθυπουργού ότι θα καταθέσουμε και η συνολική αίσθηση ότι πλέον η Δικαιοσύνη έχει αφεθεί να κάνει τη δουλειά της θα παγιωθεί», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά μετο ζήτημα των δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ.
Αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη στάση του ΔΝΤ, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «οιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει πρώτον να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και δεύτερον να θεμελιώσει το επιχείρημά του, πράγμα που το βλέπω ακόμα πιο δύσκολο». 
Και συνεχίζει: «Γιατί αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο και μετά είναι προς το καλύτερο. Συνεπώς δεν δύναται κανείς σώφρων να βγει στη δημόσια σφαίρα και να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από αυτά που συμφωνήσαμε».
Ως προς το «πακέτο» των μέτρων και ερωτηθείς αν θα έχουμε φορολογικές επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνισε: «Η συμφωνία, την οποία έχουμε υπογράψει, προβλέπει ότι το 2018 θα πρέπει να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5%, στα πλαίσια της συμφωνίας -δεν μιλάμε για νέα μέτρα- θα ψηφιστούν κάποια μέτρα».
Και τόνισε: «Υπάρχει το εξής πολύ σημαντικό και πιθανό ενδεχόμενο: τα αποτελέσματα τα οικονομικά και η πορεία της οικονομίας να είναι τέτοια, ούτως ώστε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε προς εφαρμογή τα επόμενα χρόνια να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου γιατί θα μπορούμε, όπως το κάναμε φέτος, να υπερβαίνουμε τον στόχο των εσόδων».
Σχετικά με το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», ο ίδιος σημείωσε πως «η άποψή μας είναι ότι τώρα πρέπει να τελειώσει. Το θέμα είναι συνυφασμένο με την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος. Χωρίς εύρωστο σύστημα τραπεζικό, η διαδικασία και η προσδοκία της ανάκαμψης, θα είναι πιο δύσκολη».

«Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες»
Ο κ. Παππάς είπε ότι η κυβέρνηση επιμένει στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξουν θεματικές άδειες ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται "ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, θα το δούμε μετά και την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών" όπως είπε χαρακτηριστικά. 
Ως προς τη διαδικασία του διαγωνισμού δήλωσε ότι «μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί η προκήρυξη στο open gov, θα υπάρξει μία ολιγοήμερη διαβούλευση και μετά θα περάσουμε στη διαδικασία υποβολής των φακέλων». 
Όπως είπε, «ο χώρος του Τύπου είναι πολλαπλώς ταλαιπωρημένος -και δεν εννοώ μόνο τον ηλεκτρονικό και την τηλεόραση- και ο χώρος των εφημερίδων. Υπάρχουν φαινόμενα που δεν θα πρέπει να αφήσουμε να συνεχίζονται. Για παράδειγμα, δεν μπορεί όλα τα προϊόντα στην αγορά να έχουν barcode και να μην έχουν οι εφημερίδες, αυτό μέσα στις επόμενες μέρες θα δρομολογήσουμε τη νομοθετική ρύθμιση να το ολοκληρώσουμε».


ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ:  Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και σαφώς εξακολουθούμε να στηρίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αδειοδότηση 4 και μόνο πανελλαδικών, ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ελεύθερης ψηφιακής λήψης τηλεοπτικών καναλιών, αφού σύμφωνα με τις πιο αξιόπιστες μελέτες μόνο 2,5 τέτοια αντέχει η αγορά, σε τέτοιες ποσότητες αναλογικά με τον πληθυσμό και το ΑΕΠ τους κινούνται όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, συνεπώς μόνο έτσι θα χτυπηθεί η διαπλοκή στη ρίζα της.
ΟΜΩΣ, όλα αυτά ισχύουν με δεδομένο ότι θα υπάρξουν άδειες για περιφερειακά αλλά και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ τηλεοπτικά κανάλια. Η μπαρούφα που ξεστόμισε σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία απολύτως λογική. Δεν νοείται τηλεοπτικό φάσμα πουθενά χωρίς την ύπαρξη ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ. Αν αυτή η ηλιθιότητα ισχύσει, τότε θα δικαιωθούν τα διαπλεκόμενα κοπρόσκυλα που μιλούν για βορειοκορεάτικα καθεστώτα και πλήγμα στην (πραγματική) πολυφωνία, ενώ θα έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα σπρώξει στους τηλεθεατές στη συνδρομητική τηλεόραση που συνιστά ακόμα μία καραμπινάτη περίπτωση διαπλοκής και μάλιστα βαρβάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου