Άτακτη υποχώρηση από την έξοδο στις αγορές και διαβεβαιώσεις στην τρόικα για πλήρη συμμόρφωση στο σύνολο των επιταγών της έδωσε ο Σαμαράς, μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, που επίσης μίλησε, σχεδόν αμφισβήτησε ακόμα και την ίδια την πρόθεση της κυβέρνησης, για "τέλος των Μνημονίων", έτσι όπως είχε εκφραστεί τις προηγούμενες ημέρες, αδειάζοντας -εμμέσως πλην σαφώς- ακόμη και τον ίδιο τον Σαμαρά.

Μάλιστα η κυβέρνηση φαίνεται πως έστειλε ήδη το μήνυμα και στους δανειστές, επαναλαμβάνοντας κατά κάποιο τρόπο, το προ διετίας "ήμαρτον" του Αντ. Σαμαρά προς την Άνγκελα Μέρκελ. Το πρακτορείο Reuters αφού διατυμπανίζει ότι "η Ελλάδα αλλάζει γνώμη για την έξοδο από το Μνημόνιο", αναφέρει: "Αναγνωρίζει η ελληνική πλευρά, ότι μια συνολική αποκοπή από τα προγράμματα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον της", φέρεται να δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος. Επικαλείται επίσης, δήλωση άλλου αξιωματούχου που κάνει λόγο για "προσγείωση στην πραγματικότητα".

Την ίδια ώρα, το Bloomberg, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του, αναφέρεται στις μεγάλες απώλειες του Χρηματιστηρίου, μιλώντας για "μνήμες του 2012".

(ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr/)