Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Δημοσκόπηση Pulse: Άνετο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφει εκλογικό θρίαμβο

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για τη νέα πολιτική πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την πρωτιά στην πρόθεση ψήφου, όπως αποδεικνύουν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις. Αυτό που πλέον πρέπει να διερευνηθεί είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η οποία (εφόσον στην ίδια έκταση επαληθευτεί από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, και εφόσον μέχρι τη διεξαγωγή των τελευταίων δεν θα έχουν πραγματοποιηθεί οι επιτακτικής σημασίας για τη σωτηρία της χώρας βουλευτικές εκλογές) θα καθορίσει το πόσο γρήγορα θα καταρρεύσει επιτέλους η χουντική ληστοσυμμορία που καταστρέφει συνειδητά το ελληνικό Έθνος.
Προσώρας έχουμε ως δεδομένο ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται μήνα με το μήνα, βδομάδα με τη βδομάδα, μέρα με τη μέρα. Η δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Το Ποντίκι δείχνει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει πλέον άνετο προβάδισμα, σαφώς μεγαλύτερο των ορίων του στατιστικού σφάλματος, προβάδισμα που φτάνει το +3%, από το +2,5% που βρισκόταν στην έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από έναν μήνα. Η διαφορά αυτή αποδεικνύει ότι η τροπή των πραγμάτων είναι οριστική, όπως άλλωστε έδειξε και η δημοσκόπηση της Public Issue και το αντίστοιχο +3,5% (παρά την καούρα κάποιων άχρηστων ηλιθίων επιπέδου ΣΚΑΪ που επιχείρησαν με τον γνωστό τσαρλατανικό τους τρόπο να παρουσιάσουν τη διαφορά ως "φουσκωμένη" λόγω εκτίμησης εκλογικής επιρροής). Βέβαια, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από αδημοσίευτες δημοσκοπήσεις, η πραγματική διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, σίγουρα υπερδιπλάσια και δεν αποκλείεται να προσεγγίζει ακόμα και το +10%. Είναι απορίας άξιον πώς ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ όπως το Ποντίκι και η Εφημερίδα των Συντακτών περιορίζονται σε διαφορές μεγέθους 3% και 3,5%: η μόνη λογική εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι τα εν λόγω ΜΜΕ επιχειρούν να συγκρατήσουν το λαϊκό έρεισμα μακριά από ενθουσιασμούς που θα μπορούσαν να το οδηγήσουν σε εναλλακτικές αντιμνημονιακές επιλογές (μικρότερα κόμματα, αποχή κλπ.). Εν ολίγοις, αυτό που μέχρι πρότινος βλέπαμε να κάνουν τα μνημονιακά κοπρόσκυλα της διαπλοκής και της παραπληροφόρησης (μαγείρεμα βάσει εκλογικού σφάλματος για να περιοριστεί η πραγματική διαφορά ή ακόμα και να αλλάξει η σειρά των κομμάτων) πιθανότατα κάνουν σήμερα οι αντιμνημονιακές εφημερίδες, με ακριβώς αντίστροφη στόχευση. Υπ'αυτή την έννοια, οι ίδιες δημοσκοπήσεις αφήνουν ανοιχτό ένα εύρος προβαδίσματος για τον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να φτάνει έως το +7,5%.
Από εκεί και πέρα, τα ποσοστά των όπως τα παρουσιάζει η Pulse δείχνουν πιο ρεαλιστικά σε σχέση με αυτά που έδωσε η Public Issue. Συγκεκριμένα:
- ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 23% (25,5% με αναγωγή), ακολουθούμενος από τη ΝΔ με 20% (22,5% με αναγωγή). Τα ποσοστά αυτά φαντάζουν πολύ λογικότερα από τα εξωπραγματικά 31,5% του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως 28% που έδωσε η Public Issue, τα οποία δεν φαίνεται να προσεγγίζονται ούτε κατά διάνοια.
- πάντα τρίτη η Χρυσή Αυγή με 11%, σταθερή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρά τη σύλληψη επιπλέον βουλευτών της.
- έπονται το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5% και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 4,5%. Αν και η ίδια σειρά παρουσιάστηκε και από την Public Issue (με ισοπαλία ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ), οι εδώ συνολικές διαφορές έχουν προφανώς μεγαλύτερη εγγύτητα ως προς το λαϊκό αίσθημα, αφού οι διαφορές κινούνται εντός του 1%, σε αντίθεση με την άλλη δημοσκόπηση που τη δείχνουν διπλάσια.
- τελευταία και καταϊδρωμένη η (κρυφο)μνημονιόδουλη ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται οριακά στη ζώνη εισόδου στο κοινοβούλιο.
Η δημοσκόπηση της Pulse RC, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο ολόκληρη στο «Ποντίκι», καταγράφει επιπλέον το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την προτίμηση για τη διαχείριση της οικονομίας, στοιχείο που διαφοροποιεί τα πολιτικά δεδομένα.

Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος
(ΠΗΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ:
εφημερίδα Το Ποντίκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου