Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Θάνατος στους λαϊκιστές

(του Γιώργου Ανανδρανιστάκη)

Αν πεις ότι μέσα σε δώδεκα μήνες, από το γ' τρίμηνο του 2012 έως το γ' τρίμηνο του 2013, εκλάπησαν από τις τσέπες των πολιτών 2,6 δισ., όσο δηλαδή μειώθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, θα πέσουν να σε φάνε Τα ΝΕΑ, ο ΣΚΑΙ, το ΜΕΓΚΑ, η Athens Voice, ο Πρετεντέρης, ο Βενιζέλος, ο Κεδίκογλου, οι 58 και η Άννα Μισέλ, η οποία ως βαφτιστήρα του Βασιλέως, θα σε φάει συνοδεία Κι Ρουαγιάλ. «Είναι λαϊκιστής, ξεστόμισε τη λέξη ‘κλοπή' , λέει τον πρωθυπουργό μας και τον Στουρνάρα μας (σ.σ. ο Στουρνάρας είναι πλέον ιδιότητα) κλέφτες, θέτει σε κίνδυνο το πρωτογενές πλεόνασμα και τη σωτηρία της χώρας».
Αν προσθέσεις, μάλιστα, ότι τα 2,6 δισ. εκλάπησαν από τους πολίτες, για να δοθούν στους δανειστές και ότι αυτοί που τα πήραν είναι σμπίροι των δανειστών, η χορωδία των κυριλέ μπράβων θα ουρλιάξει σε ρε μείζονα: «Πιάστε τον τρομοκράτη, κάτι τέτοιοι οπλίζουν το χέρι του Χριστόδουλου Ξηρού». Και πριν φτάσουν οι φωνές των χορωδών στο ταβάνι της κεντρικής αιθούσης του Μεγάρου Φίλων της Μουσικής, θα έχει φτάσει στο δελτίο του ΜΕΓΚΑ μονταρισμένο βίντεο που θα σε δείχνει να εγχειρίζεις στον Ξηρό ένα ρεβόλβερ, ένα ρέμιγκτον και ένα καλάσνικοφ. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Μουρούτης, να κάνει κάποιος τη χειρονακτική δουλειά.
Αν μιλήσεις για τα πράγματα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου, ακόμη και γι' αυτά που αποκαλύπτουν οι επίσημες στατιστικές του κράτους, κινδυνεύεις σοβαρά. Να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό κι αν το ανοίξεις, να αποφύγεις απαξάπαντος τους χαρακτηρισμούς και κυρίως, να συμπληρώσεις ότι η απώλεια των 2,6 δισ. ευρώ μέσα σε 12 μήνες είναι τωόντι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, απαραίτητη ωστόσο, για να βγει η χώρα από το τούνελ και να διατηρήσει τη θέση της στην Ενωμένη Ευρώπη. «Ασφάλιστρο κινδύνου» θα αποκαλέσει ο καλλιεπής Βενιζέλος τα 2,6 δισ. που χάθηκαν, μετά θα πει ότι «φάγαμε τον γάιδαρο, τώρα μας έμεινε η ουρά» και στο βάθος της εικόνας θα φανεί αίφνης ένας κατασπαραγμένος γάιδαρος, με αποτυπώματα από τη μασέλα του Ευάγγελου στο κουφάρι του.
Η ποινή είναι βαριά. Να σε λένε λαϊκιστή, να σε λένε τροφοδότη και εμψυχωτή της τρομοκρατίας, δεν είναι μικρό πράγμα, μπορεί να βρεθείς ξαφνικά στις φυλακές του Δένδια ή, ακόμη χειρότερα, στο twitter του Μπίστη. Παρόλα αυτά, οφείλεις να το πεις, οφείλεις να φωνάξεις ότι έκλεψαν άλλα 2,6 δις από τον κόσμο, για να τα δώσουν στους δανειστές. Τα δίνει ο Γιάννης στον Σόϊμπλε, αρνούμενος να θέσει το ζήτημα της δραστικής αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, επειδή ο Βόλφγκαγκ του είπε "forget it, Giannis".
Πρέπει να φωνάξεις, επίσης, ότι ενώ αρπάζουν 2,6 δισ. από τους πολίτες δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να φορολογηθεί ο απίστευτος πλούτος που λιμνάζει στις τράπεζες της Ελβετίας. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η φορολογία με 20%-30% των καταθέσεων που έχουν οι Έλληνες στην Ελβετία θα απέφερε περί τα 6 δισ. ευρώ, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα. Οι κυβερνώντες το γνωρίζουν κι όμως πράττουν τα ελάχιστα, δίνοντας στον άθλιο λαϊκιστή την ευκαιρία να πει ότι ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο προστατεύουν τους πλούσιους φίλους των ιδίων και των κομμάτων τους.
Πρέπει να τα λέμε, έστω και με ποινή ανασκολοπισμού. Διότι αν δεν τα πούμε, του χρόνου οι άρπαγες θα αφαιρέσουν άλλα 2,6 δισ. από τις τσέπες των πολιτών. Θα στα πάρουν, φίλε μου, και ούτε που θα το καταλάβεις, τόσο ελαφρύ χέρι δεν είχε ούτε ο Αρσέν Λουπέν.

(ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr/)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Το θράσος του μνημονιακού αληταριού είναι τόσο απύθμενο που όχι μόνο επιχειρεί -έστω και αποτυχημένα- να βαφτίσει "λαϊκιστές" όσους κάνουν την απαιτούμενη κριτική για την καταλήστευση των πολιτών, αλλά που η ίδια η τσογλαναρία, πάνω στην απέλπιδα προσπάθειά της να συμμαζέψει την επερχόμενη εκλγογική συντιβή της, προβαίνει στην αισχρότερη μορφή λαϊκισμού, τάζοντας "παροχές" βάσει ενός ανύπαρκτου "πρωτογενούς πλεονάσματος".
Οι "κύκλοι του υπουργείου οικονομικών" άρχισαν να κάνουν πιάτσα στα κανάλια με τη μουσαντένια διαρροή περί "πλεονάσματος στο 1 δις" που συνεπάγεται υποσχετική επιταγή περίπου 700 εκατ. σε ψίχουλα παροχών, μήπως και ξεγελαστεί κάνας χαχόλος. Πέρα από το γεγονός ότι μιλάμε για ένα επίπλαστο ποσό που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα (αναμένεται ακύρωσή του από την Κομισιόν τον Απρίλιο, για τους λόγους που έχουμε επανειλημμένως αναλύσει: κερατιάτικα σε ιδιώτες πάνω από 6 δις λόγω άτυπης στάσης πληρωμών, υπολογισμός 1 δις και πλέον σε ομόλογα που ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ "ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ" κλπ.), ακόμα και να ίσχυε δεν αντισταθμίζει ούτε το 1/3 του ποσού που εκλάπη ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 12ΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Συμπερασματικά: Οι μνημονιόδουλοι λαϊκιστές λασπολογούν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια και μάλιστα τάζοντας την επιστροφή ενός μικρού μέρους των κλεμμένων σε ψίχουλα για να ξεγελάσουν κάναν πεινασμένο κακομοίρη. Υπ'αυτή την έννοια, ο ειρωνικός τίτλος του άρθρου εκλαμβάνει κυριολεκτικό περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου