ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ "ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ":
ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΑ - 
Η ανθελληνική συμμορία 
των διεφθαρμένων νεοφιλελέδων
http://paragka-mitsotaki..gr/
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Two Worlds (2017)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ ORAX - Dreaming, Studio Version, 2013 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music (HD) [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Β.Λεβέντης/Ένωση Κεντρώων - Μιλώντας για τις Συντάξεις (6/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 [ Διαδυκτιακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Δ.Καζάκης - Περί Κουρέματος Καταθέσεων και Χρεοκοπίας Τραπεζών (10/2015) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 [ Διαδυκτιακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ενώ οι νταβατζήδες ρίχνουν μαύρο στην αντικειμενική ενημέρωση για να σώσουν το τομάρι τους, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Στη γραμμή Τσίπρα και Συνόδου του Νότου ο Γιούνκερ

Μπορεί στο εσωτερικό η κυβέρνηση να δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης για την τακτική των συμμαχιών που επιχειρεί να οικοδομήσει, τα πράγματα ωστόσο εκτός συνόρων δείχνουν πως η «μεγάλη εικόνα» δικαιώνει τον Αλέξη Τσίπρα. Έχοντας το βλέμμα του στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Αθήνας για τα μείζονα ζητήματα του χρέους, των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και της εν εξελίξει αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας μετά από δύο χρόνια «μαύρο πρόβατο» και «αντάρτης» της Ευρώπης τείνει να καταρρίψει τις πολιτικές περιχαρακώσεις, βρίσκοντας πλέον ευήκοα ώτα και σε χώρους που αποστρέφονται την Αριστερά.
Και τούτο, όχι διότι αίφνης ασπάστηκαν τις ιδέες της αλλά γιατί αποτελεί κοινή λογική πως με συνέχιση της λιτότητας όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα απλά θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. «Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι τα επιχειρήματα Τσίπρα ακούστηκαν στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου διά στόματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη που δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τη χείρα βοηθείας που τείνει ο επικεφαλής της Κομισιόν.
Ακόμα και ο πλέον κακεντρεχής δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως η χθεσινή ομιλία και οι προτάσεις Γιούνκερ αποτελούν επί της ουσίας την μεταφορά της Διακήρυξης των Αθηνών μέσω της ατζέντας της Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πριν την παρέμβαση Γιούνκερ είχε προηγηθεί η σχεδόν ταυτόσιμη τοποθέτηση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος βρίσκεται στα χαρακώματα εδώ και καιρό με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για πρώτη φορά με τόσο εμφατικό τρόπο αμφισβήτησε τη μονεταριστική πολιτική του Βερολίνου και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη η Ευρώπη να υιοθετήσει πιο κοινωνική ατζέντα και να φροντίσει για τους αδυνάμους.
Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει εξάλλου και ο αμερικανικός παράγοντας, με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στο Βερολίνο πως πλέον έχει τελειώσει η αντιπαράθεση για το κατά πόσο πρέπει να υποστηριχθεί η λιτότητα ή η ανάπτυξη. «Αυτή την στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας εμμέσως στο Βερολίνο και τον Γερμανό ομόλογό του την διπλωματική – για πρώτη φορά – απομόνωση της Γερμανίας για την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη.
Όλες οι διαπιστώσεις αυτές μόνο αδιάφορο δεν αφήνουν το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των επιχειρημάτων του Έλληνα πρωθυπουργού εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια. Για αυτό το λογο στο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι με την πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και διπλωματία που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Αθήνα έχει αναβαθμίσει σημαντικά το ρόλο της ως «παίχτης» στη γεωπολιτική σκακιέρα, όπως επιβεβαιώθηκε και από την πρωτοβουλία Τσίπρα για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο.

Διπλασιασμό του επενδυτικού πακέτου ζήτησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την απαίτηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως εκφράστηκε στην σύνοδο των Μεσογειακών χωρών της Αθήνας, που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Την ώρα που οι χώρες του βορρά, με πρώτη την Γερμανία, συνεχίζουν να κερδίζουν τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, από μία δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, οι χώρες της Μεσογείου, έχουν τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας, φτώχειας και κόκκινων δανείων. Απέναντι στην γερμανική κυριαρχία της Ευρώπης και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, μπήκε στην «γραμμή» Τσίπρα!
Ήταν η πιο σημαντική ομιλία από το 2010, καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής έπρεπε να κάνει τον απολογισμό του «δύσκολου έτους» που πέρασε. Ανεργία, προσφυγικό, «Brexit» και η απόσταση που συνεχίζει να διευρύνεται ανάμεσα σε βορρά και νότο, είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κομισιόν.
Απέναντι στους 751 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μίλησε για τρεις ώρες και ζήτησε διπλασιασμό του ύψους και της διάρκειας του πακέτου ευρωπαϊκών επενδύσεων, τονίζοντας πως οι επόμενοι 12 μήνες είναι «καθοριστικοί» για την ΕΕ, υπογραμμίζοντας πως «η Ευρώπη δεν είναι αρκετά κοινωνική».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ΕΚ για την Κατάσταση στην Ένωση, τόνισε πως ο λαϊκισμός, η ανεργία και η κοινωνική αδικία είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ. Επίσης συζητήθηκαν η προσφυγική κρίση, το  Brexit και  η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, δήλωσε προτού δώσει το λόγο στον Πρόεδρο της Επιτροπής,  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι η ετήσια ομιλία και συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή στις εργασίες του Κοινοβουλίου, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου μπορεί να γίνουμε μάρτυρες μιας θεμελιώδους αλλαγής και μόλις δύο ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής στη Μπρατισλάβα.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκίνησε την ομιλία του κατονομάζοντας τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η ΕΕ: τον κατακερματισμό, τον λαϊκισμό, την ανεργία και την κοινωνική αδικία. «Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, μόνο τα δημιουργεί», τόνισε. Όσον αφορά το Brexit, είπε τα εξής: «Σεβόμαστε και εκφράζουμε τη λύπη μας για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η ΕΕ δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Θα χαρούμε εάν το αίτημα της Μ. Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ κατατεθεί το συντομότερο δυνατό.» Σημείωσε ακόμη ότι η νέα σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση λύσεις τύπου «à la carte» για την πρόσβαση της χώρας στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Ο ίδιος, αναφέρθηκε και σε άλλες προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, όπως η επικύρωση της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, η σύναψη περαιτέρω συμφωνιών απελευθέρωσης του εμπορίου με τρίτες χώρες, όπως η CETA, η προστασία των δεδομένων, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οικοδόμηση της κεφαλαιακής ένωσης, η πρόσβαση σε ίντερνετ υψηλής ταχύτητας και οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα διπλασιαστεί το ποσό για το ευρωπαϊκό ταμείο επενδύσεων.
Στο «καυτό» θέμα της προσφυγικής κρίσης τόνισε ότι «έχουμε αρχίσει να βλέπουμε δείγματα αλληλεγγύης, όμως χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα». Πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργανισμού αλληλεγγύης και ενός νέου σχεδίου επενδύσεων για την Αφρική. Για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εθνικών αστυνομικών αρχών και πρότεινε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της Europol. Ανακοίνωσε επίσης την πρόταση δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου