Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

ΕΣΚΑΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΜΠΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ: ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΒΡΑΚΙ" - Θύελλα αντιδράσεων και υπό κατάρρευση το πολιτικό σκηνικό - Εξίσου συνυπεύθυνοι gap και βουβουζέλος

Τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου και συγγενικά του πρόσωπα έκρυβε η παλιά λίστα Λαγκάρντ και τα οποία «ανακαλύφθηκαν» στη νέα λίστα που παραδόθηκε προ ημερών από την Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα λίστα περιλαμβάνονται τέσσερα νέα πρόσωπα, τα οποία είναι συγγενείς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τις δύο ξαδέλφες του  Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα και Ελένη, οι οποίες είναι κόρες του αποβιώσαντος  πρώην υπουργού Εξωτερικών επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι σύζυγοι αυτών.
"Είναι προφανές ότι κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα", έλεγε ανώτατη δικαστική πηγή. Το όνομα του Παπακωνσταντίνου προέκυψε από τη διασταύρωση των στοιχείων του φορολογικού προφίλ των τεσσάρων νέων προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Στα πρόσωπα αυτά φέρεται να ανήκουν δύο λογαριασμοί, εκ των οποίων ο ένας – που είναι μέχρι και σήμερα ανοιχτός - έχει καταθέσεις ύψους 1.222.000 δολαρίων. Ο άλλος λογαριασμός είναι κλειστός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ότι αυτή τη λίστα είχαν παραδώσει και τότε στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Δηλαδή είναι σαφέστατο ότι υπήρξαν εσκεμμένες αλλοιώσεις στη λίστα.

Πώς εμπλέκεται ο Παπακωνσταντίνου στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου αφαίρεσε σύμφωνα με πληροφορίες από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις σε ξένη τράπεζα. Όπως προκύπτει από την αξιολόγηση της λίστας που έκαναν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες με τον αντεισαγγελέα Νικόλαο Παντελή, ο  Παπακωνσταντίνου φέρεται να «πείραξε» την πρώτη λίστα που έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ αφαιρώντας τα ονόματα των συγγενών του.
«Το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι» είχε υποστηρίξει στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου για τη «χαμένη» λίστα Λαγκάρντ
Πριν δύο μήνες ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει για το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Έλεγε, λοιπόν στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Το αρχικό cd που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι!».
 
Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο
Το πρωί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες είχε συνεργασία με τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα Νίκο Παντελή. Η δικογραφία για την λίστα Λαγκάρντ που έχει την ένδειξη «άκρως απόρρητο» και περιλαμβάνει τα έγγραφα των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη αναμένεται να διαβιβαστεί εντός της ημέρας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με την σειρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή όπου αναμένεται να την παραλάβει ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάσης Νάκος.

Ποιές είναι οι ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου που βρίσκονται στην λίστα ΛαγκάρντΕπίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες από την πλευρά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κόρες του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους είναι τα τέσσερα νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ.
Oι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου είναι η Ελένη και η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Είναι και οι δύο δικηγόροι και παρέλαβαν το δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους, μετά τον θάνατό του.

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ (του ΠΑΣΟΚ) ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ! -

ΠΑ-ΣΟΚ-ΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ

Επιτέλους μία αντρίκια τοποθέτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την βρωμερή υπόθεση της λίστας και τους κηπουρούς του Παπανδρέου. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ.Γρηγοράκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είχαν τη λίστα στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα». Τόνισε, δε, ότι δεν μπορεί να μην γνώριζε ο τότε πρωθυπουργός της χώρας!! Κυβερνούσε μια παρέα που έχει τεράστιες ευθύνες για την υπόθεση»!!
Έντονη ήταν η αντίδραση του… Γ. Ραγκούση. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 καταλόγισε στον κ. Γρηγοράκο «εμετική προσπάθεια συκοφάντησης» του και πρόσθεσε ότι ο πρώην συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου νομίζει ότι έτσι θα προστατεύσει τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν προστατεύεται έτσι ο κ. Βενιζέλος. «Τολμάει τέτοιες μέρες να διαπράττει τέτοιες αθλιότητες» επισήμανε ο κ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε ότι αν ο κ. Γρηγοράκος επαναλάβει τέτοιες κατηγορίες, τότε θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ

ΤΕΛΕΙΩΣΕ: Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου τα νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ. Ερευνούνται οι σχέσεις με συγγενικό πρόσωπο του Παπαντωνίου που βρίσκεται επίσης στην λίστα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, αφαίρεσε σύμφωνα με πληροφορίες από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις σε ξένη τράπεζα. Όπως προκύπτει από την αξιολόγηση της λίστας που έκαναν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες με τον αντεισαγγελέα Νικόλαο Παντελή, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να «πείραξε» την πρώτη λίστα που έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ αφαιρώντας τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών του προσώπων.

Υπάρχει πλέον μείζον θέμα  με την “προσωπική” συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου – Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της HSBC τον Ιανουάριο του 2011, στο Νταβός, για την οποία σύμφωνα με την ομολογία του Στουρνάρα δεν υπάρχουν πρακτικά! Ήδη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λ. Γρηγοράκος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ δήλωσε ξεκάθαρα πως “δεν μπορεί να μην γνώριζε ο τότε πρωθυπουργός της χώρας!! Κυβερνούσε μια παρέα που έχει τεράστιες ευθύνες για την υπόθεση“.

Διαβάστε επίσης: 

Η μυστική συνάντηση της κυβέρνησης των διεφθαρμένων, με την τράπεζα των διεφθαρμένων: Σε κλίμα πανικού συναντήθηκαν με την HSBC μετά την λίστα!


Οι ευθύνες και η παραδειγματική τιμωρία δεν πρέπει να  περιοριστούν, βέβαια, στον άμεσα εμπλεκόμενο Παπακωνσταντίνου και στον πολιτικό "προστάτη" του, Γιωργάκη Παπανδρέου: Επεκτείνονται σαφώς στον καθυστερημένα (μη) αντιδρώντα Βενιζέλο που ήξερε και συγκάλυπτε και, σαφέστατα, στο αρχιλαμόγιο Σαμαρά που στηρίζει την ελεεινή συμμορία του στην ψήφο της διαχρονικής πράσινης καμόρα. Άλλωστε, είναι προφανές ότι ο Παπακωνσταντίνου λανσάρεται ως το "εξιλαστήριο θύμα" μίας κατά συρροήν παρανομίας που αφορά σε πολύ περισσότερα λαμόγια!

(ΠΗΓΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου