Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Ρεκόρ...60ετίας για τον ρωσικό χειμώνα - Πλημμύρες παραλύουν τη Βρετανία - Κόκκινος συναγερμός σε Χιλή και Αργεντινή λόγω ηφαιστείου: Τελικά μήπως η 21/12 ήταν η...απαρχή των εξελίξεων;

Η Ρωσία βρέθηκε σε κλοιό ισχυρού παγετού. Στην Άπω Ανατολή η θερμοκρασία έχει πέσει στους -50, στην Κεντρική Ρωσία μέχρι -20 βαθμούς Κελσίου.. Παρόμοιος παγετός έχει να εμφανιστεί στην Μόσχα πάνω από μισό αιώνα.
Κατά παράδοση η πιο κρύα εποχή του χρόνου στην Ρωσία θεωρείται το τέλος Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου. Τον Δεκέμβριο, φυσικά, επίσης μπορεί να κάνει πολύ κρύο. Όμως στις κεντρικές περιοχές ο παγετός συνήθως κρατά δύο-τρεις ημέρες και μετά ο καιρός γίνεται πιο ήπιος. Γι’ αυτό για την Μόσχα ο παγετός που διαρκεί τόσο πολύ και έχει τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ένα ανώμαλο φαινόμενο, λέει ο Αλεξέι Λιάχοφ, γενικός διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Μόσχας και των προαστίων της Μόσχας.
- Τις τελευταίες 5 ημέρες η θερμοκρασία του αέρα βρίσκεται πιο χαμηλά από τις μέσες τιμής για την Μόσχα κατά 7 βαθμούς και περισσότερο. Αυτό θεωρείται ως μια μεγάλη αρνητική ανωμαλία της θερμοκρασίας. Και αυτή η ανωμαλία συνεχίζει να υπάρχει. Το φαινόμενο αυτό είναι ακραίο, επικίνδυνο, και παρ’ όλο που συμβαίνει από καιρό σε καιρό, μπορούμε να το ονομάσουμε αρκετά σπάνιο.
Τελευταία φορά οι Μοσχοβίτες πάγωναν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το 1955. Ενώ το ρεκόρ των συνεχόμενων παγετών του Δεκέμβρη είχε σημειωθεί το 1888. Τότε η θερμοκρασία στην Μόσχα είχε παραμείνει στους μείον 17 βαθμούς για δύο ακριβώς εβδομάδες.
Ένα ψυχρό μέτωπο επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες σε ένα μεγάλο μέρος της Ρωσίας. Στην Σιβηρία και στην Άπω Ανατολή το θερμόμετρο έπεσε στους -50 βαθμούς. Τα σχολεία έχουν κλείσει. Δεν αντέχουν τα συστήματα ύδρευσης – σε μερικές πόλεις σπάνε οι σωλήνες, διακόπτεται η παροχή νερού και της θέρμανσης στα σπίτια, κόβονται τα ηλεκτρικά καλώδια. Οι κοινοτικές υπηρεσίες λειτουργούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όμως δεν καταφέρνουν να εξαλείψουν αμέσως τα ατυχήματα. Ένας άλλος κίνδυνος από τους παγετούς είναι οι πυρκαγιές. Εξαιτίας των διακοπών στα ηλεκτρικά δίκτυα και των ελαττωματικών συσκευών θέρμανσης, οι πυροσβέστες αυτές τις ημέρες υφίστανται μια σημαντική αύξηση της δουλειάς.
Εκατοντάδες είναι τα θύματα του παγετού. Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ανάπτυξης πληροφορούν για 30 νεκρούς. Δεκάδες άτομα έχουν νοσηλευτεί με σοβαρά κρυοπαγήματα. Παρατηρείται μια σημαντική αύξηση των κρυολογημάτων. Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι πρέπει να συντονιστούν με τους παγετούς, οι οποίοι θα διαρκέσουν ακόμη μερικές ημέρες, πληροφόρησε ο Γκενάντι Ελισέγιεφ, ειδικός του Μετεωρολογικού Κέντρου.
- Τουλάχιστον μέχρι σήμερα ο καιρός αυτός θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή περίπου 10 βαθμούς κάτω από το κανονικό όριο. Υπάρχει μια ελπίδα, πως στο τέλος του μήνα η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο λόγω της διάλυσης του αντικυκλώνα, ο οποίος έχει σχηματιστεί πάνω από το ευρωπαϊκό μέρος της Ρωσίας.

Καταρρακτώδεις βροχές έχουν φέρει σοβαρές πλημμύρες από την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας, τη στιγμή που οι μετεωρολόγοι προειδοποιοούσαν ότι τα φαινόμενα θα είναι αμείωτης έντασης τουλάχιστον μέχρι χθες...
Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν πληγεί περισσότερο τα νοτιοδυτικά, πάντως προειδοποιήσεις για σοβαρούς κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων έχουν εκδοθεί για 200 περίπου περιοχές από το Ντέβον έως και Βόρειο Γιορκσάιρ.
Προβλήματα παρατηρούνται σε οδικό δίκτυο και σιδηροδρόμους. Η αστυνομία προειδοποιεί τους μοτοσικλετιστές να μην οδηγούν σε μικρούς δρόμους βόρεια του Μπάρνστεϊπλ.
Καταιγίδες την Παραμονή Χριστουγέννων μπορεί να προκαλέσουν νέες πλημμύρες στα νοτιοδυτικά, προειδοποιεί το Κέντρο Καιρού του BBC. 

Σε κατάσταση κόκκινου και πορτοκαλί συναγερμού αντίστοιχα βρίσκονται η Χιλή και η Αργεντινή, εξαιτίας της δραστηριότητας του ηφαιστείου Κοπαχούε που βρίσκεται νότια των Άνδεων στα σύνορα των δύο χωρών, σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή.

Το Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών της Χιλής (Onemi) δεν έχει προς το παρόν ζητήσει την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο. Στο Κοπαχούε ζουν 500 άνθρωποι, 900 στο Καβιαχούε και 800 στο Μαπούσε. Τα αέρια που βγαίνουν από τον κρατήρα του ηφαιστείου ύψους 2.965 μέτρων άλλαξαν χρώμα το βράδυ της Κυριακής, από γκρι σε άσπρα, δείχνοντας πως υπάρχουν ατμοί. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η δραστηριότητα του ηφαιστείου θα καταλήξει σε μια μεγάλη έκρηξη», ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας της Χιλής.

(ΠΗΓΕΣ:
http://www.ethnos.gr/)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Αδιαμφισβήτητες από τη μεσο-μακροπρόθεσμη στατιστική καταγραφή αλλά και από την καθημερινή ειδησεογραφική επισκόπηση είναι οι θεαματικές αυξήσεις ακραίων καιρικών φαινομένων (υπερθέρμανση πλανήτη αλλά και ταυτόχρονα κατά τόπους ρεκόρ παγετού, σαρωτικοί τυφώνες, πλημμύρες κλπ.), ηφαιστειακής δραστηριότητας - εκρήξεων και σεισμικότητας. Σαφώς και το παραμύθι της 21ης Δεκεμβρίου (πιθανότατα αντικείμενο εκμετάλλευσης όχι μόνο για εμπορικούς λόγους, αλλά κυρίως για αντιπερισπασμό από την ιστορικότητα των τρεχόντων γεωπλανητικών φαινομένων) δεν θα μπορούσε να έχει βάση ως ημερομηνία..."συντέλειας". Εντούτοις η επιστημονική κοινότητα παραδέχεται (με τους πιο θαρραλέους να το διατυπώνουν ευθέως και τους διστακτικούς έστω να το ψελλίζουν) ότι ο πλανήτης έχει εισέλθει σε διαδικασία σοβαρότατων μεταβολών (είτε αυτές αναφέρονται στην γεωμαγνητική ενέργεια, είτε/και στην ανθρώπινη αβλεψία που βεβαίως από μόνη της δεν μπορεί να συσχετίζεται με την σεισμική και την ηφαιστειακή έξαρση, εξαιρουμένου του ζητήματος του HAARP που ελέγχεται ξεχωριστά και αφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις). Χωρίς αφορισμούς και ηλίθια φληναφήματα (που συμπυκνώθηκαν στο ηλίθιο ψευτοεπιστημονικό και εξυπνακίστικο επαναλαμβανόμενο κλισέ "η Γη κινδυνεύει μόνο από τους ανθρώπους" - το οποίο σκυλοβαρεθήκαμε να ακούμε τώρα με αφορμή το "μη-θέμα" της 21/12 ως "καθησυχαστικό" αποτέλεσμα άγνοιας και ασχετοσύνης περί την γεωφυσική Ιστορία"), λοιπόν, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πραγματικά αφύσικη γεωφυσική και μετεωρολογική δραστηριότητα των τελευταίων ετών που προβληματίζει ολοένα και περισσότερο για το πού τελικά θα οδηγήσει. Δική μας εκτίμηση (που βασίζεται στις απόψεις αρμόδιων επιστημόνων αλλά και εμπειρικών μελετητών) είναι ότι η Γη έχει εισέλθει στη διαδικασία της "αντιστροφής των μαγνητικών πόλων", διαδικασία που ασφαλώς και διαρκεί για χίλια έως δέκα χιλιάδες χρόνια, αλλά που κατά την εξέλιξή της καταγράφονται σημαντικά, ιστορικής σημασίας φυσικά φαινόμενα (βλ. σεισμοί και τσουνάμι Ιαπωνίας και Ινδονησίας που η ισχύς τους "κατόρθωσε" να μεταβάλει ακόμα και την κλίση της Γης). Εξάλλου είναι γνωστό ότι έχουμε ήδη παρέλθει τον χρονικό μέσο όρο από την προηγούμενη αντιστροφή, η οποία εκτιμάται ότι σημειώθηκε πριν από 780.000 όταν ο εν λόγω υπολογιζόμενος μ.ό. ανέρχεται στα 450.000 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου