Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

"Εορταστικές" επιστολές θάρρους, εθνικής υπερηφάνειας και πατριωτικής ευθύνης από αξιωματικούς ε.α. προς την ψευδοκυβερνώσα μνημονιακή τσογλαναρία: "Είστε πανάθλιοι, να πάτε να..." / "Φάγατε τα λεφτά μας πολιτικοί, μεγαλοπαράγοντες και διαπλεκόμενοι"

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν μπορεί να “νικήσει” τα συναισθήματα που προκαλεί η σκληρή πραγματικότητα στις ζωές των πολιτών. Και οι στρατιωτικοί δεν εξαιρούνται του κανόνα παρά το γεγονός ότι η πειθαρχία είναι μέσα στην ιδιοσυγκρασία τους.
Ένα e-mail απόστρατου αξιωματικού του ΠΝ δείχνει ότι τα όρια αντοχής έχουν αρχίσει να “σπάνε”. Ο αξιωματικός έστειλε ένα e-mail και στο γραφείο του ΥΕΘΑ, από το οποίο έλαβε απάντηση ότι “το μήνυμά του αναγνώσθηκε”.
Τι γράφει; Απευθυνόμενος στη πολιτική τάξη που διαχειρίζεται τη κρίση λέει:
“Είστε όλοι πανάθλιοι” και προσθέτει …μια ευχή που δεν μεταφέρεται εύκολα!

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι εξαιρετικά σκληρή αλλά επισημαίνει ότι "δεν έχω άλλο τρόπο να αντιδράσω". Το σίγουρο είναι ότι η κρίση και οι επιπτώσεις της "νίκησαν" το παραδοσιακό "πνεύμα των Χριστουγέννων".
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ E MAIL ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ:
“Κύριοι,
Αυτό είναι το email που έστειλα σήμερα αγανακτισμένος απο την μεταχείρισή μας απο ολες τις Κυβερνήσεις. Ηδη έχω email απο τον ΥΕΘΑ οτι το email μου αναγνώσθηκε. Το ξέρω οτι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αλλά μία μαζική, κατα κρίση σας, επώνυμη αποστολή email και στούς δύο, μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσφορία , ενόχληση.
Η ανακύρηξη της ΑΟΖ μπορει να περιμένει ακόμα λίγο ακόμα.
Κύριοι,
Γεννήθηκα το 1944, φυσικά μέσα στην φτώχεια, οπως οι περισσότεροι Έλληνες εκείνη την εποχή.
Τώρα μετά 68 χρόνια με οδηγείται και πάλι στην φτώχεια χωρίς να έχω ουδεμία ευθύνη γιαυτό. ΓΙΑΤΙ; Με κάνατε τον ΜΑΛΑΚΑ οπως xαρακτηριστικά παρουσιάζεται στο συννημένο. Δεν είναι πλούσιοι ολοι οι συνταξιούχοι, οπως είσαστε εσείς η τα ρετιρέ των Δ.Υ, της Βουλής κλπ. Καταστρέφεται οικογένειες που έγιναν με τιμιότητα και υπευθυνότητα.

Λόγω οικογενειακής ανατροφής και στρατιωτικής αγωγής δεν έχω μάθει ούτε να διαδηλώνω ούτε να τα σπάω. Ουδέποτε θα γίνω ΣΥΡΙΖΑ.
Το μόνο που μου μένει είναι να σας πω ότι είστε πανάθλιοι ΟΛΟΙ και ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ Γ…. Ειλικρινά ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν έχω αλλο τρόπο να αντιδράσω.
Και μήν μου μιλήσετε για πατριωτικό καθήκον διότι στα 30 χρόνια μου στο Π.Ν. προσέφερα πολύ περισσότερα απο εσάς.
Χωρίς εκτίμηση”
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ
Αρχιπλοίαρχος ε.α ΠΝ


Ο απόστρατος αξιωματικός υπογράφει το e-mail του και δεν χρησιμοποιεί αποσιωπητικά για την επίμαχη…ευχή! Το συνημμένο στο οποίο αναφέρεται είναι το κείμενο του Απ. Παπαπαρίση για τις συντάξεις των αποστράτων!
Σε συνέχεια της “ευχής” του Αρχιπλοιάρχου προς το πρωθυπουργικό και υπουργικό γραφείο ένας Αντιναύαρχος ε.α δίνει συνέχεια προσπαθώντας να δώσει στους παραλήπτες της “ευχής” να καταλάβουν γιατί δεν πρέπει να εκπλήσσονται.
 
Ο Αντιναύαρχος Π.Ν Κωστής Γκορτζής γράφει:
“Στάλθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΕΘΑ:
Κύριοι διαχειριστές της υπουργικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης,
παρακαλώ διαβιβάστε στον κ.Υπουργό τα εξής:
Πρόσφατα απόστρατος αξιωματικός του Π.Ν. διαμαρτυρήθηκε για την ταπείνωση και εξαθλίωση των απόστρατων με τρόπο που υπερβαίνει τα όρια της ευπρέπειας και του σεβασμού των θεσμών με την προτροπή «να πάτε να γαμ....»…
Μπορεί ο κ.Υπουργός να εξεπλάγη από την «απρέπεια», όπως εξεπλάγησαν φαντάζομαι πολλοί «καθώς πρέπει» θεσμικοί άρχοντες.
Θα ήταν και για εμάς έκπληξη, τους γνωρίζοντες τον συγκεκριμένο αξιωματικό για την ευπρέπεια, ακεραιότητα, φιλοτιμία και συμπεριφορά ευπατρίδη καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.
Αλλά δεν είναι.
Εμείς οι αξιωματικοί, μια ζωή μάθαμε να διατελούμε σε σχετική άνεση έως ευπρεπή στέρηση. Δεν μάθαμε στα πολλά και χλιδάτα, δεν ξέραμε τον όρο «υπερωρία», δεν είχαμε διανοηθεί να «απεργήσουμε», ή να «απέχουμε» όπως οι Δικαστικοί που βαφτίζουν το κρέας ψάρι για να διατηρήσουν τα παχυλά κεκτημένα.
Υπομείναμε τη μεταπολιτευτική υστερία εναντίον μας και τη συνεχή ηθική μας απαξίωση ως ο μόνος δήθεν κλάδος υπεύθυνος για τη Χούντα. Υστερία κατευθυνόμενη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου που και γνώστης των πραξικοπηματικών σχεδίων ήταν, και όλως τυχαίως επιβίωσε της χούντας…, και γνώστης της εμπλοκής στην χούντα παραγόντων από όλες τις θεσμικές λειτουργίες του κράτους. Δικαστικοί, παπάδες, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι…, αλλά μόνο εμείς οι στρατιωτικοί κουβαλάμε τον σταυρό της χούντας αν και οι διωχθέντες από αυτή στρατιωτικοί ήταν πολλοί περισσότεροι συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη θεσμική τάξη.
Υπομείναμε τα αρχικά Μνημόνια με την κατανόηση της ανάγκης της πατρίδας για οικονομία και συμμάζεμα των του οίκου της. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε εμείς οι κλέφτες. Ούτε τα φάγαμε μαζί. Ούτε τυφλοί και κουφοί είμαστε για να μη βλέπουμε την διαχρονική επιδρομή στα χρήματά μας από μεγαλοπαράγοντες και διαπλεκόμενους. Τα πολλαπλά έξωθεν «βοηθήματα» τρισεκατομμυρίων στην μεταπολεμική Ελλάδα δεν σπαταλήθηκαν στους μισθούς των πολλών. Στις τσέπες λίγων κατέληξαν. Για να τους ξαναπληρώσουμε τώρα…στερούμενοι της σύνταξής μας και των μερισμάτων για τα οποία καταβάλαμε τις προβλεπόμενες ειφορές. Που ληστεύετε απροκάλυπτα.
Σήμερα, η «ευπρεπής στέρηση» φαντάζει πολυτέλεια. Και θα υπομέναμε σιωπηλοί και την εξουθενωτική και αναξιοπρεπή νέα κατάσταση αν βλέπαμε ότι αυτή αφορά στο σύνολο των λειτουργών του κράτους και των πολιτών. Όσο αυτό δεν γίνεται, όσο εσείς πρώτα πρώτα οι πολιτικοί ηγέτες δεν «μορφώνετε με το παράδειγμα», είναι φανερό ότι μας θεωρείτε «κορόιδα» και, για να μη κρυβόμαστε πια πίσω από τη βολεύουσα εσάς ευπρέπεια, μαλάκες. Μην εκπλήσσεστε λοιπόν από την απρέπεια των λόγων.
Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι δεν είμαστε. Και θα κάνουμε το παν, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που επιβάλλει/επιτρέπει το Σύνταγμα της χώρας για να το καταλάβετε.
Θα μπορούσατε ίσως να το καταλάβετε και μόνος σας αν προσπαθούσατε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις που εσείς θέτετε σε μας απέναντι στο ληστρικό κράτος, (και μόνο αυτές, όχι και τις οικογενειακές) με την μηνιαία σύνταξη αντιστρόφως ανάλογη του βαρύγδουπου τίτλου του Αντιναυάρχου… Δεν σας προτείνω κάποιου άλλου βαθμού γιατί μπορεί να στρέψετε το άρτι επιδοθέν σε εσάς ξιφίδιο του Εύελπι στον εαυτό σας...
Δυστυχώς χωρίς εκτίμηση κι εγώ
Κωστής Γκορτζής
Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α.
 
(ΠΗΓΕΣ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου