Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑΣ: Bloomberg - "Οι Ελληνες κλείνουν τα σχολεία γιατί δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο"

Tο πρακτορείο στο κεντρικό του θέμα αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες ιδιαίτερα στις πιο κρύες περιοχές, καθώς δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Στο κείμενο σημειώνεται ότι «οι Έλληνες δεν μπορούν να βρουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης», ενώ δημοσιογράφος του πρακτορείου κάνει ένα οδοιπορικό στην περιοχή της Καστοριάς σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι τραγική στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Το Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη ο οποίος τονίζει «Αυτό είναι το πιο κρύο μέρος της Ελλάδας. Εχουμε χειμώνα από τον Οκτώβρη έως τον Απρίλη. Φέτος είμαστε μέχρι τώρα τυχεροί. Πέρυσι χιόνιζε για τέσσερις μήνες». Εξηγεί, ακόμη, ότι η κυβέρνηση έχει περικόψει τη χρηματοδότηση των δήμων, ενώ τα μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται στη θέρμανση των σχολείων, όπου η χρηματοδότηση έχει κοπεί στο 60% τονίζοντας ότι ο ίδιος προτιμάει να κρατήσει τα σχολεία κλειστά παρά να αφήσει τα παιδιά να παγώσουν.
Το άρθρο εξηγεί ότι η μέση τιμή του πετρελαίου για κάθε νοικοκυριό έχει φθάσει τα 1.266 ευρώ ανά 1.00 λίτρα ανεβαίνοντας έως και 48% σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνει, ακόμη, ότι για την ίδια ποσότητα, η τιμή στη Μεγάλη Βρετανία είναι 861 ευρώ και στη Νέα Υόρκη 790 και προσθέτει ότι οι Ελληνες πληρώνουν ήδη υπέρογκους φόρους, ενώ έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Στο πρακτορείο μιλάει και ένας κάτοικος της Καστοριάς, ο 88χρονος Κωνσταντίνος Τσίτσκος, ο οποίος δηλώνει ότι δεν μπορεί με τη σύνταξη των 734 ευρώ να καλύψει τα έξοδα του πετρελαίου θέρμανσης που αγγίζουν τα 1.000 ευρώ και προτιμάει να ζει με τον 43χρονος γιό του σε μία μόνο κρεβατοκάμαρα την οποία ζεσταίνουν με μία ηλεκτρική σόμπα. Το Bloomberg αναφέρει ότι οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι φέτος ελάχιστες και πως τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν στραφεί στα κλιματιστικά και τις σόμπες, ενώ καταλήγει, ότι με τις αναμενόμενες αυξήσεις στη ΔΕΗ οι πολίτες δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα από τους λογαριασμούς ρεύματος.
Εν τω μεταξύ, συγκλονίζει το γεγονός ότι οι δήμαρχοι των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας θα κρατήσουν τα σχολεία κλειστά μετά τις γιορτές, καθώς χρήματα για πετρέλαιο δεν υπάρχουν και οι συνθήκες για τα παιδιά αναμένεται να είναι τραγικές. H Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, μάλιστα,αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης την αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τις 7 Ιανουαρίου.

(ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Ως χώρα μπορεί να..."ανακτήσαμε" την...αξιοπιστία μας (λέμε, τώρα: εφόσον η "αξιοπιστία" ταυτίζεται -όπως την εννοεί το ανελλήνιστο σκουπιδαριό των μνημονιόδουλων, ακρονεοφιλελεύθερων, νεοφασιστών σαχλαμαράδων- με την υποταγή, την υποτέλεια και την επίσημη προτεκτορατοποίηση ΙΣΧΥΕΙ), αλλά χάσαμε οριστικά την όποια αξιοπρέπειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου