Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακούμε τις ζυμώσεις στην Κ.Ο. του παΣΟΚ, την οργή βουλευτών για τα μέτρα, την επίθεση στον Η. Μόσιαλο που δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής. Ακούμε ότι στον ΚΤΕ για την Οικονομία έγινε χαμός από τους γνωστούς «αντάρτες» με αρχηγό τη Β. Παπανδρέου. Τι μας σώσατε 6 φορές, τι επίθεση για τα μέτρα εξαπέλυσαν. Μόνο οι τοίχοι της Βουλής δεν έπεσαν από τις φωνές του.
Για καζάνι που βράζει το παΣΟΚ, λένε οι δημοσιογράφοι, δεν αντέχουμε να ψηφίσουμε λένε πολλοί επισήμως. Διότι στα πηγαδάκια πέφτει τέτοιο βρίσιμο για την κατοχική ψευδοκυβέρνηση που ούτε στη λαχαναγορά του Ρέντη δεν ακούγεται.
Αλλοι, πάλι λένε ότι τα μέτρα είναι άδικα και δεν μπορεί να τα αντέξει η κοινωνία, φοβούνται να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες, τρέμουν τα γιαούρτια. Γιατί όλα αυτά μας μοιάζουν με κακοστημένο θέατρο; Γιατί όλοι αυτοί οι γιαλατζί αντάρτες μας δημιουργούν απέχθεια;
Αν πιστεύουν πράγματι ότι είναι άδικα τα μέτρα κι ότι υπάρχει δυσαρμονία "κυβέρνησης" και κοινωνίας, ας κάνουν κάτι όλοι αυτοί. Ας παραιτηθούν ή ας ρίξουν την "κυβέρνηση". Ας οδηγήσουν την "κυβέρνηση" στην κρίση του ελληνικού λαού.
Δηλαδή τι είναι όλες αυτές οι φωνές και οι δήθεν εκρηκτικές καταστάσεις; Για παράδειγμα: τι τους πείραξε ο Μόσιαλος; Που είπε για προνόμια; Ψέματα είπε δηλαδή; Αντί να πειράζει τους πράσινους βουλευτές η ωμή επίθεση κατά των εισοδημάτων συνταξιούχων και κακομοίρηδων Ελλήνων, τους πείραξε που κάποιος τους έθιξε τα προνόμια.
Εξοργίζεται, λέει η κ. Παπανδρέου για τα μέτρα. Εδώ κι ένα χρόνο είναι μονίμως εξοργισμένη η Πασιονάρια του ΠΑΣΟΚ. Οργή για τις κάμερες; Αυτά είναι αστεία πράγματα.
Κότσια χρειάζονται για να κάνουν το αυτονόητο. Να ρίξουν μια αντιδημοφιλή "κυβέρνηση".
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επί δύο χρόνια ψήφιζε, τώρα οφείλονται εξηγήσεις σε αυτήν ότι τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να μας γίνει γνωστό το σχέδιο ώστε να πειστούμε να ψηφίσουμε», τόνισε ο Μιχάλης Τζελέπης, στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Σερρών του πα-ΣΟΚ πρότεινε παράλληλα την εξαίρεση των συνταξιούχων και των ανέργων από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, ενώ ζήτησε και την απόδοση ευθυνών στους υπουργούς που απέτυχαν στην επίτευξη των στόχων τους.
Για «αστοχίες» της "κυβέρνησης" που είχαν ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς και εσωτερικά, έκανε λόγο η Μιλένα Αποστολάκη, προσθέτοντας ότι συνέπεια αυτού είναι να γίνεται επιβεβλημένη η λήψη νέων μέτρων συνεχώς. «Ποιος φταίει που επί δύο χρόνια δεν έγιναν αποκρατικοποιήσεις και τώρα πως θα ολοκληρωθούν αυτές με χαμηλές χρηματιστηριακές τιμές που επιτρέπουν στην ανεύθυνη αντιπολίτευση να μιλά για ξεπούλημα;», διερωτήθηκε.
Ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί πληρώνει, αλλά γιατί τα βάρη είναι άδικα, παρατήρησε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουσελάς, προσθέτοντας ότι «πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε αξίες και δεν είμαστε διατεθειμένοι για τα πάντα» και αναφέροντας επιπλέον, ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει για απολύσεις.
Η Μαρία Θεοχάρη αναρωτήθηκε αν η "κυβέρνηση" έχει σχέδιο και στρατηγική για να βγάλει την χώρα από την κρίση. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε τέλος τη διασφάλιση της 6ης δόσης και των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου προτείνοντας τη διεξαγωγή εκλογών «σε χρόνο που δεν θα διακυβεύεται η πορεία της χώρας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου