Μειώσεις κατά πολύ μεγαλύτερες του 35% εκτιμούν οι επικεφαλής της ΑΔΕΔΥ ότι θα έχουν υποστεί, στο σύνολό τους, οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2011, με βάση τόσο τις περυσινές περικοπές του αρχικού Μνημονίου όσο και τις νέες παρακρατήσεις οι οποίες προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σε συνδυασμό με το επικείμενο ενιαίο μισθολόγιο.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, «το 2010, με το αντιλαϊκό Μνημόνιο και τις επικαιροποιήσεις του, το εισόδημα των εργαζομένων στο Δημόσιο μειώθηκε κατά 25%. Μέσα από το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο προωθήθηκε και νέα μείωση, τουλάχιστον κατά 10% (κρατήσεις για ανεργία και ΤΠΔΥ, αναστολή μισθολογικής εξέλιξης, έκτακτη εισφορά και μείωση αφορολόγητου). Πριν ακόμη όμως δημοσιευτεί ο εφαρμοστικός νόμος με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε εσπευσμένα την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή και συζητείται στην αρμόδια επιτροπή, αποκαλύφθηκαν τα μέτρα της "κυβέρνησης" για νέα μείωση εισοδημάτων με την περικοπή των επιδομάτων».
Αποκαλυπτική δε σε σχέση με τις κυβερνητικές προθέσεις, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, είναι η αύξηση των κρατήσεων για την ανεργία και το ΤΠΔΥ που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες. Αν και είχε αποφασιστεί να έχει εφαρμογή από την 1η Αυγούστου, με νέα διάταξη σχετικού νομοσχεδίου προβλέπεται τελικά πως θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2011.
Για τους λόγους αυτούς, οι επικεφαλής της ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκαν να παραστούν στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σημειώνοντας ότι αρνούνται να «νομιμοποιήσουν», έστω και με την παρουσία τους, τις νέες, «βάρβαρες», όπως τις χαρακτηρίζουν, ρυθμίσεις.
(ΠΗΓΗ: http:///www.e-typos.com)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου