Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Απόπειρα αποπροσανατολισμού με το βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου

(Του Δ. Γιαννακόπουλου)
  
Μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των επαχθών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και μία ημέρα μετά την καλλιέργεια του κλίματος προσδοκιών που επεχείρησε να περάσει στην κοινωνία ο "πρωθυπουργός" με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τη Βουλή, το αστυνομικό - δικαστικό μυθιστόρημα που λέγεται «παράγκα του ποδοσφαίρου» άρχισε να δημοσιοποιείται με… δόσεις προκειμένου να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον της  κοινής γνώμης και προφανώς να την  αποπροσανατολίσει  από τις επώδυνες αποφάσεις  για τους μισθούς, τις συντάξεις, τους πρόσθετους φόρους και τις επικείμενες απολύσεις.
Στη  θέση των 83 εις βάρος των  οποίων απαγγέλθηκαν βαρύτατες  κατηγορίες θα μπορούσαν να βρίσκονται τρομοκράτες  που συνήθως συλλαμβάνονται παραμονές κρίσιμων  αποφάσεων για μέτρα λιτότητας  ή  τις περιόδους που κορυφώνονται οι αρνητικές συγκυρίες για την Ελλάδα.   

Οι  περισσότεροι  «πιτσιρικάδες του τρόμου» βρίσκονται ήδη στη φυλακή έστω και με έωλα κατηγορητήρια, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για  218 άτομα του υποκόσμου από τα οποία ελάχιστα  έχουν εντοπιστεί και ένα  - δύο προφυλακιστεί.
Οι μόνοι που έμεναν  στο απυρόβλητο ήταν οι  ποδοσφαιρικοί παράγοντες  οι οποίοι οργίασαν στη διάρκεια της τελευταίας ποδοσφαιρικής σεζόν  τζιράροντας  πάνω από  1,5 εκατομμύριο ευρώ κάθε εβδομάδα σε στημένα παιχνίδια και τώρα διώκονται αντιμετωπίζοντας βαρύτατες ποινές με μοναδικά στοιχεία τις  «κασέτες» της ΕΥΠ, η αποτελεσματικότητα των οποίων έχει πολλές αμφισβητηθεί στο πρόσφατο παρελθόν. 
Ενδεικτικό  γεγονός  η  περίπτωση της εξάρθρωσης του κυκλώματος των εκβιαστών  το καλοκαίρι του 2009. Οι μόνοι που παραμένουν ακόμη φυλακή είναι οι ήδη   φυλακισμένοι παλαιότερα εγκέφαλοι του  κυκλώματος και δύο  ακόμη  κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες.  Όλοι οι άλλοι   κινούνται ελεύθερα περιμένοντας τα δίκη ή έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα.
Μπορεί ο υπουργός Πολιτισμού να πανηγυρίζει ότι…έσπασε το απόστημα του ποδοσφαίρου   προτάσσοντας   την …« πολιτική βούληση του πρωθυπουργού», όμως η πραγματικότητα  είναι εντελώς διαφορετική. 
 Όντως έγινε υπουργικό συμβούλιο στις  5 Μαΐου μετά τα τραγικά  γεγονότα  του Ολυμπιακού Σταδίου στον τελικό κυπέλλου  ΑΕΚ  - Ατρομήτου   που ντρόπιασαν για μία ακόμη φορά την Ελλάδα διεθνώς. Όμως η εισαγγελέας του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος  Πόπη Παπανδρέου έχει συντάξει δικογραφία  93.000 σελίδων (!)  με  130 σελίδες πόρισμα το οποίο σημαίνει ότι η δικαστική αρχή ασχολείται επισταμένα  τουλάχιστον τρία χρόνια.  
Κανείς από τους εμπλεκόμενους και διωκόμενους δεν είναι άγνωστος στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πιο σωστά, είναι όλοι τους πασίγνωστοι, από τους προέδρους των ομάδων, τους ποδοσφαιριστές και τους μάνατζερς μέχρι τους προπονητές, τους  επιτελείς των διοικήσεων, τους τεχνικούς και οικονομικούς παράγοντες. Στην  πλειοψηφία τους περνούσαν αρκετά συχνά το  κατώφλι των  ποινικών  δικαστηρίων και της αθλητικής δικαιοσύνης για να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους για στημένα παιχνίδια  ενώ οι περισσότεροι απολαμβάνουν και  ισχυρής αστυνομικής προστασίας.
Αναμφίβολα  πρόκειται για το μεγαλύτερο απόστημα του ελληνικού αθλητισμού,  το  «σπάσιμο» του  όμως αυτή την περίοδο προκαλεί ερωτήματα  και αμφιβολίες για την επίτευξη του τελικού στόχου της εξάρθρωσής του. 

(ΠΗΓΗ: εφημερίδα Κόσμος Σαββατοκύριακο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου