Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), με τη συμμετοχή και του ΠΑΜΕ.
Στις 12:00 οι πρώτοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εμείς σας πληρώνουμε, κάντε κάτι και για εμάς!», ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής αλλά κυρίως κατά των σκληρών οικονομικών θυσιών που επιβάλλει το Μνημόνιο.
ΩΡΑ 13:35 Στο Σύνταγμα έφτασε η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Αμαλίας και μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ώρα 13:55 Επεισοδια στην Πανεπιστημίου αλλά και στην οδό Βουκουρεστίου. Η αστυνομία κανει χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Ομάδες διαδηλωτών συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα δύο κοπέλες, σύμφωνα με πληροφορίες, να τραυματιστούν από χτυπήματα κλομπ.
Ώρα 14:25 Η ένταση έχει μεταφερθεί στα Εξάρχεια. Άγνωστοι έσπασαν αυτοκίνητα στη Μπενάκη και τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης!
Ώρα 14.48 Πολλές κλήσεις έχει δεχτεί το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, έχει επιβεβαιωθεί ο τραυματισμός 12 διαδηλωτών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα κατά τόπους νοσοκομεία με τραύματα από κλομπ αλλά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ, όπως ανέφερε η Αστυνομία, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Σε κρίσιμη κατάσταση με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, μεταφέρθηκε άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πορεία. Σύμφωνα με γιατρό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας που μίλησε στο Newsit, ο άνδρας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο αφού κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. 'Οπως εξήγησε, το χτύπημα είναι τέτοιο που απειλούνται ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Όπως δήλωσε o φοιτητής της ιατρικής Θανάσης Σαράντης που είδε τα επεισόδια "σήμερα χωρίς πραγματικά καμία αιτία υπήρξε επίθεση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα σε μπλοκ φοιτητών και εργαζομένων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέσα από τη ρίψη χημικών και την άσκηση φυσικής βίας από την πλευρά των ΜΑΤ να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη σύγχυση και να σπάσει η πορεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό διαδηλωτή ο οποίος αυτή τη στιγμή χειρουργείται, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και είναι 30 χρονών. Αυτό έγινε προς το τέλος της πορείας, εγώ βρισκόμουν ενδιάμεσα στα φοιτητικά μπλοκ και η επίθεση έγινε στο τελευταίο μπλοκ. Εγώ είδα ωμή βία, διαδηλωτές στο δρόμο να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ και πολλά δακρυγόνα. Προφανώς με κάτι το χτύπησαν το συγκεκριμένο παλληκάρι, τόσο σοβαρό χτύπημα δεν προκαλείται από πτώση. Τέτοιου τύπου κακώσεις γίνονται με ενεργητικό τρόπο".
(ΠΗΓΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=77345&catid=3)




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου