Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Φουκουσίμα: Πολλαπλές τήξεις των πυρήνων και τα ψέματα από την πρώτη στιγμή

Για την πιο μεγάλη κρίση που έχει βιώσει η ανθρωπότητα στην σύγχρονη ιστορία της και η οποία σιωπηλά μπορεί να τερματίσει την ζωή στη Γη, εκτυλίσσεται μια προκλητική προσπάθεια διαχείρισής της. Προκλητική ως προς το μέγεθος του θράσους, της συγκάλυψης και της περιφρόνησης προς την ζωή που επιδεικνύεται, αφού πρόκειται για μια πρωτοφανή «Φουκουσίμα» ανευθυνότητας και απανθρωπιάς εκ μέρους των υπευθύνων.
Ένα θέμα το οποίο, λόγω της κρισιμότητάς του, χρήζει διεθνούς εγρήγορσης και δράσης ώστε να αποφευχθεί όσο πλέον είναι δυνατόν η καταστροφή, έχει σχεδόν κουκουλωθεί και αφήνεται να ξεχαστεί.
Και ενώ όλο σχεδόν το Βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μετατρέπεται σε ραδιενεργή χωματερή και το ίδιο γίνεται και με τον Ειρηνικό ωκεανό, οι υπεύθυνοι της κρίσης παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους, συνεχίζοντας να προκαλούν.
Τώρα λοιπόν που το όλο θέμα έχει υποβαθμιστεί, η TEPCO βγάζει τα άπλυτά της στη φόρα και μάς λέει για τα πολλαπλά meltdown, μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθεί ότι δεν μας το είπε. Τώρα που όλο και πιο λίγοι ενημερώνουν και όλο και πιο λίγοι παρακολουθούν την εξέλιξη της κρίσης, η TEPCO παραδέχεται ότι και οι αντιδραστήρες 2 και 3 υπέστησαν Meltdown και μάλιστα αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά τον σεισμό. Τώρα δηλαδή μας λεει ότι η κατάσταση υπήρξε απόλυτα κρίσιμη από τη πρώτη στιγμή και φυσικά έκτοτε συνεχώς επιδεινώνεται αφού δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο και να τερματιστεί. 
Τελικά αυτό που μας λέει είναι ότι από την πρώτη στιγμή επιλέχθηκε η προσφιλής τακτική της απάτης και του ψέματος με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους εμάς. Η σαρκοφάγος λοιπόν που έπρεπε να σφραγίσει τους αντιδραστήρες, αλλά και ολόκληρη την πυρηνική βιομηχανία, και βέβαια τον νούμερο ένα ηθικό αυτουργό αυτής της τραγωδίας, δηλαδή το σύστημα της νέας τάξης, σφράγισε τελικά την αλήθεια. 
Αντί άλλης συνέχειας, παραθέτω δύο χαρακτηριστικά σχόλια για το θέμα. Το πρώτο είναι από τον γνωστό φυσικό Michio Kaku σχετικά με τον ισχυρισμό της TEPCO ότι η κατάσταση είναι σταθερή:
«Όταν η εταιρία λέει ότι τα πράγματα είναι σταθερά, είναι σταθερά μόνο κατά την έννοια ότι αιωρείσαι από ένα γκρεμό, κρεμασμένος από τα νύχια σου. Και καθώς ο χρόνος περνάει κάθε νύχι αρχίζει να ραγίζει. Αυτή είναι η κατάσταση τώρ.». 
Το δεύτερο σχόλιο είναι από τον αναγνώστη mic στο blog.alexanderhiggins.com:
"Δεν με εκπλήσσει καθόλου που η TEPCO, η ιαπωνική κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θα μπορούσαν να είναι τόσο ανέντιμοι και κυνικοί για το τι πραγματικά συνέβη εκεί.
Θυμάμαι στην αρχή ήταν μόνο ένα μικρό, "μερικό" meltdown, οτιδήποτε περισσότερο ήταν τρομοκράτηση ή πρόκληση πανικού - έτσι μας έλεγαν.
Οι αξιωματούχοι αυτοί ήταν Ψεύτες, απάνθρωποι ψεύτες που διαιωνίζουν την απάτη η οποία πιθανώς έχει ήδη οδηγήσει σε μακροχρόνια θανατηφόρα έκθεση χιλιάδες Ιάπωνες. Μήπως είναι κι αυτό πρόκληση πανικού;
Τώρα ομολογούν ότι είπαν ψέματα γιατί ήξεραν ότι μέσα σε 16 ώρες μετά το τσουνάμι ολόκληροι οι πυρήνες στους περισσότερους αντιδραστήρες υπέστησαν πλήρη τήξη. Είπαν ψέματα." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου