Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Μας κράζουν δικαίως οι Ισπανοί: "Σωπάτε, σωπάτε, ο Έλληνας κοιμάται..."

Για πολλοστή μέρα συνεχίζουν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους οι «Αγανακτισμένοι» (Indignados) της Ισπανίας. Πρόκειται για μεγάλο πλήθος κόσμου, όλων πια των ηλικιών, οι οποίοι, εναντιώνονται έντονα στα μέτρα που έχει λάβει και ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνησή τους. 
Έτσι, έχουν στρατοπεδεύσει στις κεντρικές πλατείες της Ισπανίας με αρχική την στη Μαδρίτη και «δεν το κουνάνε από κει» όπως λένε, φωνάζοντας συνθήματα κατά της επίπλαστης οικονομικής κρίσης, των κυβερνητικών μέτρων και του ΔΝΤ!
Η ενέργεια ξεκίνησε από τους άνεργους νέους της Ισπανίας και εξαπλώθηκε γρήγορα, κατεβάζοντας στους δρόμους όλο και περισσότερους αγανακτισμένους Ισπανούς.
Ανάμεσα στα πολλά συνθήματα που ακούγονται συνεχώς είναι και το: «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» με το οποίο κοροϊδεύουν και (δίκαια) απορούν με την έλλειψη αντίδρασης του λαού μας σε όλα όσα κάνουν οι «καλοί μας φίλοι» του ΔΝΤ και η παρέα τους για μας, χωρίς εμάς.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγκεκριμένες διαδηλώσεις έχουν κηρυχθεί παράνομες από την κυβέρνηση, παρ’ όλα αυτά όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν καθημερινά, φωνάζοντας «δεν φεύγουμε, φύγετε εσείς».
Σε ερωτήσεις κάποιων από τους διαδηλωτές γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλές το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» απάντησαν ότι από την χώρα των επαναστατών, των πολεμιστών, των ηρώων και της Δημοκρατίας περίμεναν λιγότερη ανοχή στην κατάφωρη καταπάτηση κάθε δικαιώματος ευζωίας και άμεση αντίδραση την οποία δεν βλέπουν κι απορούν αν έχουμε αντιληφθεί τι μας κάνουν και που μας οδηγούν.
«Η αλήθεια βέβαια είναι ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα σθεναρές αντιδράσεις, όπως ξέρουμε» συνεχίζουν, «αλλά περιμέναμε να είστε όλοι στους δρόμους».
Ανάμεσα στα πολλά ειρηνικά κινήματα αντίδρασης στα μέτρα που πλήττουν την Ελλάδα, έχει πρόσφατα σχηματισθεί κάτι αντίστοιχο εμπνευσμένο από τους Αγανακτισμένους Ισπανούς και είναι οι "Ελληνες Αγανακτισμένοι", οι οποίοι πρόκειται να διαδηλώσουν κατά τον ίδιο τρόπο στις πλατείες της Ελλάδας.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ¨"ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ": Οι "Έλληνες Αγανακτισμένοι" προσδίδουν οπωσδήποτε αισιοδοξία στην προσπάθεια διεξόδου από την αδράνεια απέναντι στην παΣΟΚική - μνημονιακή λαίλαπα. Οι συνθήκες μάς αναγκάζουν να διατηρήσουμε κάποιες επιφυλάξεις δεδομένων κάποιων "αρνητικών σημαδιών", όπως το κάλεσμα μέσω Indymedia ή η προβολή του κινήματος από συμβατικά - φιλομνημονιακά ΜΜΕ τύπου σκαϊ, αλλά πιστεύοντας ότι οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή την κρίσιμη καμπή ΜΠΟΡΕΙ να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, συντασσόμαστε υπέρ της δυναμικής παρέμβασης του κινήματος. ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου