Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Χοντραίνει η τουρκική προεκλογική "φάρσα" με Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι - Προαναγγέλλουν νέα Ίμια

«Δρομολόγιο από μέλη του DP στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος άρθρου της τουρκικής εφημερίδας Sabah, το οποίο αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος DP, Namik Kemal Zeybek, θα πραγματοποιήσει στις 25 Μαΐου απόβαση στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, που είναι "υπό τον έλεγχο της Ελλάδας".
«Πρώτα θα πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη εκδήλωση στα Δίδυμα» είπε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής του DP. «Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με σκάφη για τα νησιά μαζί με τον Πρόεδρο του κόμματος μας για την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε κανένα εμπόδιο». 
Όπως καταχωρήθηκε και στην ιστοσελίδα του Δημοκρατικού Κόμματος DP, ο πρόεδρος του Κόμματος Namik Kemal Zeybek στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας επισκέφθηκε τους καταστηματάρχες της περιοχής του φρουρίου της Άγκυρας και σε ομιλία του αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και στο θέμα του Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «Από το 2004 έχουν καταληφθεί δύο νησιά μας και το θέμα δεν έρχεται επ' ουδενί στην ημερήσια διάταξη. Ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας δεν μου απαντά. Δίνει μια πρόχειρη απάντηση στην ιστοσελίδα του. Δηλαδή σαν να φαίνεται ως γκρίζα ζώνη. Όμως ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών μού απαντάει. Μπράβο στον άνθρωπο. Δηλαδή οικειοποιείται ένα κομμάτι γης το οποίο νομίζουν ότι κέρδισαν από μας. Ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών έχει επίγνωση της σοβαρότητας της περίπτωσης, αλλά ο δικός μας υπ. Εξωτερικών δεν έχει την ίδια επίγνωση».
Παράλληλα, σε άλλη είδηση που καταχωρήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα και κάνει αναφορά σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Κόμματος DP, Namik Kemal Zeybek, στο τηλεοπτικό κανάλι, Kanal D, επαναλαμβάνονται και αναλύονται οι ίδιες θέσεις. «Οι Έλληνες έχουν υψώσει ελληνικές σημαίες στα νησιά μας... Εγώ το φέρνω συνεχώς στην επικαιρότητα και λέω, τα εδάφη μας στα παράλια του Αιγαίου καταλαμβάνονται από τους Έλληνες. Έχει ξεκινήσει η κατάληψη. Λέγω ότι στα ανοικτά των Διδύμων υπάρχουν τα δύο νησιά μας. Αυτά είναι δικά μας. Το ένα εξ αυτών είναι το Bulamac (Φαρμακονήσι). Αυτό έχει το μέγεθος της Πριγκίπου. Το δεύτερο είναι τρεις φορές μεγαλύτερο, το Esek Adasi (Αγαθονήσι). Απέχουν 6 με 8 μίλια από τα Δίδυμα (Didim). Δηλαδή είναι εντός των δικών μας χωρικών υδάτων. Μέχρι το 2004 οι Έλληνες δεν προέβησαν σε κανένα ισχυρισμό ότι τα νησιά αυτά τους ανήκουν ούτε και είχαν προβεί σε καμία ενέργεια εγκατάστασης εκεί ανθρώπων», ισχυρίζεται ο Τούρκος πολιτικός.
Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου «γιατί τώρα παραμονές εκλογών» και επτά χρόνια μετά την υποτιθέμενη κατάληψη αποφάσισε να φέρει «το θέμα αυτό στην επικαιρότητα;» είπε: «Το έχουν αντιληφθεί.το Λιμενικό, η Ακτοφυλακή, οι στρατιωτικές μονάδες, οι Νομάρχες που ασκούν καθήκοντα σε εκείνη την περιοχή και οι Έπαρχοι. Εμείς όμως το αντιληφθήκαμε πρόσφατα, περίπου εδώ και ένα μήνα. Εγώ το είπα για να γίνουν ενέργειες. Όταν το έμαθα διερεύνησα το θέμα. Έχουν καταληφθεί τα νησιά μας. Έχει εγκατασταθεί εκεί κόσμος, έχει κτιστεί εκκλησία και έχει υψωθεί ελληνική σημαία. Αυτά στο Αγαθονήσι. Επίσης στο Φαρμακονήσι έγινε στρατιωτική εγκατάσταση την οποία επισκέπτονται ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Ελλάδας και επιθεωρούν τις δυνατότητές της».
Η γενική του διαπίστωση; «Τα νησιά μας βρίσκονται υπό κατοχή αλλά έχει κυκλοφορήσει ένα παραμύθι μηδενικών προβλημάτων». Τάδε έφη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος DP.

(ΠΗΓΗ: http://iskra.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου