Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Νίκος Κοτζιάς: Ο Wayne Rooney της κυβέρνησης έδειξε την κλάση του στο Κυπριακό

Λένε ότι οι σπουδαίοι παίκτες δείχνουν την κλάση τους στους μεγάλους αγώνες. Και πιο μεγάλος (εθνικός) αγώνας από το Κυπριακό δεν υπάρχει. Κι εδώ έβαλε την σφραγίδα του ο Νίκος Κοτζιάς. Ο Wayne  Rooney της κυβέρνησης. Ο Υπουργός που κατηγορήθηκε όσο κανείς από ελληνικά και κυπριακά ΜΜΕ για τορπίλισμα της λύσης στο Κυπριακό ήταν αυτός που με τεχνητό οφσάιντ ανέδειξε διεθνώς τις ευθύνες του Τσαβούσογλου. Μπορεί όλους αυτούς τους μήνες ο Νίκος Αναστασιάδης να τράβηξε μεγάλο κουπί και να ανέδειξε την διπλωματική του δεινότητα, ήταν όμως ο Νίκος Κοτζιάς που έβαλε τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

(από τον Ian Ford)

Πέρα από το γεγονός ότι γλίτωσε την Κύπρο από μία επώδυνη λύση απέδειξε με την στάση του στα δύσκολα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί τελικά να μην είναι τόσο κατσιαπλιάδες-όπως τους αποκαλούσαμε κι εδώ στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι-αλλά έχει βάθος και πάγκο. Εξίσου σπουδαία μπάλα έπαιξε και ο Κοντονής στην υπόθεση του  Νοοr One όταν αυτή συζητήθηκε στη Βουλή. Εδώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεγύμνωσε τους χρυσαυγίτες και τον ρόλο τους. Μάνι-μάνι δύο νέοι αστέρες αναδεικνύονται στα δύσκολα και κάνουν ακόμη πιο τιτάνια την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κερδίσει τον Τσίπρα. Ηδη δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλάπουν ότι ο ΝΕΟΣ Σύριζα, ο φιλοευρωπαικός θα κερδίσει τις εκλογές. Ανάμεσά τους και η Μέρκελ, όπως αποκάλυψε το “Κουρδιστό Πορτοκάλι”.
Στο μεταξύ ο Βερναρδάκης ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του μετρήσεις που εμφανίζουν Σύριζα και ΝΔ στο 28!!!
Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο ντέρμπυ. Ενα Noor One ακόμη και η ΝΔ θα πέσει στο 25%!
Ποιος όμως είναι ο εκρηκτικός Νίκος Κοτζιάς;
Στέλεχος της Αριστεράς, ο Νίκος Κοτζιάς, που εργάστηκε ως ερευνητής και δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, της Οξφόρδης και του Μαρβούργου, καταδικάστηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της χούντας. Σήμερα είναι καθηγητής «Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ). Υπήρξε μέλος της FEG (Ερευνητική Ομάδα για την Ε.Ε.) στο Μαρβούργο Γερμανίας, Senior Associated Member στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Senior Fellow στο Weatherhead Centre for International Affairs του Χάρβαρντ. Μέχρι το καλοκαίρι του 2008 υπήρξε πρεσβευτής-εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου συμμετείχε και διηύθυνε σειρά ομάδων έρευνας, προγραμματισμού και σχεδιασμού. Διετέλεσε μέλος του πρώτου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη του Άμστερνταμ, την Agenda 2000, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς ερευνητικές ομάδες με παγκόσμια αναγνώριση, όπως το «International Group of Expert» και η «Διεθνής Ομάδα Ειδικών: Making It Our Own. A Trans-European proposal on amending the Draft Constitutional Treaty for the European Union».
Υπήρξε στέλεχος της Αριστεράς. Καταδικάστηκε δις κατά τη διάρκεια της χούντας. Συμμετείχε στην έκδοση των περιοδικών Διαλεκτική και Επιστημονική Σκέψη. Σήμερα διευθύνει τη σειρά «Αναστοχασμός» στις Εκδόσεις Καστανιώτη, όπως παλαιότερα τη σειρά «Λόγος» στις Εκδόσεις Λιβάνη.
Έχει αρθρογραφήσει στην εβδομαδιαία εφημερίδα Αξία και την Kυριακάτικη Eλευθεροτυπία. Έχει συγγράψει 24 επιστημονικά βιβλία που έχουν εκδοθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού, καθώς και μία συλλογή ποιημάτων. Έχει εκδώσει με δικούς του εκτεταμένους προλόγους 60 βιβλία, ανάμεσα στα οποία έργα των J. Habermas, A. Sen, F. Deppe, N. Chomsky, M. Walzer, D. Harvey, J. Huffschmidt, M. Clapsis, M. Ingatieff, Β. Barber.
Τα πιο πρόσφατα βιβλία του, πέραν του παρόντος, είναι: Παγκοσμιοποίηση – Η ιστορική θέση, το μέλλον και η πολιτική σημασία (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2003), Το ενεργητικό δημοκρατικό κράτος – Εθνικό κράτος και παγκοσμιοποίηση (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2004), Πολιτικό σύστημα και ταυτότητα – Παγκοσμιοποίηση και η περίπτωση του Hνωμένου Bασιλείου (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2008), EU-US Relations: Repairing the Transatlantic Rift, σε συνεργασία με τον Π. Λιάκουρα (Basingstoke: Palgrave Macmillan, 2006).
Τα πιο πρόσφατα επιστημονικά του κείμενα είναι: Cyprus: Thinking outside the Box – The Framework for a Solution, Οξφόρδη, Globalization, Religion and Violence, Γενεύη και Βοστόνη: Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, The Paradox of the Turkish-European Relations, Οξφόρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου