Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Θέατρο σκιών από τον Ν.Σακελλαρίου: Έναν χρόνο πριν κατήγγειλε θαρραλέα τους επίορκους δικαστές που νομιμοποίησαν τα Μνημόνια

H χώρα βιώνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μια ιδιότυπη συνταγματική κρίση με την τρίτη εξουσία (δικαστική) να επιτίθεται σφοδρά και απροκάλυπτα κατά της εκτελεστικής κυβερνητικής εξουσίας και την κυβέρνηση να απαντά σε ανάλογο ύφος. Χαρακτηριστικό της υψηλής έντασης της σύγκρουσης, η οποία υπέβοσκε από τότε που το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ήταν η δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού χθες κατά των δικαστών και εισαγγελέων ότι «λειτουργούν ως γραφείο Τύπου της ΝΔ» και η απάντηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Ν.Σακελλαρίου, κατά της κυβέρνησης πριν λίγο με την κατηγορία ότι «Στρέφεται κατά του Κράτους Δικαίου».
Είναι πρωτοφανής η ένταση, πρώτη φορά συμβαίνουν όλα αυτά από το 1974 και από το Μαξίμου υπενθυμίζουν την παλαιότερη δήλωση του Ν.Σακελλαρίου (Οκτώβριος 2016) από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας για τις συναλλαγές επίορκων δικαστών, με τις μνημονιακές κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου για να βγάλουν νόμιμα τα Μνημόνια.
Είχε δηλώσει τότε: «Ας δούμε τις αποφάσεις για τα Μνημόνια και το PSΙ. Δεν έχουν παρά να ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις και να δούμε τη στάση των δικαστών μέσα από τις αποφάσεις αυτές και πως επηρεάζουν την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός».
Μάλιστα τότε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που σήμερα κονταροκτυπιέται με την κυβέρνηση, είχε εκδώσει ανακοίνωση κατά του Ν.Σακελλαρίου για την συγκεκριμένη δήλωση!
Και οι κυβερνητικές πηγές επαναλαμβάνουν συνεχώς τις τελευταίες ώρες ότι «Οι δικαστές και οι εισαγγελείς ουδέποτε έκρυψαν τον συντηρητικό προσανατολισμό τους, ειδικά μετά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση Σαμαρά για τα μισθολογικά αιτήματά τους και τα παχυλά αναδρομικά εν μέσω Μνημονίων. Και μην ξεχνάμε ότι μόνο μετά την είσπραξη των αναδρομικών τους αποφάσισαν ότι τα Μνημόνια ήταν νόμιμα».

Στις 29/11/2016:
ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕ, Ν. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ - ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ — ΚΛΕΙΔΙΑ!
ΤΙΣ ΒΡΟΜΙΚΕΣ συναλλαγές επίορκων δικαστών, με τις μνημονιακές κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου, αποκάλυψε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Νίκος Σακελλαρίου.
Για πρώτη φορά κορυφαίος δικαστής τόλμησε να μιλήσει δημόσια για το όργιο συναλλαγής, που συντελέστηκε ανάμεσα σε επίορκους δικαστικούς λειτουργούς και τις μνημονιακές κυβερνήσεις, προκειμένου να νομιμοποιηθούν τα εφιαλτικά μέτρα της τρόικας για το PSI, το πετσόκομμα των συντάξεων και τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Ο Πρόεδρος του ΣτΕ, κ. Νίκος Σακελλαρίου, κατήγγειλε ανοιχτά τους επίορκους δικαστές που κατά παραγγελία της τρόικας, με αντάλλαγμα την προαγωγή τους και την τοποθέτησή τους σε νευραλγικά πόστα ενέκριναν τα μνημόνια για την καταλήστευση του Ελληνικού λαού.
Η αποκάλυψη του Προέδρου του ΣτΕ αναμένεται να προκαλέσει θύελλα τόσο σε πολιτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από το χώρο της Δικαιοσύνης, η βόμβα Σακελλαρίου αναγκαστικά θα γίνει αντικείμενο δικαστικής έρευνας και έτσι θα πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ποιοι είναι οι επίορκοι δικαστές που νομιμοποίησαν την κατοχή της χώρας μας στους ξένους τοκογλύφους και ποια ήταν τα ανταλλάγματα που πήραν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και την τρόικα.
Όσα είπε ο ανώτατος δικαστής χρίζουν προφανώς έρευνας αφού – αν ευσταθούν – αποτελούν πιθανότατα το θεμέλιο της αναξιοπιστίας γύρω από τη Δικαιοσύνη. Και ουσιαστικά αποτελούν την απόδειξη όσων αντιλαμβανόμαστε όλοι τόσα χρόνια, αλλά δεν είχαμε τα στοιχεία για να τα υποστηρίξουμε δημόσια. Τώρα όμως τα πράγματα είναι αλλιώς, αφού αυτά τα λέει ένας ανώτατος δικαστής.
Θέλοντας να δείξει πως ο ίδιος δεν υπηρέτησε κανένα συμφέρον στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αντιπαρέβαλλε αυτή την υπόθεση με τις αντίστοιχες για τα μνημόνια και το PSI και άφησε υπόνοιες ακόμα και για – τυχόν – συναλλαγή: «Υποχρέωσή μας να τηρούμε απαρέγκλιτα το καθήκον μας. Αυτό έκανα και δεν με νοιάζει όποια προσωπική επίθεση κι αν μου γίνεται. Έχουμε και εμείς μερίδιο προσωπικής ευθύνης. Ας δούμε τις αποφάσεις για τα Μνημόνια και το PSΙ. Δεν έχουν παρά να ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις και να δούμε τη στάση των δικαστών μέσα από τις αποφάσεις αυτές και πως επηρέασαν την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός».
Από μόνη της η διασύνδεση της στάσης ενός δικαστή σε μια δικαστική απόφαση - η οποία αφορά την κρίση του επί μιας κεντρικής πολιτικής επιλογής της εκάστοτε κυβέρνησης - αποτελεί μια αιχμή που σηκώνει είτε πολύ συζήτηση, είτε αποδείξεις, πολλώ δε μάλλον όταν γίνεται από ανώτατο δικαστή. Δηλαδή ονόματα και διευθύνσεις. Γιατί – ελπίζοντας πως δεν αδικούμε τον πρόεδρο του ΣτΕ στην ερμηνεία της φράσης του – προφανώς υπονοεί ότι κάποιοι εξαργύρωσαν την ψήφο τους υπέρ της συνταγματικότητας των μνημονίων και του PSI με θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων στα ανώτατα δικαστήρια. Η΄ κάποιοι άλλοι έτυχαν – προφανώς – δυσμενούς εξέλιξης στην καριέρα τους όταν μειοψήφησαν σε αυτές τις υποθέσεις. Το γεγονός ότι αυτά τα λέει ένας κορυφαίος παράγοντας στο χώρο της Δικαιοσύνης, από μόνο του αποτελεί θέμα πρώτης γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου