Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Απίστευτες φασιστικές αγριότητες στον εμφύλιο της Ουκρανίας

(του Θανάση Αυγερινού)

Εν ψυχρώ εκτελέσεις πολιτών, βομβαρδισμοί παιδικών σταθμών και σχολείων, ναρκοθέτηση εκκλησιών. Χωρίς τέλος οι καθημερινοί βομβαρδισμοί πόλεων και χωριών.
Εκτραχύνονται μέρα με την ημέρα τα φαινόμενα αγριότητας από τις πιστές στο Κίεβο δυνάμεις, που υποτίθεται ότι «απελευθερώνουν» την Ανατολική Ουκρανία από «εισβολείς» και «τρομοκράτες», όμως θυμίζουν όλο και περισσότερο τους δοσίλογους παππούδες τους και τους συνεργάτες των Ναζί κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
Όπως δήλωσε πορχθές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Αντρέι Πούργκιν, τουλάχιστον 10 παιδιά σκοτώθηκαν σε παιδικό σταθμό στο χωριό Μακέεφκα, περίπου 5 χλμ. έξω από το Ντονιέτσκ. Τα περισσότερα παιδιά την ώρα του βομβαρδισμού κοιμούνταν και σύμφωνα με τους ρωσόφωνους αντάρτες κλήθηκαν και μεταβαίνουν στην περιοχή παρατηρητές του ΟΑΣΕ για να διαπιστώσουν το μέγεθος της τραγωδίας. Αρχικώς άλλες πηγές είχαν ανακοινώσει ότι τα θύματα των βομβαρδισμώνς είναι μόνο 5 ενήλικες και 17 τραυματίες, όμως αργά προχθές η εικόνα ανατράπηκε από τις δηλώσεις Πούργκιν σε ραδιοσταθμό της Λιθουανίας, από όπου προέρχονται πολλοί από τους ξένους μισθοφόρους, που πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης του Κιέβου.
Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Βλαντίμιρ Ινογκορόντσκι είχε δηλώσει ότι στο χωριό Νοβοσβιέτλοφκα έξω από το Λουγκάνσκ εκτελέστηκαν εν ψυχρώ πολίτες, που αρνήθηκαν να σκάψουν χαρακώματα γύρω από την εκκλησία τους. «Πρόκειται για καθαρό φασισμό της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου», δήλωσε ο Ινογκορόντσκι, ο οποίος παρουσίασε τις μαρτυρίες κατοίκων, που κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη και να διηγηθούν πώς Ουκρανοί στρατιώτες και ξένοι μισθοφόροι από τον ιδιωτικό στρατό του ολιγάρχη Καλαμόισκι αντιπροχθές ολόκληρη την ημέρα και τη νύχτα τους υποχρέωναν να σκάψουν χαρακώματα και να οχυρώσουν την εκκλησία του χωριού. Όποιος αρνήθηκε να το κάνει εκτελέστηκε επιτόπου και λόγος γίνεται για αδιευκρίνιστο αριθμό ανδρών, που έπεσαν νεκροί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι οδηγήθηκαν στο εσωτερικό της εκκλησίας, το κτίριο της οποίας έχει παγιδευτεί με νάρκες και εκρηκτικά.
Αυτός είναι και ο λόγος, που οι αντάρτες της περιοχής, αν και έχουν προωθηθεί στην ευρύτερη ζώνη και αποκρούουν με επιτυχία, όπως δηλώνουν, τις επιθέσεις παρακρατικών και τακτικού στρατού, δυσκολεύονται να πλησιάζουν το χωριό Νοβοσβιέτλοφκα από το φόβο πρόκλησης περισσότερων θυμάτων μεταξύ των ομήρων-αμάχων.
Κατά τον Ινογκορόντσκι «είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν με ανθρώπινα κριτήρια παρόμοιες συμπεριφορές, κυρίως από μισθοφόρους, που χωρίς ίχνος τιμής, έρχονται από την Πολωνία και τη Λιθουανία να μας πολεμήσουν στον τόπο και τα σπίτια μας, φορώντας μάλιστα για να προκαλέσουν σύγχυση ρωσικές στρατιωτικές στολές».
Η Νοβοσβιέτλοφκα βρίσκεται στην επαρχιακή οδό, που συνδέει το Λουγκάνσκ με τα ρωσικά σύνορα, από όπου πρόκειται να περάσει το ρωσικό ανθρωπιστικό κονβόι, εάν και όταν εδεήσει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και το Κίεβο να συνεννοηθούν, καθώς όπως έχει ομολογήσει και ο διεθνής οργανισμός, οι αντάρτες και η ρωσική πλευρά έδωσαν εξαρχής εγγυήσεις ασφαλείας στη φάλαγγα, ενώ το Κίεβο έως αργά απόψε κωλυσιεργούσε.
Οι μάχες στην επαρχιακή οδό συνεχίζονται περισσότερο από μία εβδομάδα, όσο δηλαδή βρίσκεται στο δρόμο και ακινητοποιημένο στα σύνορα η ρωσική ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή. Οι αντάρτες προσπαθούν να «καθαρίσουν» το δρόμο από ελεύθερους σκοπευτές του Κιέβου, που συνεχίζει τους ισοπεδωτικούς βομβαρδισμούς της ευρύτερης περιοχής γύρω από το Λουγκάνσκ και το Ντονιέτσκ.
Σύμφωνα με τους αντάρτες, επέδραμαν εναντίον τους στην Ανατολική Ουκρανία 48-52 χιλιάδες του τακτικού στρατού, αλλά και των ιδιωτικών στρατών, που χρηματοδοτεί κυρίως ο ολιγάρχης Κολομόισκι. Οι δυνάμεις των ανταρτών στις δύο εξεγερμένες περιφέρειες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ αριθμούν περί τις 19-23 χιλιάδες.

(ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου