Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Μπλέκουν την ελλαδική αποικία σε πολεμικές περιπέτειες: ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΕΞΟΡΜΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Ήδη από τις 17 Ιουλίου η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε απαιτήσει από την εγχώρια κυβέρνηση, την έγκριση στάθμευσης στην Ελλάδα των αμερικανικών μη-επανδρωμένων βομβαρδιστικών αεροσκαφών (UAV) και την παραχώρηση του ελληνικού εναέριου χώρου για τις επιχειρησιακές τους πτήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Πέμπτη (21/8) ο Δ. Αβραμόπουλος θα έχει συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογο του Τσακ Χέιγκελ, με κύριο θέμα συζήτησης το αμερικανικό αίτημα για στάθμευση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στην Ελλάδα.
H εγχώρια κυβέρνηση πιστή στην πρόσδεσή της με κάθε κόστος στις ευρωατλαντικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, αναμένεται να ικανοποιήσει την απαίτηση των ΗΠΑ για την "αναβάθμιση" των προσφερόμενων υπηρεσιών των ελληνικών βάσεων σε Σούδα και Καλαμάτα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των υπουργών εξωτερικών και άμυνας, όπου και «κλείδωσαν» οι τελευταίες λεπτομέρειες!
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται ότι θα μετασταθμεύσουν από βάση της Ιταλίας και η πιθανότερη αεροπορική βάση που θα τα υποδεχτεί είναι η Καλαμάτα, η οποία έχει αναβαθμιστεί από την εποχή των επιχειρήσεων κατά της Λιβύης, αλλά και η βάση της Σούδας.
Τις αποφάσεις της εγχώριας κυβέρνησης μετέφερε την Τρίτη (19/8) ο Δ. Αβραμόπουλος στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του Δ. Αβραμόπουλου με τον Ντ. Πιρς συζητήθηκαν θέματα «αμοιβαίου στρατηγικού και αμυντικού ενδιαφέροντος» που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή, με πρώτο στη λίστα, όπως προαναφέραμε, τη δημιουργία των βάσεων για τα αμερικανικά βομβαρδιστικά. Ουσιαστικά πρόκειται για την τυπική ενημέρωση που συνηθίζουν να παρέχουν όλοι οι Έλληνες υπουργοί πριν την μετάβαση τους στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Τα Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα (UAV) είναι τα αεροσκάφη που είτε ελέγχονται από «πιλότους» από το έδαφος είτε -όσο εξελίσσονται τεχνολογικά– πετούν αυτόνομα αφού προγραμματιστούν για την εκτέλεση μια συγκεκριμένης αποστολής. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τύποι των UAV που βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Αυτά που χρησιμοποιούνται για σκοπούς αναγνώρισης και παρακολούθησης και αυτά που είναι οπλισμένα με πυραύλους και βόμβες.
Αυτά της δεύτερης κατηγορίας είναι τα UAV που η Ουάσιγκτον ζητά από την εγχώρια κυβέρνηση να σταθμεύσουν σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στα αεροδρόμια της Σούδας και της Καλαμάτας.
Η εγχώρια κυβέρνηση επιδιώκει να κατοχυρώσει ότι είναι «το καλό παιδί των Αμερικανών» και ότι αποτελεί μαζί με την Κύπρο σταθερό σύμμαχο των ιμπεριαλιστικών τους επιδιώξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Δ. Αβαμόπουλος, δε, δίνει για μια ακόμη φορά τα διαπιστευτήριά του λίγο πριν την ανάληψη της θέσης του Επιτρόπου της ΕΕ και όπως τόνιζαν πολιτικοί αναλυτές προασπίζει το πολιτικό του μέλλον σε μια χώρα μπανανία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου