Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Public Issue: Διευρύνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, θεαματική άνοδος δημοτικότητας του Α.Τσίπρα, ανασυγκροτείται ο αντιμνημονιακός ορθολογισμός

Το Βαρόμετρο της Public Issue για το μήνα Μάρτιο πάντα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής σηματοδοτεί για ακόμα έναν μήνα την έναρξη του μηνιαίου δημοσκοπικού κύματος, έστω και "περιέργως" καθυστερημένα. Η σαφής παλλαϊκή απογοήτευση από τις αλλεπάλληλες μνημονιακές αποτυχίες αλλά και το οριστικό ξεφούσκωμα της δεκεμβριανής προπαγάνδας που ταλαιπώρησε για δύο μήνες τη χώρα έμενε να αποτυπωθούν ΚΑΙ στατιστικά, παρά τη σημαντική και καθ΄όλα ύποπτη δημοσκοπική αποσιώπηση των τελευταίων τριών εβδομάδων (σε αντίθεση με την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, οπότε φάγαμε στη μάπα πανηγυρτζίδικη υπερπροβολή ερευνών που έδειχναν οριακό προβάδισμα της σαχλαμαρικής χωματερής). Αν και από το κοινωνικό κλίμα απορρέουν ακόμα σαφέστερες αντιμνημονιακές πεποιθήσεις, τα ευρήματα της έρευνας συμφωνούν ως προς το κοινό αίσθημα: η αντιμνημονιακή και άρα πατριωτική ψήφος, εκπροσωπούμενη πρωτίστως από τη διεύρυνση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, υπερέχει ξεκάθαρα και οι δείκτες που φανερώνουν την ολική δυσαρέσκεια των πολιτών για τη συντελούμενη εθνοκτονία αυξάνονται σημαντικά.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,5%, διευρύνοντας το προβάδισμά του στο +1% από το +0,5% που είχε καταγραφεί στο Βαρόμετρο της Public Issue για τον Φεβρουάριο. Ομολογουμένως οι κοινωνικές προσλαμβάνουσες προδιαθέτουν για πολύ μεγαλύτερη πραγματική διαφορά, ωστόσο ακόμα κι αυτή η διεύρυνση δίνει σαφές στίγμα από μόνη της. Αν προσέξουμε δε το εύρος του στατιστικού σφάλματος, θα δούμε ότι το κατώτερο άκρο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 28,5%, ενώ της ΝΔ στο 27%. Συνεπώς η διαφορά θεωρείται ότι "απλώνεται" ακόμα και στο +1,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, δεν στέκει το καταντημένο μπουρδελάκι της ΝΔούλας, αυτό το ανελλήνιστο νεοφασιστικό μόρφωμα των διεφθαρμένων ανεπάγγελτων σιχαμάτων, να παραμένει σταθερό στο ποσοστό του παρά τις αποκαλύψεις, τα ξεκουκουλώματα για τα περιθωριακά στοιχεία που το συναπαρτίζουν και κυρίως τις αμέτρητες εθνικές τραγωδίες που προκάλεσε στο μεσοδιάστημα, όσοι νεοραγιάδες κι αν έχουν ξεμείνει στην πολύπαθη χώρα μας.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακτά την πρωτιά ΚΑΙ στην παράσταση νίκης.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10% και με τη μεγαλύτερη μεταβολή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μείωση κατά 1,5%. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μόνη που έχει ξαναπαρουσιάσει πρόσφατα μείωση του ποσοστού του ακροδεξιού κόμματος μεταξύ δύο μηνών, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από αλλού, συνεπώς κι εδώ θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη συγκριτική ανάλυση προκειμένου να δούμε αν η μείωση αυτή έχει ρεαλιστικές βάσεις. Τέταρτο κόμμα παραμένουν οι αλώβητοι από τους καρνάβαλους αποστάτες (μαρκόπουλοι και λοιπά μιάσματα) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, κρατώντας σταθερά το 8%, το υψηλότερο δημοσκοπικό ποσοστό που βλέπουμε για το αντιμνημονιακό κίνημα του Π.Καμμένου. Πέμπτο ακολουθεί το ανάξιο λόγου ΠΑΣΟΚ, ακολουθούμενο από τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.
Σε επίπεδο πολιτικών προσώπων, είναι ξεκάθαρο ότι ο μήνας που μεσολάβησε λειτούργησε υπέρ του Α.Τσίπρα. Η οργανωμένη κριτική του, οι σημαντικές διεθνείς επαφές του και κινήσεις όπως η ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής για τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή -στοιχεία που αναδεικνύουν την ολοκληρωμένη ηγετική του ικανότητα- οδήγησαν τη δημοτικότητά του σε θεαματική αύξηση κατά +7%, δίνοντας επιπλέον δυναμική συνολικά στο κόμμα του. 
Εξίσου σημαντική είναι η σαφής μεταβολή που παρατηρείται σε όλους ανεξαιρέτως τους δείκτες που αφορούν στην ανασυγκρότηση του αντιμνημονιακού ορθολογισμού αλλά εσχάτως και του ευρωπαϊκού σκεπτικισμού:
- το 74% των Ελλήνων συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση (από 72% το Φεβρουάριο, έναντι 18% των ραμολιμέντων που θεωρούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν..."σωστά", μειωμένα κι αυτά από 21%)
- η άποψη για την Ε.Ε. παραμένει  πλειοψηφικά αρνητική κατά 50%
- οι αρνητικές γνώμες για το ευρώ αυξάνονται σημαντικά (στο 38% από 28%), ενώ συμμετρικά πέφτουν οι θετικές γνώμες (στο 59% από 70%)
- η οργή και η αγανάκτηση παραμένουν τα πρώτα συναισθήματα για την κατάσταση της χώρας (ενισχυμένα κατά +6% από τον προηγούμενο μήνα), ενώ ακολουθούν η ανησυχία, το άγχος, η λύπη και η ντροπή.

Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος
(ΠΗΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου