Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Economist: Ακάθεκτη η ύφεση ΚΑΙ το 2014 - Υψηλός ο "κίνδυνος" εξόδου από το ευρώ - Πτώση Σαμαρά στο επόμενο έτος (αν περιμένουμε μέχρι τότε, "σωθήκαμε!")

Μαύρες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του αλάνθαστου Economist για την ελληνική οικονομία. Μετά την ύφεση ύψους 6,4% το 2012, εκτιμά περαιτέρω μείωση της τάξης του 5% φέτος αλλά και, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται ψευδόμενοι οι ψευδοκυβερνητικοί σαλτιμπάγκοι, 1,5% το 2014. Εν συνεχεία, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με μέσο ρυθμό 1,9% μεταξύ των ετών 2015-2017.
Ακόμα κι αν η αναιμική αυτή ανάπτυξη επαληθευτεί, πράγμα καθόλου βέβαιο αφού τα ποσοστά είναι οριακά και συνεπώς η δυναμική της ύφεσης ισχυρότερη ακόμα και για μετά το 2015, πρόκειται για ποσοστά που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση. Μην ξεχνάμε ότι το υποτιθέμενο "βιώσιμο" χρέος για το 2020 υπολογίστηκε από τα τροϊκανά σαΐνια επί τη βάσει μίας ανάπτυξης που θα ξεπερνά το 3% και θα φτάνει το...5% (!!!!!) κατ'έτος, ενώ, όπως υπενθύμισε σήμερα ο εργατολόγος Σάββας Ρομπόλης, για να σταματήσει η αύξηση της ανεργίας απαιτείται τουλάχιστον 3% ανάπτυξη κατ' έτος. Συνεπώς, οι εκτιμήσεις του Economist (εφόσον επιβεβαιωθούν ακόμα και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, δηλαδή για το 2015 και μετά) συνηγορούν στο ότι τουλάχιστον μέχρι το 2017 η ήδη δυσθεώρητη ανεργία θα αυξάνεται. 
Τέλος, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη χαρακτηρίζεται υψηλός εν μέσω αυξανόμενης ανεργίας, κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής αστάθειας.
Ταυτόχρονα, ο Economist προβλέπει ότι η κατοχική ψευδοκυβέρνηση Σα(χλα)μαρά θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους. Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι διαφωνίες για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που μπλοκάρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, οι δυσκολίες της κυβέρνησης να μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 150.000 ως το 2015, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Η Intelligence Unit του Economist ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες με την τρόικα θα επιφέρει προβλήματα ρευστότητας, αφού η επόμενη δόση δεν αναμένεται πλέον να εγκριθεί πριν από τα τέλη Απριλίου. Τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η εκταμίευση της δόσης β’ τριμήνου. Οι εντάσεις αυτές μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης αναμένεται να αυξήσουν και τις αντίστοιχες στο εσωτερικό της τελευταίας. Ενόψει όλων αυτών, η Intelligence Unit του Economist εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ελλάδας θα καταρρεύσει μέχρι το β’ μισό του 2014, θα προκληθούν εκλογές που θα περιπλέξουν πιθανόν περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-τρόικας.
Αν και ο Economist φημίζεται για τις εξολοκλήρου πετυχημένες εκτιμήσεις του πάνω στην Οικονομία (θυμίζουμε επί παραδείγματι ότι ήταν ο μόνος φορέας μαζί με το Citigroup που προσδιόριζαν την ύφεση του 2012 σε πάνω από -6%, όταν όλα τα στουρνάρια ανεξαιρέτως προέβλεπαν από -2,5% έως...ανάπτυξη) και κατά κανόνα για τις πολιτικές αναλύσεις του, στην περίπτωση Σαμαρά ελπίζουμε να έχει άδικο. Κι αυτό με την έννοια ότι αν περιμένουμε το 2014 για να πέσουν οι ανελλήνιστοι ολετήρες, δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο στη χώρα. Ας φροντίσουμε για το καλό όλων μας οι σχετικές προβλέψεις να έρθουν τουλάχιστον 1,5 χρόνο πιο μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου