Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

ΧΑΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ: Με μπουλντόζα πήγε να μπουκάρει σε τράπεζα αγανακτισμένος πολίτης / Καίγονται οι καταθέσεις (ΚΑΙ) των Ελλήνων σε κυπριακές τράπεζες / Σενάρια για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για έξοδο από το ευρώ / Γ.Λιλλήκας-"Ο Αναστασιάδης πρόδωσε μέσα σε 15 μέρες τους πολίτες"

- Μόνο μέχρι 600 ευρώ δίνουν τα ΑΤΜ στις τράπεζες της Κύπρου
- Καταθέτες κατέκλυσαν τις τράπεζες για να σηκώσουν τα χρήματά τους
- Ακόμα και εκσκαφέα χρησιμοποίησε πολίτης για να μπει σε υποκατάστημα
- Τα Ιδρύματα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας -Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου στις 20:30 μετά τις "φωτιές" από το κούρεμα των καταθέσεων! Το ΑΚΕΛ θα θέσει θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την έξοδο από το ευρώ.Πανικό έχει προκαλέσει στους Κύπριους η συμφωνία του Eurogroup η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων "κούρεμα" των καταθέσεων. Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τις Βρυξέλλες για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και ιδιαίτερα αυτοί που αναφέρονται στην φορολόγηση των καταθέσεων προκάλεσαν σοβαρή αναστάτωση στους πολίτες- καταθέτες, οι οποίοι από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων της Λάρνακας, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Εκεί όμως διαπίστωσαν πως το σύστημα δεν λειτουργούσε.
Ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «για να αποφευχθούν τα χειρότερα τα συνεργατικά θα παραμείνουν σήμερα κλειστά». Τελικά, αργότερα γνωστοποιήθηκε πως οι τράπεζες επιτρέπουν την ανάληψη ποσού μέχρι 600 ευρώ από τα ΑΤΜ.
Ωστόσο, ο πανικός ήταν τόσο μεγάλος που κάποιος έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει ακόμα κι εκσκαφέα ωστε να μπει σε υποκατάστημα τράπεζας.Ο πολίτης φώναζε πανικόβλητος να του ανοίξουν την πόρτα, για να πάρει τις καταθέσεις του.

Οι αντιδράσεις από την χθεσινοβραδινή απόφαση στο Εurogroup των Βρυξελλών για κούρεμα των καταθέσεων παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας και ήδη ένας πολίτης βγήκε στους δρόμους αγανακτισμένος, επιχειρώντας να ρίξει με τον εκσαφεά του την κύρια είσοδο Συνεργατικού Ιδρύματος στη Λεμεσό, η οποία ήταν κλειστή.

Ο πολίτης φώναζε πανικόβλητος να του ανοίξουν την πόρτα, για να πάρει τις καταθέσεις του, αφού όπως έγινε γνωστό από το πρωί τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν το πρωί του Σαββάτου, μετά το άκουσμα της απόφασης για κούρεμα των καταθέσεων. Δηλώνοντας εξοργισμένος με τα όσα διαδραματίζονται, έλεγε στον κόσμο που είχε μαζευτεί εκεί ότι ξεγελάστηκε από τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι ασφαλισμένες και πως αποφάσισε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του, σταθμεύοντας τον εκσκαφέα έξω από την είσοδο του υποκαταστήματος της ΣΠΕ Κυπερούντας.
Μετά από συστάσεις της Αστυνομίας και αφού προκλήθηκε μικρή κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή, ο πολίτης απομάκρυνε τον εκσκαφέα.


Πήγε με τον εκσκαφέα στην τράπεζα από newsview

''Κλαίνε'' τα λεφτά τους οι Έλληνες που διατηρούσαν καταθέσεις σε τράπεζες στην Κύπρο μετά την απόφαση σοκ του Eurogroup που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία δήμευση χρημάτων.
Τη νύφη θα την πληρώσουν τόσο οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και διατηρούσαν εκεί τις καταθέσεις τους, αλλά και όσοι Έλληνες μετέφεραν χρήματα στην Μεγαλόνησο από ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης. Όσοι είχαν καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ χάνουν μεμιάς το 6,7%, δηλαδή 6.700 ευρώ. Όσοι είχαν καταθέσεις πάνω από το όριο των 100.000 ευρώ το κούρεμα φτάνει στο 9,9%, που σημαίνει δηλαδή 9.900 ευρώ.
Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι συνέπειες αφού πλέον οι τόκοι των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου θα επιβαρύνοντραι με φόρο εως 25%. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ που θα καλύψουν μέρος από το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου.
Αυτοί που γλιτώνουν τα λεφτά τους είναι όσοι τα κατέθεσαν σε υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα:
«Από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύρπου Νίκος Αναστασιάδης έχει συγκαλέσει για σήμερα στις 8.30μμ, σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΚΕΛ δεν αποκλείεται να θέσει και θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της πολιτικής συμφωνίας για οικονομική στήριξη της Κύπρου, που ελήφθη στο Eurogroup. Το θέμα αναμένεται να τεθεί στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Σημείωσε πως στη συνεδρίαση θα μελετηθούν διάφορα ενδεχόμενα, ακόμα και πιθανή έξοδος της Κύπρου από το ευρώ, αρνούμενος, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.
Νωρίτερα, θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, ενώ σήμερα συνεδρίασε η γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής και ανέλυσε τα δεδομένα. Όπως δήλωσε ο Κυπριανού, το ΑΚΕΛ εκφράζει δυσφορία για «τον εκδικητικό και νεοαποικιακό τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπισε η τρόικα το θέμα της Κύπρου». Επέκρινε, δε, τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη και την κυβέρνηση ότι «επέλεξαν μοναχική πορεία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον κυπριακό λαό και τον τόπο», ενώ, όπως σημείωσε, από μια πρώτη ανάγνωση τα αποτελέσματα είναι καταθλιπτικά και «η κυβέρνηση υποχώρησε ατάκτως από τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις της».
Ο πρώην υπουργός Γιώργος Λιλλήκας έκανε λόγο για Βατερλό της κυβέρνησης σχετικά με τη συμφωνία που επήλθε με την τρόικα. «Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με την Τρόικα οδηγεί στην καταστροφή. Πρόκειται για Βατερλό. Ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του αποδείχθηκαν τελικά ανίκανοι να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο κύριος Αναστασιάδης πρόδωσε μέσα σε δεκαπέντε μέρες την εντολή που πήρε από τους πολίτες». Παράλληλα ο κ.Λιλλήκας, κάλεσε τους πολίτες σε μαζικές κινητοποιήσεις ενώ ανέφερε πως η μόνη λύση είναι το δημοψήφισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου