Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Εκδότες κατά Σαμαρά, μετά το ναυάγιο με την τρόικα

Σε σύγκρουση με το εκδοτικό κατεστημένο οδηγείται ντε φάκτο η κατοχική ψευδοκυβέρνηση μετά την επιμονή της τρόικας να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, ενώ οι ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών φαίνεται ότι εξασφάλισαν ένα μήνα σιωπηρή παράταση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών προσήλθαν χθες στο Μαξίμου γνωρίζοντας με λεπτομέρειες τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και αντιλαμβανόμενοι την επικοινωνιακή στρατηγική. Η συζήτηση με το σαμαρά εξετράπη πολύ γρήγορα.
Η τρόικα άρχισε να θέτει ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πελατειακό κράτος, τη διαπλοκή και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για συγκεκριμένες συντεχνίες. Ο σαμαράς απροετοίμαστος, χαρακτήρισε τα θέματα αυτά ατζέντα χαμηλής και ελάσσονος πολιτικής και προσπάθησε να παραπέμψει στους υπουργούς.
Ο Πολ Τόμσεν ανταπάντησε ότι πρόκειται για συγκεκριμένα συμφέροντα για τα οποία το Μαξίμου κόπτεται, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ελεγχόμενου πρωθυπουργίσκου (αν πράγματι έβγαλε γλώσσα στο αφεντικό του, εντυπωσιάζει ότι αυτό έγινε επειδή θίχτηκαν οι ντόπιοι αφέντες - νταβατζήδες του). Για να αποφευχθεί η σύρραξη παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι (?????). Η τροπή που είχαν λάβει οι συζητήσεις όμως ήταν μη αναστρέψιμη.
Η τρόικα συγκρούστηκε με την κυβέρνηση για τον εκτροχιασμό στα δημοσιονομικά και την άρνηση για εφαρμογή των συμφωνηθέντων διορθωτικών μέτρων. Στο τραπέζι τέθηκε και η αλλαγή των όρων ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Και εκεί η τρόικα ήταν ανένδοτη. Οι εκπρόσωποι των δανειστών δέχθηκαν κάποιες μικρές καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα τόσο για τις τράπεζες όσο και για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά ζήτησαν δεσμεύσεις.
Εν συνεχεία οι τροϊκανοί έθεσαν επί τάπητος τις ενέργειες γα τη μείωση του μη-μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, με αιχμή του δόρατος την κατάργηση της υποχρέωσης για δημοσίευση ισολογισμών (που θα πλήξει πρωτίστως τις οικονομικές εφημερίδες και τις μικρής κυκλοφορίας πολιτικές). Ο σχετικός νόμος είναι ψηφισμένος αλλά με προεδρικά διατάγματα αναβάλλεται η εφαρμογή του, καθώς η κυβέρνηση προστατεύει τους εκδότες.
Η τρόικα ζήτησε το αυτονόητο: Αμεση εφαρμογή του νόμου. Παράλληλα έθεσε εκ νέου το θέμα της δημοπράτησης των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων, ακόμα και εκτός του πλαισίου των αποκρατικοποιήσεων. 
Η προσήλωση των εκπροσώπων των δανειστών στην ατζέντα χαμηλής πολιτικής έπιασε απροετοίμαστο το Μαξίμου, καθώς το επιτελείο του σαμαρά τον είχε προετοιμάσει για διένεξη για τα θέματα των απολύσεων και των τραπεζών. Ο Σαμαράς είχε ετοιμάσει ατζέντα αναπτυξιακών απαιτήσεων, την οποία δεν είχε καν την ευκαιρία να θέσει επί τάπητος, λόγω του κλίματος που δημιουργήθηκε. 

Οι αντιδράσεις
Χαρακτηριστική είναι η αντιμετώπιση του θέματος από τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες Βήμα και Έθνος. Στις ιστοσελίδες τους περιγράφουν εκρηκτικό σκηνικό, επιρρίπτουν ευθύνες σε συμβούλους του πρωθυπουργού και υπουργούς για την κακή προετοιμασία της σύσκεψης, ενώ τα media  του ΔΟΛ αναφέρουν ότι πλέον εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα.
Ο χειρισμός του θέματος από τους μεγάλους ομίλους media αντανακλά τις αντιρρήσεις των εκδοτών για τη διαφαινόμενη υπαναχώρηση Σαμαρά και την προσπάθεια τους να αποτρέψουν περαιτέρω συζητήσεις και εξελίξεις σχετικά με τη δημοπράτηση ραδιοτηλεοπτικών αδειών. Το Βήμα αναφέρεται στις πολιτικές επιπτώσεις της αποχώρησης της τρόικας στο μεγαλύτερο μέρος του βασικού του θέματος, θέτοντας τα θέματα που διαφώνησαν (εργασιακά, απολύσεις στο Δημόσιο, δημοσιονομικά) ως βασικά σημεία τριβής.
Η ναυαρχίδα του ΔΟΛ χαρακτηρίζει "Ψυχρολουσία" τη μη συμφωνία με την τρόικα, ενώ επισημαίνει χαρακτηριστικά "η χθεσινή αρνητική εξέλιξη της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας γκρέμισε τον - όπως αποδείχθηκε - υποτυπώδη κυβερνητικό σχεδιασμό". Το δημοσίευμα αναφέρεται σε "χάσμα που χωρίζει τις δυο πλευρές" και πλήγμα για τις "κυβερνητικές «κόκκινες» γραμμές",
Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει "Βέβαια, το μόνο θετικό σημείο για τον Πρωθυπουργό, είναι ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας, δεν είχαν εντολή για ρήξη και μετωπική σύγκρουση, καθώς οι εντολές ήταν να πιέσουν, αλλά να μην φθάσουν την υπόθεση στα άκρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου