Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης / Ένωση Κεντρώων - Μιλώντας για Πρέσπες/ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ (9/2019) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

ΤΡΥΠΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - Άτυπη στάση πληρωμών: 3 ΣΤΟΥΣ 10 φορολογούμενους ΔΕΝ πλήρωσαν τα φορολογικά κερατιάτικα

Εφιάλτη για εκατομμύρια νοικοκυριά αποτελεί η Εφορία και ο μακρύς κατάλογος των οφειλετών στο Δημόσιο που αδυνατούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους αυξάνεται δραματικά μήνα με τον μήνα. Τρεις στους δέκα φορολογουμένους ή 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στα τέλη του 2012 συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 20,4 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό περίπου 10 δισ. ευρώ συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και τα περισσότερα παραμένουν ανείσπρακτα.

Στον αέρα ο προϋπολογισμός
Τρεις στους δέκα φορολογούμενους «στοιχειώνουν» τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, λαμβάνοντας μορφή πλημμυρίδας που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό.
Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αποκαλυπτικά:
· Τρεις στους δέκα φορολογούμενους ή 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στο τέλος του 2012 συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 20,4 δισ. ευρώ.
Από το ποσό αυτό περίπου 10 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του περασμένου έτους και στη συντριπτική τους πλειοψηφία παραμένουν ανείσπρακτα.
Στα 20,4 δισ. ευρώ των φυσικών προσώπων έρχονται να προστεθούν και 35,3 δισ. ευρώ που χρωστούν 148.658 επιχειρήσεις. Τα ληξιπρόθεσμα του παρελθόν κρίνονται στη συντριπτική τους πλειονότητα ανείσπρακτα και απαίτηση της τρόικας είναι να υπάρξει ξεκαθάρισμα του σχετικού καταλόγου με «διαγραφές» οφειλών που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτες είσπραξης. Η σχετική διάταξη, όμως, για το διαχωρισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εισπράξιμες και μη αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή, αν και ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι θα επανακατατεθεί.
· Τον Ιανουάριο, το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων διογκώθηκε περαιτέρω. Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν στις αρχές του έτους, αγγίζουν το 1,315 δισ. ευρώ και αφορούν 1.320.222 φυσικά πρόσωπα ή σχεδόν δύο στους δέκα φορολογούμενους και 36.243 επιχειρήσεις.

Συναγερμός
Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο λόγω της απογοητευτικής πορείας των φορολογικών εσόδων. Στο σύνολο του τριμήνου η μεγάλη μαύρη τρύπα στα φορολογικά έσοδα παραμένει. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, πέραν της καθίζησης των φόρων κατανάλωσης, είναι η πολύ χαμηλότερη των προβλέψεων πορεία των εισπράξεων από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.
Η μεγάλη μαύρη τρύπα στα φορολογικά έσοδα παραμένει. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, πέραν της καθίζησης των φόρων κατανάλωσης, είναι η πολύ χαμηλότερη των προβλέψεων πορεία των εισπράξεων από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.
Η απογοητευτική πορεία των δημοσίων εσόδων το πρώτο τρίμηνο αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να συντάσσει γραμμές άμυνας έναντι των αναμενόμενων πιέσεων της τρόικας για τη λήψη πρόσθετων διορθωτικών μέτρων μέσω της ενεργοποίησης της ρήτρας αυτόματων δημοσιονομικών διορθώσεων ανά τρίμηνο, όπως προβλέπει το μνημόνιο. Η τρόικα καταφθάνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. πολύ κακή πορεία των τελωνειακών εσόδων το πρώτο δίμηνο (μείωση κατά περίπου 20% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2012) και η σχετικά καλή πορεία το Μάρτιο (αύξηση κατά 10%) σημαίνει ότι στο σύνολο του τριμήνου τα τελωνειακά έσοδα παρουσιάζουν μια μείωση της τάξης του 15-17% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Να σημειωθεί ότι στο πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα των τελωνείων παρουσιάζουν υστέρηση περίπου 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού. Όσον αφορά τα έσοδα των εφοριών, οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για διατήρηση του προβλήματος στις εισπράξεις από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, ο οποίος αντιπροσωπεύει και το περίπου 30% των συνολικών φορολογικών εσόδων του δημοσίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο και μάλιστα υπό τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σημαντική υστέρηση στα προ επιστροφών φόρων έσοδα παραμένει και το Μάρτιο. Τέσσερις ώρες κράτησε η έκτακτη σύσκεψη της κατοχικής ψευδοκυβέρνησης, με φόντο τη νέα έλευση της τρόικα στην Αθήνα. Το καμπανάκι που έχει χτυπήσει ένα να κάνει με την τρύπα του 1 δις που έχει προκύψει, αφού τα έσοδα συνεχίζουν την κατιούσα. 

Ο πλήρης εκτροχιασμός σε ΟΛΟΥΣ τους υποτιθέμενους μνημονιακούς στόχους συνοψίζεται προς το παρόν στα εξής:
Η «μαύρη τρύπα» των εσόδων από την φορολογία φτάνει τα 280 εκ. ευρώ
Από τις 140 εφορίες μόνο οι 17 βρέθηκαν εντός στόχων τον Φεβρουάριο
Ο ρυθμός είσπραξης νέων οφειλών φτάνει στο 4% και ο στόχος ήταν στο 14%
Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 1,3 δισ. ευρώ
Η έκθεση του ΟΟΣΑ εκτιμά ότι θα υπάρξει ύφεση KAI το 2014


(ΠΗΓΕΣ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου