Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Ολική επαναφορά των σεναρίων για GR-EXIT: Capital Economics - "Τσιρότο τα 44 δις, δεν αποτρέπουν την έξοδο από το ευρώ έως τα μέσα του 2013" / Citigroup - "Άλυτο το ελληνικό πρόβλημα παρά τη δόση και τα ημίμετρα που προτείνονται στο Eurogroup"

Στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013 επιμένει η Capital Economics, καθώς η Γερμανία θα αρνηθεί να συναινέσει σε μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Απλός «επίδεσμος» κι όχι θεραπεία στην ελληνική ασθένεια του χρέους η εκταμίευση της δόσης.
Ως έναν «επίδεσμο» κι όχι θεραπεία για την ασθένεια από την οποία πάσχει η Ελλάδα, δηλαδή το χρέος, χαρακτηρίζει την εκταμίευση της δόσης ο Ben May, αναλυτής  της Capital Economics. Ο αναλυτής δηλώνει αισιόδοξος ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της Τρόικα θα συμφωνήσουν για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο όχι και για το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Σε μακροπρόθεσμη βάση, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού ή η αλλαγή των στόχων για τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι απίθανο να βοηθήσουν τη χώρα, σημειώνει ο May χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ως ημίμετρα τα όσα εναλλακτικά προωθούν οι Ευρωπαίοι, προκειμένου να αποφύγουν ένα νέο «κούρεμα», δεδομένης της άρνησης του Βερολίνου. Η Capital Economics επιμένει στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, με κυριότερο παράγοντα που θα οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη, την άρνηση της Γερμανίας για νέο «haircut» στο ελληνικό χρέος.

Ανυποχώρητη στην πρόβλεψή της πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ παραμένει η Citigroup, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάζει στην τελευταία 16σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Euro Economics Weekly: Greece - Looking For a Semblance of Sustainability", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως εξηγεί η Citigroup στην εν λόγω έκθεσή της, οι πιθανότητες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε ορίζοντα 12-18 μηνών παραμένουν στο 60%, ακόμη κι αν στο σημερινό Eurogroup επιτευχθεί μια συμφωνία ικανή να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Η θέση των αναλυτών της Citigroup είναι σαφής: Ακόμη κι αν σήμερα αποφασιστεί σχέδιο με στόχο να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ακόμη κι αν η επόμενη δόση προς την Ελλάδα εκταμιευθεί, το ελληνικό πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί μια και καλή...
Κατά τη Citigroup, αυτό που θα συμφωνηθεί σήμερα, στη διάρκεια της νέας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, δεν θα είναι το απόλυτο σχέδιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δια παντός τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.  "Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στους επόμενους 12-18 μήνες παραμένουν στο 60%", επαναλαμβάνουν με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό οι αναλυτές της Citigroup.
Όπως εξηγούν στη συνέχεια, το σχέδιο στο οποίο αναμένεται να καταλήξουν σήμερα οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα περιλαμβάνει μια σειρά επιλογών, με στόχο να υπάρξει μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για την επόμενη 10ετία. Στις επιλογές αυτές, όπως υποστηρίζει ο οίκος, δεν περιλαμβάνεται όμως haircut στο ελληνικό χρέος που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα. Σύμφωνα με τη Citigroup, η λύση που προκρίνεται για το ελληνικό ζήτημα θα εστιάζει σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια μείωση του ελληνικού χρέους κατά 10% έναντι του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
Πέραν της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων η Citigroup αναμένει επίσης για την Ελλάδα και τα εξής: Επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει, μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα, πιθανότατα παράταση στον χρόνο αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. "Όλα τα ανωτέρω μπορούν να μειώσουν στο 124% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος μέχρι το 2020, στόχος κοντά στον αρχικό για μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ", σημειώνει επίσης η Citigroup.
 
«Εάν οι διεθνείς δανειστές καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την Ελλάδα , αυτό θα ήταν θετικό σε βραχυπρόθεσμη βάση. Μεσομακροπρόθεσμα όμως τα προβλήματα θα παραμένουν» υποστηρίζει ο Marco Bardelli, διευθύνων σύμβουλος της UBI Capital Singapore, τονίζοντας ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις και οι συνεχιζόμενες τριβές ανάμεσα στα διάφορα κράτη συντηρούν το ομιχλώδες τοπίο στην Ε.Ε. Δεν βλέπουμε μια πραγματική ηγεσία στη Ευρώπη, η οποία θα έκανε ένα βήμα μπροστά» αναφέρει ο Bardelli.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται στην ανάλυση του και ο Greg Gibbs, επικεφαλής του τμήματος  στρατηγικής στην αγορά συναλλάγματος της Royal Bank of Scotland. «Κάθε πληροφορία που ήρθε από την Ευρώπη τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν απογοητευτική. Υπήρξαν καθυστερήσεις στο ελληνικό ζήτημα, την περασμένη εβδομάδα οι ηγέτες της Ε.Ε. απέτυχαν να φτάσουν σε συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020 και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαμε το εκλογικό αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Καταλονία όπου τα τέσσερα αυτονομιστικά κόμματα κέρδισαν την πλειοψηφία στην τοπική Βουλή. Αυτές οι εξελίξεις τονίζουν τα προβλήματα που θα εξακολουθήσουν να ταλανίζουν την Ευρωζώνη» υπογραμμίζει ο Gibbs, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αίσθηση σταθερότητας. Αλλά σε έξι μήνες από σήμερα, που θα βρισκόμαστε; Πιστεύω πως ακόμα θα δίνουμε σκληρή μάχη για την Ευρώπη και αυτές οι συμφωνίες που φαίνεται ότι πρόκειται να επιτευχθούν, δεν μοιάζουν αξιόπιστες» τονίζει ο Gibbs.
«Πιστεύω ότι σήμερα θα δώσουν στην Ελλάδα τα χρήματα που χρειάζεται, αλλά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. Συμφωνώ με το ΔΝΤ ότι πρέπει να γίνει ένα «haircut” στο ελληνικό χρέος, αλλά Γερμανία και Γαλλία δεν θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχείς με αυτήν την εξέλιξη. Οι διεθνείς δανειστές θέλουν να μειώσουν το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Αυτό είναι απίθανο να συμβεί και όλοι το γνωρίζουν» τονίζει ο Uwe Parpart από την Reorient Financial Markets.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου