Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς = Ύφεση 10%!

(γράφει ο Δευκαλίων)

Λοιπόν για να τελειώνουμε μία και έξω με την περιβόητη δόση. Το σύνολο της δόσης είναι 43,7 δις ευρώ. Η καταβολή αυτών των χρημάτων θα γίνει τμηματικά. Η 1η δόση ύψους 34,4 δις ευρώ θα δοθεί στο Ελληνικό Κράτος μετά τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα 9,3 δις ευρώ θα δοθούν στο Ελληνικό Κράτος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Α΄ τρίμηνο του 2013 και αφού πρώτα ελεγχθούν οι μνημονιακές επιδόσεις της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά.
Η κατανομή της 1ης δόσης των 34,4 δις ευρώ θα είναι η εξής:
- Τα 23,8 δις ευρώ για την ανά-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών
- Τα 3,5 δις ευρώ για την πληρωμή προμηθευτών του Δημοσίου
- Τα 3,2 δις ευρώ για πληρωμή εντόκων γραμματίων και ομολόγων
- Απομένουν 3,9 δις ευρώ, 
τα οποία θα δούμε πού θα διατεθούν, γιατί οι κυβερνητικές απόψεις ότι από αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις δεν ευσταθεί. Θυμίζουμε ότι λίγα 24ωρα προτού ανακοινωθούν  η πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ και η καταβολή της δόσης ο υπουργός εργασίας είχε ανακοινώσει ότι οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά στις 20 – 21 Δεκεμβρίου. Το πιθανότερο είναι ότι θα διατεθούν για επαναγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά.
Η καταβολή της 2ης δόσης των 9,3 δις ευρώ θα γίνει απρόσκοπτα εφ’ όσον οι μνημονιακές επιδόσεις της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά είναι αυτές που προβλέπονται από το μνημονιακό πρόγραμμα. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταβληθούν τα 9,3 δις ευρώ αφού πρώτα ενεργοποιηθούν αυτόματα τα ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν την απόκλιση από τους μνημονιακούς στόχους. (ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΊ: Έχουμε αποδείξει αναλυτικά ότι ΟΛΑ τα λεφτά που "περισσεύουν", δηλαδή τουλάχιστον αυτά τα 9,3 δις, θα δοθούν στα ληξιπρόθεσμα χρέη ομολόγων και δανείων που θα εκπίπτουν μέχρι τον Μάρτιο του 2013, χωρίς αυτό να σημαίνει μάλιστα ότι τα λεφτά αυτά αρκούν για τα συγκεκριμένα χρέη, πολλώ δε μάλλον αν δεν αφορούν μόνο τα οφειλόμενα ως τον Μάρτιο αλλά φτάνουν μέχρι τα του Ιουνίου που υποτίθεται ότι θα γίνει η επόμενη καταβολή δανεικών: http://idioisommasi.blogspot.gr/2012/11/44.html).
Αυτά είναι τα πραγματικά και εν ισχύ δεδομένα. Και τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο 3,5 δις ευρώ (ΚΑΙ ΑΜΑ!) θα φτάσουν ως σύνολο, στην πραγματική οικονομία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αλλοδαποί προμηθευτές του Ελληνικού Δημοσίου, που και αυτοί θα πληρωθούν από αυτά τα χρήματα. Η παραπάνω ανάλυση των κατανομών των πόρων της περιβόητης δόσης αποδεικνύει την ορθότητα της θέσης μας ότι αυτό το δάνειο είναι ένα άχρηστο δάνειο, γιατί καταλήγει στο μεγαλύτερο μέρος του στις τσέπες των δανειστών και στην εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών.
Θα πούμε δύο λόγια τώρα για την περιβόητη αναπτυξιακή πολιτική της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά. Θα κοιμούνται στα υπουργεία, θα δουλεύουν συνεχώς, θα ενεργοποιήσουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ. είναι μερικές από τις μεγαλοστομίες των επικοινωνιακών εγκεφάλων του Μαξίμου. Καλά ακούγονται όλα αυτά αλλά η παγκόσμια οικονομική ιστορία και η οικονομική επιστήμη μάς οδηγούν σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα.
Η στήλη εδώ και πολύ καιρό (18 Ιανουαρίου 2011-«Jobless Recovery: Ένα σουτιέν μία ημέρα δουλειά», 30 Ιανουαρίου 2011-«Σύντροφοι, Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μουμπάρακ», 7 Φεβρουαρίου 2011- «Σύντροφοι μας δίνετε μεροκάματο ένα σουτιέν» ) απέδειξε ότι:
• Δεν φτάνει μία στατιστική αύξηση του ΑΕΠ για να ευημερεί μία κοινωνία (ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Ούτε καν στατιστική αύξηση του ΑΕΠ, βεβαίως, υφίσταται, αφού τέτοια δεν πρόκειται να προκύψει σε οποιονδήποτε βαθμό τουλάχιστον μέχρι το 2016, ενώ δεν πρόκειται να "ισοφαρίσει" το 2009 ούτε σε βάθος δεκαετίας). Απόδειξη οι αραβικές κοινωνίες π.χ. Τυνησία που ενώ είχε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, ταυτόχρονα μαστίζονταν από τεράστια ανεργία
• Το παγκόσμιο νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο σπρώχνει μαζικά εργαζόμενους με ελάχιστες αμοιβές στην εξαθλίωση και την φτώχεια. Απόδειξη η εργάτρια της Κίνας και η πωλήτρια στην Ελλάδα που δεν μπορούν να αγοράσουν με το ημερομίσθιο μίας ημέρας το σουτιέν που η πρώτη κατασκευάζει και η δεύτερη πουλά.
Λοιπόν, και η παγκόσμια οικονομική ιστορία και η οικονομική επιστήμη μας οδηγούν στο εξής συμπέρασμα: Όλες αυτά για αναπτυξιακή εργασιοθεραπεία και για προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι λίαν επιεικώς ανοησίες. Η ανάπτυξη έρχεται πάντα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που στην Ελληνική περίπτωση έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του μνημονιακού προγράμματος. Εμείς λοιπόν επιμένουμε Σαμαράς = Ύφεση 10%! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου