Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Νέα φούσκα αριθμητικών αλχημειών και συνειδητής πολιτικής απάτης το χθεσινό ξεφτιλίκι του Eurogroup

Έχουμε ήδη επισημάνει με τον πλέον έντονο τρόπο την άποψή μας περί των ευρωπαϊκών συνόδων που χρησιμοποιούνται ως "επικοινωνιακές γέφυρες" ενώ στην πραγματικότητα οι αποφάσεις τους συνιστούν ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ αιτίες κοινωνικής θύελλας και πολιτικού ξεσηκωμού. Το χθεσινοβραδινό φαντασμαγορικό..."θρίλερ" μάς επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά. Χωρίς να μπαίνουμε στην πραγματική ουσία του πράγματος, δηλαδή στα διαλυτικά "ανταλλάγματα" που το ψοφοδεές εγχώριο κοπριταριό προσέφερε ως θυσία στα αφεντικά του (θανατηφόρα δημοσιονομικά μέτρα, επίσημη αποικιοποίηση της χώρας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας) με αντάλλαγμα την προσωρινή ικανοποίηση των τελευταίων και την πολιτική διάσωση του ιδίου, πάμε να δούμε πιο αναλυτικά γιατί οι χθεσινές (μη) αποφάσεις συνιστούν άλλο ένα μεγαλειώδες φιάσκο που για πραγματικούς Έλληνες θα πρέπει να αποτελεί αφορμή για εξέγερση και όχι για γελάκια.

ΔΟΣΕΙΣ
Σε ό,τι αφορά τις διαβόητες δόσεις των 44 δις, έχουμε ξεσκεπάσει πληρέστατα την επαναλαμβανόμενη κοροϊδία εδώ: http://idioisommasi.blogspot.gr/2012/11/44.html. Υπενθυμίζουμε επιγραμματικά ότι μιλάμε για ζεστό χρήμα που θα κατευθυνθεί μόνο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στους πιστωτές για τα χρωστούμενα έως τον Μάρτιο, αν και ακόμα και για αυτά τα...ολίγα δεν φτάνει. Από κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς εκτιμάται ότι τα 3,5 δις εκ των 43,7 δις των συνολικών δόσεων θα πάνε σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες, δηλαδή υποτίθεται στην πραγματική οικονομία. Ακόμα κι αν αυτό ισχύει (από πουθενά δεν προκύπτει σύμφωνα με τα απαιτούμενα των τραπεζιτικών τσεπών και τα χρωστούμενα), μιλάμε για ένα γελοίο ποσό μπροστά στα τουλάχιστον 10 δις χρωστούμενα, ενώ τα περί "πραγματικής οικονομίας" μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν, με δεδομένο ότι τα περισσότερα από αυτά τα 3,5 δις (αν δοθούν) θα κατευθυνθούν προς "κόκκινα δάνεια" της φεσωμένης -από την κρατική παραδουλεύτρα τους- διαπλοκής. Συνεπώς μιλάμε για επιπρόσθετο αλισβερίσι με τις τράπεζες.
Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι μνημονιόδουλες κάμπιες εγκατέλειψαν ως πλήρως αποτυχημένο επιχείρημα το ότι "η ανακεφαλαιοποίηση προσφέρει βοήθεια στην πραγματική οικονομία" (!!!!!) με τη νέα μπαρούφα ότι "δίνουμε τα λεφτά στις τράπεζες για να μην κλείσουν και για να μην καταρρεύσει η οικονομία". Η απάντηση, βεβαίως, εδώ έρχεται αυθόρμητα: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ! Η μπαρούφα αυτή της "ελεημοσύνης προς τις τράπεζες" επισημοποιεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι στην ουσία το διαβόητο PSI δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία ιστορική απάτη που έγινε μόνο και μόνο για να κλαπούν λεφτά από εγχώριους οργανισμούς (ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστήμια κλπ.) και Έλληνες πολίτες (μικροομολογιούχος). Προς τι αυτή η επιλεκτική στήριξη των "πληττόμενων από το PSI" τραπεζών αντί των υπόλοιπων θυμάτων εκείνης της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που όμως, όπως αποδεικνύεται, τελικά πτωχεύουν ανεξέλεγκτα; Χώρια, βέβαια, ότι τα 23 δις των συγκεκριμένων δόσεων (για να μην προσθέσουμε τα σχεδόν άλλα τόσα των επόμενων και τα πάνω από 100 δις των προηγούμενων ετών) φορτώνονται στο δημόσιο χρέος, στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών: ούτε κουβέντα για το δήθεν ψευδοκυβερνητικό αίτημα περί "άμεσης χρηματοδότησης" από τον ESM, συνεπώς μιλάμε για άλλο ένα σημείο εξευτελιστικής (μη)-διαπραγματευτικής αποτυχίας από τα πολλά που θα δούμε παρακάτω.
Οι επόμενες δόσεις ύψους 10 δις θα χορηγούνται κατόπιν ελέγχου της πορείας της οικονομίας. Μάλιστα θα υπάρξει ειδικός λογαριασμός για την εξυπηρέτηση του χρέους. Η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα ιδιωτικοποιήσεων ή τα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και το 30% της υπέρβασης των πρωτογενών πλεονασμάτων  σε αυτόν το λογαριασμό, για την κάλυψη του χρέους.  Δηλαδή όλα τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις θα κατευθύνονται όχι στην ανάπτυξη αλλά στην αποπληρωμή του χρέους. 

(ΜΗ) ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Τα παραπάνω ήταν γνωστά εκ των προτέρων, η μεγαλύτερη συντριβή ήρθε στο σκέλος της υποτιθέμενης "λύσης για τη βιωσιμότητα". Από πού να πρωτοξεκινήσει κανείς; Προσπαθώντας να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, διαπιστώνεται ότι:
α/ Μιλάμε για άλλη μια ξεκάθαρη επαλήθευση της γερμανικής παντοκρατορίας. Ιδέες και εκδοχές περί "κουρέματος" και σύγκρουσης με ΔΝΤ πήγαν περίπατο. Το  "τυρί" του τενηέντως διαδιδόμενου κουρέματος μετά τις γερμανικές εκλογές ή το 2015 το τρώνε μόνο οι χαχόλοι (εκτός του ότι μεγαλύτερη απομείωση συνιστά κατά πάσα πιθανότητα και έξοδο από το ευρώ).
β/ Οι τραγελαφικοί ζήτουλες της Ευρώπης, ο συρφετός του σαχλαμαρικού θιάσου, για άλλη μια φορά απέδειξαν την ξεφτιλισμένη φύση του μέσω της ανυπαρξίας τους. Καμία αξίωση, καμία διαπραγμάτευση: ως θλιβεροί επαίτες και εκπορνευόμενες παραδουλεύτρες έδωσαν τις "εισπράξεις" τους στους νταβατζήδες τους και περίμεναν την ετυμηγορία τους. Η ετυμηγορία ήρθε και ήταν η αναμενόμενη: "συνεχίστε να εκπορνεύεστε μέχρι νεωτέρας".
γ/ Όλες αυτές οι πολύωρες συζητήσεις μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και του ΔΝΤ (στην πραγματικότητα μεταξύ Γερμανίας-ΗΠΑ) έγιναν για να καταστήσουν τελικά το χρέος ακόμα...μεγαλύτερο από το υποτιθέμενο "βιώσιμο κατά 120% το 2020". Μιλάμε για στόχευση...124% το 2020, μερικά δισεκατομμυριάκια πιο πάνω από τον προηγούμενο δυσμενέστατο στόχο, για πολλά περισσότερα βέβαια από το 2008 που η χώρα εισερχόταν στην πτωχευτική ζώνη.
δ/ Ακόμα και αυτό το 124% βασίζεται σε ξεκάθαρες αριθμητικές αλχημείες. Μιλάμε για "σχέδιο" που βασίζεται στην οικονομική πορεία όπως προβλέπεται από τους ήδη συνταχθέντες προϋπολογισμούς και μεσοπρόθεσμα προγράμματα. Τι να συζητήσει σοβαρά κανείς εδώ; Και μόνο ότι η προβλεπόμενη ύφεση για το 2013 προβλέπεται στο -4,5%, όταν είναι γνωστό ότι θα ξεπεράσει ακόμα και τη φετινή, δηλαδή το -7% με σημαντικές βλέψεις ακόμα και για -10%, δηλώνει τα πάντα. Εξάλλου, το χρέος τού 2013 χωρίς τα ημίμετρα θα ξεπερνούσε το 200% και όχι το 189% που προβλέπουν οι εγχώριοι και διεθνείς τσαρλατάνοι, συνεπώς μιλόυμε για άλλες βάσεις οι οποίες στην καλύτερη των περιπτώσεων οδηγούν σε χρέος μεγαλύτερο του 135% το 2020.
ε/ Αλλά όσο κι αν τα χρέος αποκλείεται να βρίσκεται στο 124% τηρουμένων των δήθεν "λύσεων", πόσο αναμένεται να φτάσει με δεδομένο ότι αυτές οι υποτιθέμενες "λύσεις" είναι στην πραγματικότητα ανεφάρμοστες; Τα επιτόκια θα μειωθούν ΑΝ το 2016 υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα κατά 4,5% (μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα: ή δεν μειώνονται τα επιτόκια ή...ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ), ενώ η επαναγορά των ομολόγων σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδώσει τα αναμενόμενα, αφού και μόνο στο άκουσμα του σχεδίου οι κερδοσκόποι θα αυξήσουν τις τιμές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ήλπιζε κανείς για κάτι καλύτερο; Το μάθαμε το παραμύθι, τρία χρόνια τώρα η ίδια επαναλαμβανόμενη αθλιότητα. Και οι ίδιοι τραγέλαφοι εξακολουθούν να πανηγυρίζουν μέχρι την επόμενη καρπαζιά: οι κατ'επάγγελμα αυτοϊκανοποιούμενοι (κοινώς ψωλοπάικτες). Πλάκα είχαν οι αυτοϊκανοποιούμενοι πανηγυρτζήδες των πρωινάδικων, ώρα να σοβαρευτούμε τώρα και να τους πάμε πάλι πίσω στα κελιά τους

Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου