Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ: Προς το παρόν ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑΡΑ Τούρκων για την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους τους από τους Σύριους

Όπως μεταδίδουν στο defencenet.gr απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα, δύο ήταν τα τουρκικά μαχητικά που κτυπήθηκαν απλά το ένα κατάφερε να γλιτώσει καθώς πετούσε υψηλότερα και είδες την κατάρριψη του πρώτου τουρκικού μαχητικού έκανε brake και απέφυγε το κύριο ωστικό κύμα από το βλήμα, κτυπήθηκε ελαφρά, ενώ εν συνεχεία βγήκε από τον συριακό εανέριο χώρο! Πάντως η πληροφορία αυτή, συμφωνεί με τις πληροφορίες των κυπριακών ραντάρ ότι δύο μαχητικά αναγνωριστικά RF-4E, εκινούντο στην περιοχή.
Αυτή την ώρα σε κατάσταση σοκ είναι η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία από την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού κρούσης F-4-E 2020 Terminator (αυτή την έκδοση του F-4 δίνουν οι Τούρκοι, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή πέταγαν δύο μαχητικά-ανανγωριστικά RF-4 όπως αυτά που πέταξαν επάνω από το Καστελόριζο. απλά ήταν διαφορετική η αντίδραση των Ρώσων χειριστών των συριακών Α/Α συστημάτων).
Με εξαίρεση το δίκτυο Αλ Μπαγιαντέρ του Λιβάνου, πρώτο το defencenet.gr μετέδωσε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα ότι το τουρκικό μαχητικό είχε καταρριφθεί και δεν επρόκειτο για απλή συντριβή από μηχανική βλάβη.

Εικόνες που έρχονται από την Άγκυρα δείχνουν εμφανώς ταραγμένα τα μέλη του Συμβούλίου Εθνικής Ασφάλειας να προσέρχονται στην συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Το αντιαεροπορικό βλήμα ρωσικής κατασκευής των S-300 PMU2 που κατέρριψε το αεροσκάφος έπληξε κυρίως το τουρκικό γόητρο. Οι "μαγκιές" ενίοτε πληρώνονται.
Το αστείο είναι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πριν την έναρξη της συνεδρίασης ότι  "Η Συρία απολογήθηκε για την κατάρριψη του αεροσκάφους τύπου Φάντομ και εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό". Αν το έκαναν αυτό οι Σύροι, όντως έχουν πολύ χιούμορ.
Πρακτικά οι Ρώσοι/Σύροι έστειλαν ένα μήνυμα στην Δύση ότι αν επιχειρηθεί να επιβληθεί no-fly-zone τότε απλά "θα χυθεί αίμα" και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε στην Λιβύη που αναίμακτα έκαναν ότι ήθελαν.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μανάρ του Λιβάνου, το οποίο ανήκει στη Χεζμπολάχ, επικαλούμενο πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το αεροσκάφος. «Πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του Μάναρ στη Δαμασκό ότι η συριακή αεράμυνα κατάρριψε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος», μετέδωσε το Μάναρ.
Αλλά και το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα στα σύνορα με την Τουρκία. Σε ό,τι αφορά το σκηνικό του επεισοδίου το μαχητικό χάθηκε από τα ραντάρ στις 11.58 τοπική ώρα και ενώ το τουρκικό μαχητικό πετούσε επάνω συριακό έδαφος. Οι ΗΠΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα εκνευρισμένες από το περιστατικό και μιλούν για "απαράδεκτη ενέργεια" (το ότι το τουρκικό μαχητικό πετούσε απάνω από την Συρία δεν ήταν "απαράδεκτη ενέργεια"...

Από τις 8 Οκτωβρίου 1996, όταν ο υποσμηναγός Α.Γρίβας νούμερο "2" στην σχηματισμό των Mirage 2000EGM κατέρριψε με ένα βλήμα R-550 Magic II το F-16D από την 192 Filo, σκοτώνοντας τον back seater, έχει η τουρκική Αεροπορία να λάβει τέτοιο μάθημα όπως αυτό που έλαβε χθες από την συριακή αεράμυνα με την κατάρριψη του μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E (θεωρούμε δεδομένο ότι είναι αυτός ο τύπος και όχι F-4E/2020 Terminator, καθώς δύο RF-4E τα παρακολουθούσαν τα κυπριακά ραντάρ ενώ κατευθύνονταν προς την Συρία, 30' πριν την κατάρριψη).
H Toυρκία προσπαθεί άτσαλα να κρύψει ότι τα αεροσκάφη της ήταν αναγνωριστικά σε διατεταγμένη αποστολή παραβίασης και κατασκοπείας εντός του συριακού εναέριου χώρου, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι σε τι είδους αποστολή ήταν και προκάλεσαν τέτοια αντίδραση από την συριακή αεράμυνα. Αφού σε αρκετές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες "μπαινόβγαιναν" στον συριακό εναέριο χώρο.
Απόλυτα έγκυρες πηγές (οι ίδιες που ενημέρωσαν το defencenet.gr ότι επρόκειτο περί κατάρριψης και όχι απλής πτώσης όπως μετέδιδαν όλα τα παγκόσμια ΜΜΕ) αναφέρουν ότι "Για πρώτη φορά τα τουρκικά αναγνωριστικά είχαν πλησιάσει τις περιοχές των επάκτιων πυροβολαρχιών των υπερηχητικών βλημάτων cruise P-800 Yakhont", ένα όπλο που έχει δημιουργήσει μεγάλες ανησυχίες σε Ισραηλινούς και ΝΑΤΟ καθώς "έκτισε" μια τεράστια ζώνη απαγόρευσης πλεύσης, ακτίνας άνω των 200 χλμ. από τις συριακές ακτές.
Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατον να υπάρξει ναυτικός αποκλεισμός στη χώρα, χωρίς να εξουδετερωθούν οι Ρ-800. Έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν ότι κανένα δυτικό αντιπυραυλικό όπλο σήμερα δεν εγγυάται την καταστροφή υπερηχητικού αντιπλοϊκού βλήματος, ακριβώς γιατί αυτά τα όπλα έχουν εισέλθει σε υπηρεσία την τελευταία πενταετία. Άρα είναι ένα όπλο για το οποίο δεν έχουν "δεδομένη" απάντηση.
Άρα πρέπει να προϋπάρξει καταστροφή τους για να γίνει εφικτός ένας ναυτικός αποκλεισμός "στιλ Λιβύης".
Όταν λοιπόν τα τουρκικά αναγνωριστικά πλησίασαν την περιοχή των Ρ-800 για να προχωρήσουν σε τακτική φωτοαναγνώρισή τους (θεωρούμε δεδομένο ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι και ο γαλλικός Helios-B έχουν προχωρήσει εξ αρχής σε στρατηγική αναγνώριση) τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που προστατεύουν τις πυροβολαρχίες των Ρ-800, έλαβαν άμεσα εντολή ανάσχεσης.
Θυμίζουμε ότι τόσο τα Ρ-800 όσο και το σύνολο των προηγμένων συριακών Α/Α/ πυροβολαρχιών (S-300PMU2, Pantsir S1, BUK-M1) χειρίζονται από Ρώσους.
Ενώ τα τουρκικά αναγνωριστικά περνούσαν κατά μήκος των συριακών ακτών εκτοξεύθηκε ένα βλήμα (πιθανόν ακι δεύτερο) από μία πυροβολαρχια S-300PMU2 που βρίσκεται στις περιοχή.
Μία άλλη δυτική πηγή αναφέρει ότι πολύ πιθανόν να ήταν από σύστημα μεσαίας ακτίνας δράσης BUK-M1 το βλήμα ή τα βλήματα αφού οι δυτικοί δίνουν εκτόξευση δύο βλημάτων.
Το ένα από τα δύο RF-4 κτυπήθηκε καίρια (καμία πληροφορία δεν υπάρχει για την τύχη των πιλότων, αλλά αν πιστέψουμε τις περισσότερες πηγές που αναφέρουν ότι εξερράγη άμεσα μετά το πλήγμα  στον αέρα και δεν έγινε εφικτό να βρεθούν πολλά συντρίμμια , οι πιλότοι θεωρούνται οριστικές απώλειες), το δεύτερο κτυπήθηκε από θραύσματα, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην Τουρκία.
Οι παραπάνω πληροφορίες "δένουν" και από το σημείο πτώσης που τελικά είναι 1-2 μίλια από τις συριακές ακτές, γι αυτό υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες της έκρηξης. Και όχι οκτώ μίλια όπως έδιναν οι Τούρκοι.
Θα αντιδράσει η Άγκυρα; Εκτίμησή μας είναι πως, όχι. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η Ρωσία - γιατί περί της Ρωσίας πρόκειται, φυσικά - έστειλε σαφές μήνυμα...  

Το συριακό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι «ένας μη αναγνωρισμένος αεροπορικός στόχος» είχε εισχωρήσει στον συριακό εναέριο χώρο στις 11.40, πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος με μεγάλη ταχύτητα. Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τέτοιες περιπτώσεις, η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το αεροσκάφος περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από τις ακτές της Συρίας. 
Η ανακοίνωση της Δαμασκού προσθέτει ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες και έπεσε στη θάλασσα εντός των υδάτων της Συρίας.
Όταν «έγινε σαφές ότι ο στόχος ήταν ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος που είχε εισχωρήσει στον εναέριο χώρο μας» οι διοικήσεις του πολεμικού ναυτικού των δύο χωρών ήρθαν σε επαφή και πραγματοποιούν κοινή επιχείρηση για τον εντοπισμό των μελών του πληρώματος, αναφέρει η ανακοίνωση.
Με δηλώσεις του ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς παραδέχεται ότι το ότι το καταρριφθέν αεροσκάφος ήταν φωτοαναγνωριστικό RF-4 Phantom, κάτι που έδιναν από την αρχή τα ελληνικά Επιτελεία ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ. Δηλαδή ομολογούν ότι ήταν σε διατεταγμένη παράνομη αποστολή τακτικής αναγνώρισης των θέσεων των συριακών ενόπλων δυνάμεων.
Παράλληλα, το τουρκικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε συνάντηση με τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η σύσκεψη με ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (MIT) διήρκεσε δύο ώρες και αντικείμενό της ήταν η επιχείρηση έρευνας για τους αγνοούμενους πιλότους, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι είναι νεκροί και ούε συνελήφθησαν, ούτε παραδόθηκαν, ούτε περισυνελλέγησαν από τους Τούρκους, αλλά και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν μετά το συμβάν.
«Επικίνδυνη» χαρακτηρίζει το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι περιμένει απάντηση για ποιο λόγο βρισκόταν το αεροσκάφος στο σημείο που καταρρίφθηκε.
«Μία κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει επί 7-8 ώρες τι απέγινε ένα αεροσκάφος της και εμφανίζεται υπέρμαχος της στρατιωτικής επέμβασης, συνιστά κίνδυνο που θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία σε μεγάλο τέλμα» δήλωσε η βουλευτής του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Γκιουλτάν Κισανάκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου