Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

"Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" ολίγων ημερών: Γερμανική κωλοτούμπα - Κλείνει τα σύνορα, έθεσε εκτός ισχύος τη Συνθήκη Σένγκεν

Προσωρινά εκτός ισχύος έθεσε από χθες το απόγευμα η Γερμανία τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που φθάνουν στη Βαυαρία μέσω της Αυστρίας, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.
Με αυτό τον τρόπο αναστέλλεται προσωρινά η ελεύθερη διακίνηση στην Ευρώπη. Μέσα σε δύο εβδομάδες 63.000 πρόσφυγες έφθασαν στο Μόναχο, από τους οποίους περίπου 13.000 μόνο χθες.
"Αυτή τη στιγμή η Γερμανία επαναφέρει προσωρινά τους μεθοριακούς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα (της ΕΕ). Το επίκεντρο (των ελέγχων) θα είναι αρχικά τα σύνορα με την Αυστρία", είπε ο Γερμανός υπουργός Μεζιέρ, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.
"Ο στόχος των μέτρων αυτών είναι να περιοριστεί η εισροή στη Γερμανία και να επανέλθουμε σε τακτικές διαδικασίες όταν μπαίνουν άνθρωποι στη χώρα" είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι αναγκαίο και για λόγους ασφαλείας.
Την ανησυχία του για το μέλλον του συστήματος ανοιχτών συνόρων της Ευρώπης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με αφορμή τα δημοσιεύματα για την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία. "Μόλις μίλησα με την καγκελάριο Μέρκελ. Συμφωνούμε: για να κρατήσουμε ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ των χωρών-μελών, χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη αλληλεγγύη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης" έγραψε στο Twitter ο Γιούνκερ, αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλει ο ίδιος, σε συνεργασία με το Βερολίνο, για να προωθήσει την εγκατάσταση των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο προσωπάρχης του Γιούνκερ, ο Μάρτιν Σέλμαϊρ, έγραψε στο Twitter: "Η ελεύθερη μετακίνηση (η ζώνη Σένγκεν) θα τεθεί σε κίνδυνο αν οι χώρες-μέλη της ΕΕ δεν συνεργαστούν γρήγορα και αλληλέγγυα για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης".
Με άλλα μηνύματά του ο Γιούνκερ αναφέρθηκε στις εκκλήσεις που έχει κάνει στους ηγέτες χωρών της Ανατολικής Ευρώπης οι οποίοι αντιτίθενται στο σύστημα των ποσοστώσεων για τη φιλοξενία προσφύγων στο έδαφός τους.

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να διακόψουν τη σιδηροδρομική σύνδεση της Γερμανίας με την Αυστρία, ανακοίνωσαν και οι αυστριακοί σιδηρόδρομοι

Μια εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας ÖBB είπε ότι η Γερμανία σταματά τα τρένα που κατευθύνονται στο έδαφός από την Αυστρία. Προς το παρόν είναι ασαφές αν διακόπτονται τα δρομολόγια και από την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή των τρένων που αναχωρούν από τη Γερμανία με προορισμό την Αυστρία.
Λίγο νωρίτερα, το αυστριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο APA είχε μεταδώσει ότι διακόπτονται τα δρομολόγια από Γερμανία προς Αυστρία από τις 18.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η απόφαση αυτή συμπίπτει με την πληροφορία που μετέδωσαν πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι ξαναρχίζουν οι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μπόχουσλαβ Σομπότκα, δήλωσε πως η χώρα του θα απορρίψει σθεναρά οποιεσδήποτε υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την κατανομή των μεταναστών επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατανομή συνολικά 160.000 προσφύγων στις χώρες-μέλη της ΕΕ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Σλοβακία τάσσονται κατά της πρότασης.
Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Σομπότκα επανέλαβε τη θέση του λέγοντας: "Νομίζω πως είναι αδύνατο να υποχωρήσουμε, η θέση μας είναι σθεναρή και τα επιχειρήματά μας ισχυρά". Πρόσθεσε πως η ανατολικοευρωπαϊκή χώρα είναι έτοιμη να βοηθήσει σε εθελοντική βάση και θα δεχθεί συνολικά 1.500 αιτούντες άσυλο τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με το Radio Praha.
Επίσης, και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο επανέλαβε σήμερα ότι η χώρα του θα εκφράσει την αντίθεσή της στις ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, όπως επιθυμούν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των "28" που θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες. "Εάν εγκριθούν οι ποσοστώσεις, θα λάβουμε μια ουσιαστική και σαφή θέση. Θα κάνουμε για πάντα για να πείσουμε την Ευρώπη ότι οι ποσοστώσεις δεν έχουν νόημα", είπε ο Φίτσο σε συνέντευξή του στην τηλεόραση. 
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μια ενδεχόμενη λήψη απόφασης για τις ποσοστώσεις παρά την αντίθεση που έχουν εκφράσει ήδη οι τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ (Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία) θα αποτελούσε "παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων περί λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση". Σύμφωνα με τον Φίτσο "οι ποσοστώσεις δεν αποτελούν παρά μόνο ένα προκάλυμμα" και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να μιλήσει για τα αίτια της μετανάστευσης. "Κανείς δεν θέλει να ακούσει να μιλάνε για τους κινδύνους όσον αφορά την ασφάλεια και δεν θέλει να μιλήσει για το τι συμβαίνει στη Συρία και τη Λιβύη. Δεν θέλουν να μιλήσουν για το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες εντός της ΕΕ που στηρίζουν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία", κατέληξε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

(ΠΗΓH: http://news247.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου