Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Μαγκιά Τζιτζικώστα: Η υποψηφιότητα που τάραξε τα νερά στη ΝΔ

 
Με δεδομένες τις υποψηφιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, συνεχίζεται η κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία.
Η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ωστόσο, ταράζει τα νερά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς φαίνεται ότι υπήρχαν συστάσεις προκειμένου να μην διεκδικήσει, σ’ αυτή τη φάση τουλάχιστον την αρχηγία του κόμματος.
Η πρόθεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγεί πολλά στελέχη να επανεξετάσουν την στάση τους. Και όσοι σκέφτονταν να δηλώσουν υποψηφιότητα, αλλά και όσοι μέχρι στιγμής δεν το είχαν κατά νου.
Φαίνεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την απόφασή του απελευθερώνει κατά κάποιο τρόπο τους «καραμανλικούς» να δράσουν ανεξάρτητα.
Την ίδια στιγμή πολλοί βλέπουν πως είναι μεγάλη η απήχηση που θεωρείται ότι έχει στις νεότερες γενιές, αλλά και στο καραμανλικό στρατόπεδο ο βορειοελλαδίτης κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014 εξελέγη χωρίς κομματικό χρίσμα, συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό 71%.
Η εσωκομματική αναμέτρηση αποκτά νέα δεδομένα διότι μια τόσο νέα υποψηφιότητα από ένα στέλεχος που δεν είναι βουλευτής, πιέζει τους παλαιότερους που σκέφτονταν να διεκδικήσουν την ηγεσία και ανοίγει την όρεξη και σε άλλους από τη νεότερη γενιά να μπουν στην κούρσα. Παράλληλα παρεμβαίνει ανατρεπτικά στο παιχνίδι των παραδοσιακών εσωκομματικών διαχωρισμών στη βάση των οικογενειακών ισορροπιών («καραμανλικοί», «μητσοτακικοί», «σαμαρικοί»).

Σήμερα  η απόφαση Μειμαράκη
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το αν θα διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  ενώ τα πρώτα εικοσιτετράωρα το σκέπτονταν σοβαρά στην εξέλιξη των ημερών φαίνεται να διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χθες και προχθές είχε επαφές μαζί του.

Υπογραφές
Την ίδια ώρα στο κυνήγι των υπογραφών επιδόθηκαν τα στελέχη της ΝΔ που επιθυμούν να δουν τη φωτογραφία τους, στα πορτρέτα των Προέδρων στα γραφεία της Ρηγίλλης. Έντονες συσκέψεις, διαβουλεύσεις και επαφές για το μέλλον της παράταξης και του εαυτού τους είχαν όλα σχεδόν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ.
Η μάχη για την προεδρία φέρνει σε πολιτική κόντρα ακόμα και μέλη της ίδια οικογένειας.  Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει αφήσει να φανεί ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Μειμαράκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατεβαίνει χωρίς την στήριξη της αδελφής του, αλλά με τις ευλογίες του πατέρα του και Επίτιμου Προέδρου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ενώ την ίδια στιγμή ανοικτό είναι το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη. 
Στο στρατόπεδο του Βασίλη Κικίλια υπάρχει έντονη κινητικότητα, καθώς πληροφορίες θέλουν τον πρώην Υπουργό να έχει αρχίσει ήδη την διαδικασία συλλογής των απαιτούμενων υπογραφών, με το βάρος να πέφτει στους εκπροσώπους της νέας γενιάς. Με την κίνηση αυτή ο Βασίλης Κικίλιας προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το Σαμαρικό περιβάλλον, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μάκη Βορίδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου