Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Όσβαλντ, ο άνθρωπος που ξέπλενε μαύρο χρήμα μέσω του δικτύου της SIEMENS

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκδόσεων κ Γιάννη Αγγγελή, ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ.
Ο Οσβάλντ συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκατοντάδων εκατ. ευρώ και εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι .
Προηγουμένως είχαν ζητήσει την έκδοσή του ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης, ενώ έχει παραπεμφθεί και για το σκάνδαλο της Siemens με βάση το τελευταίο βούλευμα που εκδόθηκε και από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών.
Σήμερα  το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελία εφετών Αθηνών για να εκτελεστεί το ένταλμα, κρατείται και στο επόμενο τριήμερο θα οδηγηθεί στον κ Τσιρώνη για να απολογηθεί και για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Οσβαλντ σε συνεργασία  Φάνη Λιγυνό (επίσης καταζητούμενο από τις ελληνικές αρχές) «ξέπλενε» τις μίζες των εξοπλιστικών σε τράπεζες της Ελβετίας, αλλά και μέσω υπεράκτιων εταιρειών φορολογικών παραδείσων.
Ο κ. Οσβαλντ κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Τι έκανε όμως ο Ζαν Κλόντ Όσβαλντ;
Είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο με το οποίο ξέπλενε μαύρο χρήμα.
Η αλυσίδα του ξεπλύματος είχε ως εξής: Ο Όσβαλντ με την ομάδα του συγκέντρωνε αυτό το χρήμα και στη συνέχεια το παρέδιδε στον Πρόδρομο Μαυρίδη της SIEMENS που με την σειρά του έκανε ισόποσες καταθέσεις σε offshore εταιρεία. Την Martha Holdings.
Δεν επρόκειτο όμως για καταθέσεις που είχαν σχέση με τη SIEMENS. Απλώς ο Όσβαλντ και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν, όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc (τεύχος 44), το δίκτυο ξεπλύματος χρήματος της γερμανικής εταιρίας.
Ήταν ανταποδοτικές πληρωμές.
Δηλαδή όσοι ήθελαν να μεταφέρουν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό έρχονταν σε επαφή με την ομάδα της Dresdner Bank στην Ελλάδα, η οποία λειτουργούσε υπό την εποπτεία του Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.
Πιο συγκεκριμένα ο Όσβαλντ μάζευε το μαύρο χρήμα και το παρέδιδε στον Πρόδρομο Μαυρίδη για να εξυπηρετήσει το δικό του δίκτυο χρηματισμών στην Ελλάδα. Από υπαλλήλους του ΟΤΕ και υπουργούς ως δημοσιογράφους. Στη συνέχεια μέσω των offshore εταιριών της SIEMENS, όπως η Martha Holdings, ο Μαυρίδης κατέθετε τα αντίστοιχα ποσά σε όσους παρέδωσαν τα μετρητά.
Όσοι λάμβαναν τα χρήματα στον λογαριασμό τους δεν ήξεραν ποιος ήταν ο καταθέτης και πολύ περισσότερο πως αυτός είναι η SIEMENS. Όπως λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο Όσβαλντ, «γνώριζαν ότι τα χρήματά τους δεν κατατέθηκαν απευθείας στον λογαριασμό τους, όμως δεν γνώριζαν σε ποιον διαβιβάστηκαν τα χρήματα. Όπως ακριβώς και ο Μαυρίδης δεν γνώριζε από ποιον προέρχονταν τα χρήματα που διαβιβάστηκαν».
Όποιος ήθελε να βγάλει με ασφάλεια μαύρο χρήμα στην Ελβετία δηλαδή, δεν είχε παρά να το παραδώσει στο δίκτυο τραπεζιτών της SIEMENS. Το έβρισκε μετά από λίγο σε ελβετικό λογαριασμό.
Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγεται από τις 13 Ιούνιου 2006 που ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ελβετίας Κλερ Ντάαμς δέχθηκε για πολλοστή φορά στο γραφείο του τον γάλλο τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Εκείνη την ημέρα ο Όσβαλντ έδωσε στον εισαγγελέα μια λίστα
Η λίστα του Όσβαλντ που παραδόθηκε στον ελβετό εισαγγελέα περιείχε εταιρίες και φυσικά πρόσωπα στων οποίων τους λογαριασμούς έκανε καταθέσεις η εταιρία Marhta Holdings και ο Πρόδρομος Μαυρίδης, χειριστής των μαύρων κονδυλίων της SIEMENS στην Ελλάδα.
Μετά το σκάνδαλο της SIEMENS, οι καταθέσεις στην Ελβετία διαβιβάστηκαν στην Ελλάδα. Η λίστα του Όσβαλντ άρχισε να ελέγχεται, αλλά με έναν πολύ περίεργο τρόπο. Όσοι περιλαμβάνονταν σε αυτήν, κλήθηκαν να καταθέσουν τι σχέση είχαν με τη SIEMENS. Όπως ήταν φυσικό, απάντησαν πως δεν έχουν καμιά σχέση, και έτσι πραγματικά ήταν, αφού τα χρήματα που έλαβαν στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία δεν προέρχονταν από τη γερμανική εταιρία, αλλά απλώς χρησιμοποίησαν το δίκτυό της. Μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις, όσοι αποτελούσαν τη λίστα του Όσβαλντ δεν ελέγχθηκαν. Δεν ελέγχθηκαν δηλαδή σε ό,τι αφορά το κατά πάσα πιθανότητα μαύρο χρήμα το οποίο έβγαλαν στο εξωτερικό.

(ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου