//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ FTL (2019) ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Eddie Money - Take Me Home Tonight / Video / 1985 

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 1

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Rolling Stones/Guns N' Roses/AC/DC - Sympathy For The Devil In Paradise City (Mash Up) 2016 ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 2

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης - Οδεύουμε Προς Νέα Πτώχευση (08/2023) ]

[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ]

[ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥΣ. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, ΑΠΑΤΗΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ, ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΕΥΤΟΒΟΛΕΨΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΚΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙWebTV1 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κ.Βελόπουλος - Μιλώντας για Τρίτο Παγκόσμιο και Αρμαγεδδώνα (10/2017) ]


[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ]

[ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ]

[Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ : 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ AFD ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Προς καταρχήν συμφωνία τις επόμενες ημέρες

Το πιθανότερο σενάριο είναι η κυβέρνηση να αποδεχτεί τετράμηνη παράταση του υφιστάμενου μνημονίου χωρίς το σκέλος των περικοπών του email και να μετάθέσει για το καλοκαίρι όσες εξαγγελίες της έχουν δημοσιονομική επιβάρυνση. Παζάρι για τα νούμερα του πλεονάσματος.
 
«Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα», δήλωσε προσερχόμενος στο συμβούλιο Ecofin στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Όπως δήλωσε η Ευρώπη θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, ώστε να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα. «Η Ευρώπη θα συνεχίσει να συζητά προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες και να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Ευρωπαίο πολίτη είτε αυτός είναι Έλληνας, Ολλανδός ή Γερμανός. Στην Ευρώπη ξέρουμε να συζητούμε ώστε να φτάσουμε σε μια πολύ καλή και αξιότιμη λύση μέσα από αρχικές διαφωνίες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Άλλωστε παράθυρο για την επίτευξη συμφωνίας, παρά τη χθεσινή ανεπιτυχή κατάληξη του Eurogroup, άφησε ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
Επί της ουσίας ο κ. Βαρουφάκης, σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, επιχείρησε να ρίξει τη μπάλα εκ νέου στο γήπεδο των δανειστών μετά την κοινή δήλωση των Ντέισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Λαγκάρντ και Ρέγκλινγκ, ότι η Ελλάδα έχει χρονικό περιθώριο μέχρι την Παρασκευή να ζητήσει παράταση του μνημονίου.
Η Αθήνα, δημοσιοποιώντας το κείμενο Μοσκοβισί και την αλλαγή του από τον Ντάισλεμπλουμ, επιχείρησε να προκαλέσει ρήγμα στον άξονα των 18 και κυρίως μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού, ενέργεια τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.         
Παράλληλα η στάση της Αθήνας κρίθηκε σωστό να συνοδευτεί και με την αναφορά ότι «σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».
Προηγουμένως το Μαξίμου είχε σπεύσει να στηρίξει χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους τον Γιάνη Βαρουφάκη έναντι δημοσιευμάτων ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του στις τάξεις των ομολόγων του και ότι το Βερολίνο ζήτησε την αντικατάστασή του, λέγοντας ότι «για πρώτη φορά συναντούν υπουργό που τους φέρεται ισότιμα… Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι δεν έχουν, πλέον, να κάνουν με κυβέρνηση εντολοδόχων». Το Iskra, που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε ότι «η γερμανική Ε.Ε. τορπίλισε το Eurogroup», ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με μήνυμα στο twitter του έγραφε: «Δεν πρόκειται να αιτηθούμε παράταση - Δεν εκβιαζόμαστε».

Οι όροι του Μοσκοβισί

Τις υπαναχωρήσεις που είναι διατεθειμένη να κάνει η ελληνική πλευρά αποτυπώνει το προσχέδιο κοινής δήλωσης που είχαν συμφωνήσει ήδη από την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ελλάδα, αλλά αποσύρθηκε χθες από το Eurogroup μετά από γερμανικές πιέσεις.
Αν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μέχρι χθες το μεσημέρι ήταν κοντά σε αυτό που οι εμπλεκόμενες πλευρές χαρακτηρίζουν ως «έντιμο συμβιβασμό», ωστόσο η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και η επιβολή του κειμένου που προέβλεπε απλά την παράταση του υφισταμένου προγράμματος τορπίλισε την επίτευξη συμφωνία.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο ο προέδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν πλήρως ενήμεροι για το λεγόμενο προσχέδιο δήλωσης «Μοσκοβισί», αλλά και αυτοί οπισθοχώρησαν τελικά στις γερμανικές πιέσεις.
Χθες διέρρευσαν δύο προσχέδια της σχετικής δήλωσης από τα οποία προκύπτουν ξεκάθαρα οι συμβιβασμοί που φαίνονται διατεθειμένες να κάνουν οι δύο πλευρές. Από αυτά προκύπτει πως η ελληνική κυβέρνηση για να λάβει το μεταβατικό πρόγραμμα – γέφυρα δεσμεύεται επί ζητημάτων που αντιτίθενται σε μεγάλο βαθμό στο πρόγραμμά της. 

Συμφωνία τις επόμενες ημέρες

Το επόμενο 48ωρο, ίσως και μέχρι το πρωί της Πέμπτης, γράφει ο Γιάννης Αγγέλης στο capital.gr, Βερολίνο και Αθήνα με την βοήθεια των «θεσμών» πρέπει να έχουν αποκαταστήσει τις γέφυρες, ώστε την Παρασκευή να γίνει δυνατή η δρομολόγηση του έκτακτου Eurogroup που θα κληθεί να δώσει την προσωρινή «λύση».
Όπως χαρακτηριστικά έλεγε χθες βράδυ κοινοτικός αξιωματούχος σχολιάζοντας το «παιχνίδι» των δύο γραπτών κειμένων «ο κ. Σόιμπλε έδειξε για άλλη μία φορά το ποιος είναι το αφεντικό, αλλά τώρα πρέπει να γίνει και η δουλειά, να βρεθεί λύση…».
Και γι’ αυτή την λύση, δηλαδή ένα σύμφωνο που θα περιλαμβάνει τους όρους για ένα σύντομο μεταβατικό διάστημα, μέχρι τη διαμόρφωση συμφωνίας για ένα νέο πρόγραμμα, οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη αρχίσει. Αλλά οι όροι είναι αυτοί που επιβλήθηκαν χθες βράδυ στο Eurogroup.
Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε; Περιγράφει πιο κάτω ό ίδιος: «Με την Αθήνα να αποκαλύπτει ότι υπήρξε άλλο κείμενο στο οποίο είχε λίγο πολύ συμφωνήσει. Να απορρίπτει το κείμενο Σόιμπλε και το Βερολίνο να περιμένει τώρα από την Αθήνα να ενδώσει στις απαιτήσεις μίας παράτασης του μνημονίου μέχρι την Παρασκευή.
Και ο κ. Ντράγκι για άλλη μία φορά να σιωπά, ενώ ήταν ενήμερος για όλα όσα στο μεταξύ γίνονταν.
Μπορεί να υπάρξει διαμεσολάβηση μέχρι την Πέμπτη; Η απάντηση είναι ένα καθαρό ναι.
Αλλά δεν είναι πλέον τόσο καθαρό το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμά της καθώς για κάθε χιλιοστό «ελαστικότητας» στην παράταση της συμφωνίας, θα απαιτούνται «ισοδύναμα» που δεν θα θίγουν τις πολιτικές ισορροπίες μέσα στις χώρες της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου».

Περί εκβιασμών

«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό», ανέφερε ο κεντρικός διαπραγματευτής των τεχνικών κλιμακίων αναπληρωτής  Υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά  «αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό».
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι  υπήρξε συμβιβαστική πρόταση, η οποία συμφωνήθηκε από τον Draghi, τη Lagarde και τον Μoscovici».
Ωστόσο, είπε ότι η  πρόταση «τορπιλίσθηκε από τον Dijsselbloem, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης. Στη σύνοδο του Eurogroup και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η βοήθεια της Lagarde και του Μoscovici ήταν μη-ανιχνεύσιμη από το γυμνό μάτι».
Ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε και τις θέσεις των δύο πλευρών:
•         Αυτοί λένε ολοκληρώστε το υπάρχον πρόγραμμα και εμείς θα δείξουμε κάποια ελαστικότητα στην εφαρμογή του. Ποτέ όμως δεν μας λένε τι θα περιλαμβάνει αυτή η ελαστικότητα. Αντιθέτως, μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της "ελαστικότητας", αναφέρει.
•     Εμείς λέμε δώστε μας ένα πρόγραμμα - "γέφυρα" και έχουμε διευκρινίσει ποιες είναι οι δεσμεύσεις μας, όχι μόνο στην περίοδο της "γέφυρας", αλλά και για τα βασικά στοιχεία της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου