//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ FTL (2019) ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Eddie Money - Take Me Home Tonight / Video / 1985 

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 1

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Rolling Stones/Guns N' Roses/AC/DC - Sympathy For The Devil In Paradise City (Mash Up) 2016 ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 2

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης - Οδεύουμε Προς Νέα Πτώχευση (08/2023) ]

[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ]

[ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥΣ. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, ΑΠΑΤΗΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ, ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΕΥΤΟΒΟΛΕΨΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΚΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙWebTV1 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κ.Βελόπουλος - Μιλώντας για Τρίτο Παγκόσμιο και Αρμαγεδδώνα (10/2017) ]


[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ]

[ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ]

[Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ : 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ AFD ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ύφεση -2% το 2014 υπολογίζει ΚΑΙ η (νεοφιλελεύθερη) Capital Economics: Για τα σκουπίδια το...στικάκι του προϋπολογισμού

Μέχρι και...μερίσματα (άλλο ότι πρόκειται ούτως ή άλλως για ψίχουλα) υπόσχεται ότι θα μοιράσει η κουρελαρία του κατοχικού υποκόσμου! Σε έναν προϋπολογισμό - παρωδία που γράφτηκε απλά ως...προσχέδιο για να βάλουν τα μέτρα των 2 και πλέον δις τα τροϊκανά αφεντικά τους, τα απελπισμένα γιουσουφάκια της μνημονιακής υποτέλειας είπαν να προσθέσουν μερικές ηλιθιότητες του επιπέδου τους, μήπως και ξεγελάσουν κανέναν χαχόλο περιορίζοντας τρόπον τινά την εναντίον τους παλλαϊκή οργή.
Για άλλη μια φορά, όμως, ματαιοπονούν. Το φετινό "πρωτογενές πλεόνασμα" - μαϊμού που το βγάζουν στα...800 εκατ. ευρώ (αν και στην πραγματικότητα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ., σε κάθε περίπτωση το 75% που υποτίθεται ότι θα δοθεί ως μέρισμα στους "αδυνάμους" φτάνει-δεν φτάνει για σουσάμι από κουλουράκι σε πάγκο του Συντάγματος) υπερσκελίζεται θεαματικά από τα ΗΔΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΑ νέα μέτρα για το 2014. Αν σε αυτά προστεθούν και τα επιπλέον 2 και πλέον δις που επιβάλλει η τρόικα, ευλόγως δημιουργείται το ερώτημα "γιατί άραγε το ΄πρωτογενές πλεόνασμα' δεν χρησιμοποιείται προς αποφυγή μέρους των νέων μέτρων της επόμενης χρονιάς"; Φυσικά το να περιμένουμε απάντηση από τον συρφετό Σαμαρά-Στουρνάρα, είναι σαν να περιμένουμε από χιμπατζήδες να λύσουν μία πρωτοβάθμια εξίσωση.
Όμως τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα. Η μεγάλη "πλάκα" (αλλά, ταυτοχρόνως, τραγωδία για όλους τους Έλληνες) είναι ότι στο ίδιο...στικάκι τα δημοσιονομικά δεδομένα υπολογίζονται βάσει σεναρίου...ανάπτυξης, έστω και μηδαμινού επιπέδου για το 2014. Φυσικά όλοι οι νοήμονες οικονομολόγοι, πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες γνωρίζουν ότι ΚΑΙ το 2014 θα είναι ακόμα μία χρονιά καραμπινάτης ΥΦΕΣΗΣ και, συνακόλουθα, ραγδαίας αύξησης της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Τα σχετικά στοιχεία έχουν αναπτυχθεί προ πολλού από το αλάνθαστο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το οποίο μάλιστα προειδοποιεί για ύφεση ΚΑΙ το 2015 μετά από ένα σοβαρότατο -2,5% για το 2014. Έκτοκτε έχουν ακολουθήσει εγχώριοι και διεθνείς φορείς (ΚΕΠΕ, Citigroup, ΟΟΣΑ κ.ά.) που αποδεικνύουν ότι κατά την επόμενη χρονιά η ύφεση θα βαθύνει περισσότερο.
Χαρακτηριστική είναι η προχθεσινή παρέμβαση Γερμανών οικονομολόγων που υπολογίζουν την ύφεση στο -1,3. Βλ. αναλυτικά εδώ:

Όπως διαβάζουμε στο http://lefteria-news.blogspot.gr/:
Στις πολλές (και σαφώς πλειοψηφικές) ανάλογες εκτιμήσεις, και η νεοφιλελεϋθερη βρετανική εφημερίδα City AM και η Capital Economics απαντούν στην "ένεση" χαζοχαρούμενης αισιοδοξίας που πήγε να χορηγήσει το δίδυμο της καταστροφής ΝΔούλας-παΣΟΚ.


Η βρετανική City AM, τον Αύγουστο, είχε επιτεθεί στις φαντασιώσεις Greekovery & success story, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε άρθρο της ότι “Ηλίθιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα”. 
Πιο έντονα τον Σεπτέμβριο η Capital Economics αποδιέλυσε κάθε κυβερνητική προπαγάνδα  για Greekovery, καθώς δημοσίευσε πίνακες και στοιχεία, προβλέποντας όχι μόνο μη ανάκαμψη στην Ελλάδα το 2014 αλλά επιπλέον πτώση 2%.
Αν διερωτάστε ακόμη πιο είναι το παιχνίδι των Μιχελάκηδων , των Αδώνιδων, των Στουρναραίων, Σαμαράδων και Βενιζέλων, την αποστομωτική απάντηση μας την έδωσε εντιτόριαλ του GUARDIAN πριν λίγο καιρό.

Η ελληνική ύφεση δεν δείχνει σημάδια ότι τελειώνει λέει η Capital Economics
Οι προβλέψεις για ελληνική οικονομική ανάπτυξη παραμένουν υπερβολικά αισιόδοξες, σύμφωνα με την Capital Economics. 
Η εταιρεία συμβούλων με έδρα το Λονδίνο, δηλώνει ότι η μέτρια βελτίωση που παρατηρήθηκε στα στοιχεία του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο, δεν κατάφεραν να ωφελήσουν σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα.
Μια ταχεία εκτίμηση του ελληνικού ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο έδειξε ότι το ΑΕΠ είχε πέσει από -3.7% σε -3.0, το μεγαλύτερο ποσοστό του από το δεύτερο τρίμηνο του 2010.
Η Capital Economics πιστεύει ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου ήταν απογοητευτικά και είχε προβλέφτεί ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού θα είχε ένα μεγαλύτερο όφελος για την οικονομία.
Η Capital Economics αναφέρει στο ενημερωτικό της σημείωμα σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομία, ότι το ισοζύγιο των εισπράξεων των ταξιδιωτικών υπηρεσιών για το τρίτο τρίμηνο δείχνουν ότι ο τουρισμός αυξήθηκε κατά 10% περίπου σε ετήσια βάση.
Ο τουρισμός πιθανώς αντιπροσώπευε σχεδόν το 20% του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο κάθε έτους και ότι η αύξηση του τουρισμού κατά το τρίτο τρίμηνο θα μπορούσε να ενισχύσει το ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 2%.
 Η Capital Economics πιστεύει ότι υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους ο τομέας του τουρισμού είναι πιθανό να μειωθεί τους επόμενους μήνες: η εκδήλωση του χειμώνα και η πτώση του τουρισμού σε κανονικές τιμές, που σημαίνει ότι ο τομέας θα συρρικνωθεί ως ποσοστό της ελληνικής οικονομίας.

Οι προβλέψεις της τρόικας για 0,6% αύξηση του ΑΕΠ το επόμενο έτος είναι πολύ αισιόδοξες, σύμφωνα με το σημείωμα, και μια πτώση 2% είναι πιο πιθανή.
 
Επίσης η CITY AM δημοσιεύει ένα μέρος της ανάλυσης του οικονομολόγου της Capital Economics, Ben May, η οποία καταλήγει:
“Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα έχουν δρόμο άκομη για να τελειώσουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου