(γράφει ο Μαγια)
Ανατρεπτική πρόταση-παρέμβαση του Α. Τσίπρα, λίγες ώρες πριν την έναρξη του ιδρυτικού συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε τους πολίτες σε πατριωτική-δημοκρατική πανστρατιά, προτάσσοντας πάνω από τα «ιερά και όσια» των συνιστωσών τη σωτηρία του λαού και της χώρας.
Επί της ουσίας, ο Α, Τσίπρας, προσδιόρισε, με πολιτική τόλμη και συναίσθηση ευθύνης, τη διαχωριστική γραμμή στις παρούσες, ιστορικά κρίσιμες συνθήκες, τοποθετώντας την ανάμεσα στον πόλο που συμμορφώνεται παθητικά στο δόγμα Μέρκελ και τον πόλο που πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί μάχη για την ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής και την αντικατάστασή της από ένα Εθνικό Πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου με κοινωνική δικαιοσύνη.
«Εμείς», τόνισε στη συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «επιμένουμε στην ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς, όχι μόνο για λόγους κοινοβουλευτικής αριθμητικής. Από εκεί και πέρα είναι φανερό πως στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα χρειάζεται να υπάρξει η ευρύτατη δυνατή πατριωτική, δημοκρατική συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, γύρω από ένα ανορθωτικό πρόγραμμα απαλλαγής από το Μνημόνιο και ένα σχέδιο κοινωνικής σωτηρίας. Κάποιοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν. Εμείς συνεχίζουμε για τη μεγάλη ανατροπή, και η κοινωνία το εκτιμά. Θεωρούμε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάνει τη μεγάλη ανατροπή, θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα και νέες αντιλήψεις. Αν η κοινωνία θέλει αυτή την ενότητα, κανείς δεν θα αντέξει να πάει ενάντια σε αυτό το ρεύμα».
Η βαρυσήμαντη παρέμβαση του Α. Τσίπρα, αποσιωπήθηκε σκοπίμως από τον μίσθαρνο προπαγανδιστικό μηχανισμό της διαπλοκής, ενώ στις τάξεις των κατ΄ επάγγελμα «επαναστατών» προκάλεσε τα συνήθη, νεοκομμουνιστικής θεώρησης και εκτός τόπου και χρόνου, σχόλια, περί «δεξιάς στροφής» και υπονόμευσης της δυνατότητας σχηματισμού Αριστερής κυβέρνησης.
Απαντάμε:
Στο ΕΑΜ, κατά την περίοδο της Κατοχής, όπως κατά κόρον έχουμε επισημάνει, συμμετείχαν πολίτες απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις με μοναδικό στόχο τη λευτεριά της πατρίδας απ’ τον Γερμανικό ζυγό. Ήταν τότε που ο κορυφαίος παιδαγωγός του 20ου αιώνα Δ. Γληνός έγραψε: «Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, όπου κι αν βρίσκεται και να εργάζεται, γίνεται ένας συντελεστής του αγώνα, ένας συντελεστής της νίκης. Ενωμένοι όλοι μαζί δε θα λυγίσουμε, δε θα υποδουλωθούμε, θα σώσουμε και τη ζωή μας ολόκληρη και τον εαυτό μας, θα ξαναποκτήσουμε τη λευτεριά μας, θα την κατοχυρώσουμε απέναντι σε κάθε επιβουλή, απ’ όπου κι αν προέρχεται, θα νικήσουμε και θα ανοίξουμε το δρόμο για μια καινούρια Ελλάδα λεύτερη, πολιτισμένη και ευτυχισμένη».
Συνεπώς, μόνο με τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου για τη διάσωση και την αναγέννηση της χώρας μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καταθλιπτικό μονόδρομο της καταστροφής, της λεηλασίας και της υπερχρέωσης.
Ένα τέτοιο Μέτωπο δεν είναι υπόθεση ορισμένων οργανώσεων ή κομμάτων, αλλά αφορά το σύνολο του λαού πέρα και πάνω από κομματικές τοποθετήσεις και εξαρτήσεις.
Στη συνέχεια κι αφού θα έχει επιστραφεί η Πατρίδα στο λαό μπορούμε με την άνεσή μας να συζητήσουμε για το σύστημα διακυβέρνησης… Αν είναι δικτατορία του προλεταριάτου, αστική δημοκρατία, ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία κοκ…
ΥΓ. Όσοι ονειρεύονται τις θερινές νύχτες «αριστερές κυβερνήσεις», όπως ο Γιάν. Μηλιός, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ρωτήσει το ΚΚΕ;…
(ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου