Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Le Monde: Ο Παπανδρέου ενα σύμβολο νεποτισμού για τους Έλληνες που τώρα το παίζει λέκτορας

«Γιώργος Παπανδρέου, παρίας που μετατράπηκε σε λέκτορα... Το όνομα Παπανδρέου κατέστη το σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα» γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε άρθρο της για τον πρώην πρωθυπουργό.
Και συνεχίζει: «Ο πρώην πρωθυπουργός έσπασε όλα τα ρεκόρ αντιδημοφιλίας, όταν έφευγε από την κυβέρνηση το 2011, μεσούσης της κρίσης του ευρώ. Αυτό δεν εμπόδισε την επανεκλογή του ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τις ευάριθμες διαλέξεις του σε όλο τον κόσμο».
Στο άρθρο της Le Monde που αποσπάσματα εχει το "Πρώτο Θέμα" σημειώνεται ότι δύο εικόνες μαρτυρούν τη σύγχυση του Παπανδρέου ως πρωθυπουργού: η τηλεοπτική του εμφάνιση στο Καστελόριζο και η ομιλία του Κοινοβούλιο, όταν ανακοίνωνε το δημοψήφισμα. Ακολουθούν σύντομες αναφορές γι' αυτά που ακολούθησαν και σημειώνεται ότι, εγκαταλελειμμένος από όλους, ο καπετάνιος εγκατέλειψε το πλοίο το Νοέμβριο του 2011.
«Έκτοτε ο Γιώργος Παπανδρέου ζει μια άλλη οδύσσεια, αυτή που ζουν πολλοί πρώην αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, που οργώνουν τον κόσμο από διάλεξη σε διάλεξη. Το Νοέμβριο ήταν στη Νορβηγία για μια διάλεξη για τη διαφάνεια και τη φοροδιαφυγή, ενώ στην Ελλάδα κορυφωνόταν η πολεμική για τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτή η λίστα με τα 2.000 ονόματα δεν έγινε αντικείμενο καμιάς έρευνας από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου».
Το τελευταίο τρίμηνο του 2012, σε διάλεξή του στο Χάρβαρντ, με τίτλο "Πώς να επανασχεδιαστεί η Ευρώπη;", έγινε λοταρία για την επιλογή των φοιτητών, τόσο μεγάλη ήταν η ζήτηση. Επίσης, από τη θέση του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει, θέση στην οποία επανεκλέγη πανηγυρικά».
Είναι αλήθεια ότι έχει μεγαλύτερη επιτυχία σε διεθνές επίπεδο απ' ό,τι στο εσωτερικό, που όλοι θέλουν να τον ξεχάσουν, παρά το γεγονός ότι παραμένει στόχος για την άκρα δεξιά, καθώς και ορισμένες εφημερίδες. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να επανεκλεγεί στην Αχαΐα, εκλογική περιφέρεια της οικογένειας Παπανδρέου. Μετά από μια πολεμική για τις απουσίες του από το κοινοβούλιο, ζήτησε να μην πληρώνεται, όταν δεν βρίσκεται στην Ελλάδα».
Στις διαλέξεις του υπερασπίζεται τον αντίπαλό του και παλιό συμφοιτητή του από το Παν/μιο του Amherst της Μασαχουσέτης Αντώνη Σαμαρά. Η κυβέρνηση όμως δεν βασίζεται στη στήριξη από μια προσωπικότητα τόσο αντιδημοφιλή. Το όνομα Παπανδρέου κατέστη το σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα».

(ΠΗΓΗ: http://www.thermopilai.org/)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Φαντάσου τι θα γράφουν σε έναν χρόνο τα ίδια φύλλα (που επευφημούσαν τον αξιόπΟΥστα πέρυσι και πρόπερσι) για τον νυν εκλεκτό τους Σα(χλα)μαρά! Ποτέ άλλοτε η (γνωστή στα καλλιτεχνικά "σαλόνια") τακτική τού "σε εκμεταλλευόμαστε στύβοντάς σε για έναν χρόνο και μετά σε θάβουμε" δεν ήταν τόσο έκδηλη στα πλαίσια των (πολιτικών - οικονομικών - εκδοτικών) νεοταξικών συμμοριών όσο επί μνημονιακού καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου