Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Τους κάνει πλάκα ο Καμμένος: ΝΕΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΡΕΪΚΟΥ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΤ, απάντηση στους..."γιους και τις κόρες του Αυνάν" που ελπίζουν σε κουκούλωμα


Πριν από μερικές ώρες, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δημοσίευσε μία πληροφορία και μία λίστα που δίνει μεγέθη σε ένα προηγούμενο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας και σχετίζεται με ομολογιακό δάνειο – μαμούθ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εταιρεία συνεργάτη του “Ανδρίκου” Παπανδρέου. Αυτή η αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας και θα προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σύστημα.
Οπως εξηγεί ο κ. Καμμένος, στο έγγραφο φαίνεται πως ο συνεργάτης του Ανδρίκου Παπανδρέου Γριβέας πήρε ένα τεράστιο δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ακριβώς πριν πτωχεύσει. Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΛΝΗΩΝ- αναφέρεται δύο φορές η εταιρεία του Γριβέα, c and c international, με συνολικά ποσά ύψους 18 εκατ. ευρώ. Εφόσον η καταγγελία αυτή ισχύει, τότε πρόκειται για ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού δύο ημέρες πριν οι μικρομέτοχοι του ΤΤ σε εξώδικη δήλωση τους, αποκάλυψαν δύο ελβετικές εταιρείες που φέρονται να έχουν διαχειριστή συγγενικό πρόσωπο - μέλος ΔΣ της εταιρείας που φέρεται να πήρε το δάνειο.
Το πιο απίστευτο, όμως, είναι ότι αυτές οι δύο ελβετικές εταιρείες φαίνεται να έχουν έδρα στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με την ελβετική εταιρεία που μόλις σήμερα παραδέχτηκε ο Ανδρίκος Παπανδρέου -στη διάρκεια της εκδίκασης της αγωγής του κατά του Πάνου Καμμένου- ότι είναι δική του!
Μετά τις καταγγελίες αυτές, φαντάζει επιβεβλημένη μία ακόμα αυτεπάγγελτη παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων για να ελέγξουν αν ευσταθούν. Αυτή η αποκάλυψη εάν συνδυαστεί με το χθεσινό εξώδικο των μικρομετόχων του ΤΤ που αποκάλυπταν τεράστια ζημιά του ιδρύματος από την εμπλοκή του με την συγκεκριμένη εταιρεία, οπωσδήποτε θα προκαλέσει την εμπλοκή της δικαιοσύνης. Διαβάστε τώρα με προσοχή τι αποκάλυπτε η Ελευθεροτυπία πολλούς μήνες πριν για την C&C. Αποκαλύπτει όμως και το πλέον σημαντικό, ότι τα συγκεκριμένα δάνεια ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!
Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που δεν διαψεύσθηκε και το ύψος των δανείων που ισχυρίζεται ο Πάνος Καμμένος καθιστούν κάθε σκέψη για δημιουργία “Bad bank”, όχι απλώς καταχρηστική, αλλά εγκληματική. Πριν διερευνηθεί η υπόθεση και πριν γίνει ενδελεχής έλεγχος εως το τελευταίο Ευρώ. Γι’ αυτό και οι μικρομέτοχοι ζητούν διαχειριστικό έλεγχο. Κάτι ξέρουν… Η δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Του ΧΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ ioannou@enet.gr
ΑΔΟΞΑ και με οικονομικές επιπτώσεις έληξε η συνεργασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την εταιρεία C&C International του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα, η οποία αφορούσε έργα πράσινης ανάπτυξης.
Η συνεργασία, που στηρίχθηκε κυρίως στις πολιτικές γνωριμίες και στην κρατική στήριξη, διεκόπη προ μιας εβδομάδας όταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών που δεν κατείχε στη θυγατρική του εταιρεία, Post Bank Green Institute, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του να ανέβει στο 100%. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αγόρασε τις υπόλοιπες μετοχές της Post Bank Green Institute από την C&C, κάτι που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησαν οι business στην πράσινη ανάπτυξη και πώς κατέληξαν. Η ιδέα να επεκταθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην πράσινη ανάπτυξη δεν ήταν της σημερινής διοίκησης του Κλέωνα Παπαδόπουλου, αλλά της προηγούμενης, του Αγγελου Φιλιππίδη. Ο Φιλιππίδης, ο οποίος διορίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνεργάστηκε με τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα της εταιρείας C&C International και δημιούργησαν την εταιρεία Post Bank Green Institute με συμμετοχή 50% έκαστος. Εκτός από αυτή τη συνεργασία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε χορηγήσει και ομολογιακά δάνεια στην C&C επί ημερών Φιλιππίδη.
Ο συνέταιρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου δεν ήταν κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Εκτός της γνωριμίας που είχε με τον Φιλιππίδη, είχε τη μεγαλύτερη εταιρεία στις διοργανώσεις συνεδρίων και διατηρούσε φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με τον Αντρίκο Παπανδρέου, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ασχολούνταν με την πράσινη ανάπτυξη.
Ο Γριβέας μέσω της C&C και ο Αντρίκος Παπανδρέου μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με την επωνυμία i4cesne, συνεργάζονταν και έκαναν διάφορα συνέδρια, στα οποία χορηγός ήταν μεταξύ άλλων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, άλλες υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες και υπουργεία.
Σημειώνουμε μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της: Οταν έγινε η σύσταση της εταιρείας Post Bank Green Institute το Ταχ. Ταμιευτήριο δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, ως όφειλε ως εισηγμένη εταιρεία, προκειμένου να μη λάβει η συνεργασία δημοσιότητα (η ενημέρωση έγινε εκ των υστέρων και έμμεσα στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αλλά και εκεί δεν ήταν πλήρης, αφού δεν αναφερόταν ο συνέταιρος).

Ποιος έκανε κουμάντο;
Ο Γριβέας εκτός από μέτοχος, μέσω της C&C, ήταν και διευθύνων σύμβουλος. Η έδρα της εταιρείας Post Bank Green Institute ήταν στη Μεταμόρφωση, εκεί που βρίσκονταν και άλλες εταιρείες του επιχειρηματία.
Οταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία διορίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κλέων Παπαδόπουλος, «αγκάλιασε» τη δραστηριότητα της Post Bank Green Institute. Οταν το όλο θέμα απέκτησε δημοσιότητα μετά από έρευνα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» για τα πρόσωπα που συνθέτουν την πράσινη μπίζνα του ΤΤ ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και δεν απαντούσε στις γραπτές ερωτήσεις που του είχαν τεθεί. Στη διάρκεια της έρευνας αντικαταστάθηκε ο  Γριβέας από διευθύνων σύμβουλος της Post Bank Green Institute (παρέμεινε όμως στο διοικητικό συμβούλιο) με τον κ. Ζήση. Ολα τα άλλα παρέμειναν τα ίδια.

Το προαναγγελθέν τέλος
Πριν από μερικές εβδομάδες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις που είχε με την C&C International, καθώς της είχε χορηγήσει δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.
Την ίδια περίπου περίοδο παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου, Σπύρος Παντελιάς. Δημοσίως οι λόγοι που επικαλέστηκε ήταν προσωπικοί. Ομως αρκετοί γνωρίζουν ότι δεν ήταν λίγες οι διαφωνίες με τον πρόεδρο του ΤΤ σε αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων και η παραπάνω υπόθεση.
Τελικώς, η όλη συνεργασία διεκόπη με τον ίδιο τρόπο: με την ελάχιστη δυνατή πληροφόρηση. Να δούμε εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ζητήσει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αναφέρει, όπως υποχρεούται, τον πωλητή των μετοχών και το τίμημα, καθώς και εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι που συνδέονται με τη διακοπή της συνεργασίας.
πηγη: http://www.enet.gr – Eλευθεροτυπία

(ΠΗΓΕΣ:


ΣΧΟΛΙΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΗΛΠΙΖΑΝ ΣΕ..."ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΕΥΗ" ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ, ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΠΑΠΑΝΤΡΕΪΚΗΣ ΚΩΛΟΦΑΡΑΣ:
 
Αφού ομολόγησε ο Αndricos στο δικαστήριο τα πάντα..

Την αδήλωτη Ελβετική εταιρεία i4sence που πλήρωνε το Ελληνικό δημόσιο...

Την αδήλωτη πληρωμένη του συμμετοχή στην εταιρεία Unigestion που πόνταρε στην πτώχευση της Χώρας μέσω των CDS...


Tην ταυτόχρονη εργασία του στην Τράπεζα της Ελλάδος που του έδινε πρόσβαση παντού....

Έφερε δικηγόρο μέλος του ΔΣ θυγατρικής του ΤΤ για τα δάνεια του γραφείου Παμπούκη, Λ.Μαραβέλη και προσκόμισε στοιχεία για τα CDS που μέχρι τώρα ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ 4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΠΟΝΗ-ΚΟΡΕΑ.

Όταν κατάλαβε οτι έτσι έκανε την ποινική του θέση δύσκολη έβγαλε ανακοίνωση που μιλά για δήθεν "αναδίπλωση" ....

1. TH ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΡΤΩ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ

2. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΩ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

3. ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΤ, C+C ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΓΡΙΒΕΑΣ Iefimerida


Ο,ΤΙ ΛΕΜΕ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου