Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΠΡΩΤΑ "ΜΑΚΡΟ"-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΝΤ-ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Μόνο 225 (!!!!!) προσλήψεις εκπαιδευτικών για το 2012-2013

Αρνητικό ρεκόρ δεκαετιών σημειώνεται φέτος στις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, γεγονός που προϊδεάζει για επιμήκυνση του ωραρίου διδασκαλίας τους.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι προσλαμβάνονται μόλις 225 εκπαιδευτικοί στο σύνολο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντί των 1.065 που υπολόγιζε αρχικά, προφανώς λόγω Μνημονίου. Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος που έχει ανακοινωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθώς οι φετινές προσλήψεις είναι λιγότερες από τις μισές ακόμα και σε σύγκριση με πέρυσι που είχαν γίνει 546 προσλήψεις συνολικά και ήταν ήδη οι λιγότερες εδώ και δεκαετίες.
Η εξέλιξη ενισχύει τις εκτιμήσεις που έχουν εκφραστεί από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για περισσότερες από 10.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών που θα προκύψουν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας μελετάται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα - πέραν των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων - και με επιμήκυνση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά τουλάχιστον μία ώρα. Ωστόσο αν υιοθετηθεί η πρόταση αυτή, είναι βέβαιο πως θα συναντήσει μεγάλες αντιστάσεις από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τονίζουν πως το πραγματικό ωράριο εργασίας τους είναι κατά πολύ ευρύτερο από το ωράριο διδασκαλίας, καθώς ο χρόνος διδακτικής προετοιμασίας και αξιολόγησης των μαθητών ποικίλλει ανάλογα με την ειδικότητα και την εποχή του σχολικού έτους.

ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη, τα δύο τελευταία χρόνια προσλήφθηκαν μόλις 1.800 εκπαιδευτικοί ενώ αποχώρησαν ήδη πάνω από 11.000. Στην Πρωτοβάθμια, σύμφωνα με τον αιρετό της ΔΟΕ στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Δ. Μπράτη, οι μόλις 40 προσλήψεις μονίμων δασκάλων και νηπιαγωγών που αποφασίστηκαν για φέτος δεν επαρκούν.
Για τους αναπληρωτές οι φετινές πιστώσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 12.500 - 14.000, ενώ πέρα από αυτές θα υπάρξουν και προσλήψεις μέσω του ΕΣΠΑ.
Οσον αφορά τον επιμερισμό των 225 προσλήψεων, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται μόλις 5 (!) δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί, ενώ στη Δευτεροβάθμια 90 φιλόλογοι, 45 μαθηματικοί και 27 φυσικοί. Στις υπόλοιπες ειδικότητες οι αριθμοί προσλήψεων είναι μικρότεροι από 5 άτομα (χημικοί και βιολόγοι) ενώ υπάρχουν και ειδικότητες με 1-2 προσλήψεις, αλλά και ορισμένες όπως λ.χ. οι γυμναστές χωρίς καμία μόνιμη πρόσληψη. 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
«Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η κατανομή των μόλις 225 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών που θα διοριστούν φέτος (σχολικό έτος 2012-2013). Σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καμία θέση δεν δίνεται στον κλάδο ΠΕ 01 των Θεολόγων.
Ούτε ένας, λοιπόν, μόνιμος διορισμός Θεολόγου για το έτος 2012-2013. Nα σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι στους οποίους δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί, όπως οι κλάδοι των Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Γυμναστών, Πληροφορικής κ.ά. Επιπλέον, δεν έγινε ούτε ένας διορισμός Θεολόγου και των ίδιων ως άνω ειδικοτήτων ειδικής κατηγορίας (πολύτεκνοι, άτομα με 67% αναπηρία κλπ.).
Έχω ήδη καταθέσει ερώτηση στον κ. Υπουργό Παιδείας, γιατί γίνεται αυτή η κατάφορη αδικία προς τους εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων. Μήπως δεν «χρειάζονται» οι Θεολόγοι στα σχολειά μας ή επειδή κάνουν πολλά παιδιά «δεν συμφέρει» στο κράτος να τους διορίσει. Είναι τυχαίο αυτό που συντελείται, όταν την ίδια στιγμή στην Θράκη ο Δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης (και αντιπρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης») Ιμπραήμ Σερήφ στο θέμα των νηπιαγωγείων υποστηρίζει την δίγλωσση εκπαίδευσή τους και δεν δέχεται με τίποτε ένα αντίθετο εκπαιδευτικό σύστημα. «Εάν σε αυτά τα κτίρια η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση» απειλεί «τότε αυτά τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν».
Τούρκικος δήμος, απαιτήσεις για τουρκόφωνο γυμνάσιο και λύκειο, έμμεσα τελεσίγραφα για τα νηπιαγωγεία, απειλές πως δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξουν, αν δεν είναι τουλάχιστον δίγλωσσα. Και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κωφεύει ή κοινώς πετάει χαρταετό.
Ο Δήμαρχος Αρριανών απειλεί κι απαιτεί. Ο Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης τι θα κάνει; Κύριε Αρβανιτόπουλε, ως θεολόγος και πολύτεκνη σας ερωτώ και περιμένουμε απάντηση κι έργο!»
 
(ΠΗΓΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου