Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

VPRC: Διευρύνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, στο +3,5% από +2,5% μέσα σε πέντε μέρες - Άνοδος ΚΑΙ για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - Εκτός βουλής μένουν οι τζημεροβαλλιανάτοι

Στην ιδιαίτερης σημασίας δημοσκόπηση της VPRC (αφού πρόκειται για την τελευταία δημοσιεύσιμη έρευνα της μίας εκ των δύο εταιρειών που σημείωσαν εκπληκτική επιτυχία σε σχέση με την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στις πρόσφατες εκλογές, ως εκ τούτου για αποτελέσματα που εν πολλοίς μπορούν να θεωρηθούν από τώρα ως τα τελικά προγνωστικά), η οποία δημοσιεύεται αύριο στο περιοδικό Επίκαιρα, αποκαθίσταται ΚΑΙ στατιστικά η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα. Ενώ καλλιεργήθηκε τεχνηέντως μία φανερά ψευδεπίγραφη εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί έναντι της ΝΔ, πάντα με διαφορά πολύ μικρότερη ακόμα και από το στατιστικό σφάλμα ούτως ώστε όταν ανοίξουν οι κάλπες να χρησιμοποιηθεί και πάλι από πλευράς χουντοδιαπλοκής η ανεδαφική δικαιολογία της "ραγδαίας μεταβολής του εκλογικού σώματος", η VPRC αποτυπώνει την πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται ο μέσος ψηφοφόρος στην προεκλογική καθημερινότητά του.
Πιο αναλυτικά, η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής δείχνει ότι:
1.- Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά +1,5% μέσα σε μόλις 5 ημέρες από την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, φτάνοντας έτσι το 30% (ποσοστό που ξαναείδαμε στην έρευνα της Public Issue την προηγούμενη εβδομάδα).
2.- Η διαφορά από τη ΝΔ, που αυξάνοντας το ποσοστό της κατά +0,5% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα φτάνει το 26,5%, ανεβαίνει στο +3,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ από +2,5%.
3.- Σταθερά και οριστικά κάτω από το αρνητικό ιστορικό του ρεκόρ έπεται το ΠΑΣΟΚ με 12,5%.
4.- Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταφέρνουν από την προηγούμενη Παρασκευή να αυξήσουν το ποσοστό τους κατά +0,5% και να φτάσουν το 7,5%, δείχνοντας ότι η συνειδητοποιημένη στροφή του Π. Καμμένου στην επικοινωνιακή του τακτική (περιορισμός των περιοδειών και αύξηση των τηλεοπτικών του εμφανίσεων) αποφέρει καρπούς από τις πρώτες κιόλας ημέρες υλοποίησής τους. Εκτιμούμε ότι το ποσοστό του διαπαραταξιακού αντιμνημονιακού κινήματος θα αυξηθούν πολύ περισσότερο μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, αφού και η επικοινωνιακή "επίθεση" θα είναι ανάλογη.
5.- Αντίστοιχη άνοδο σημειώνει παραδόξως και η ΔΗΜΑΡ, φτάνοντας επίσης στο 7,5%.
6.- Ανεβασμένο κατά το ίδιο ποσοστό και το ΚΚΕ, που όμως εξακολουθεί να κυμαίνεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά της τάξης του 5,5%.
7.- Σημαντική πτώση στο -1% εμφανίζει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, πτώση όμως που με το 4,5% στο οποίο την οδηγεί δεν την εμποδίζει για την άνετη κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση.
8.- Την ίδια σημαντική πτώση εμφανίζει και το ακρονεοφιλελεύθερο συνοθύλευμα Δημιουργία Ξανά, ικανή να το αφήσει με το 2% εκτός βουλής, σε αντίθεση με τη δημοσκόπηση της προηγούμενης Παρασκευής που το έδειχνε οριακά εντός. Από πολύ μακριά έπονται Οικολόγοι Πράσινοι και ΛΑΟΣ.
Σε πείσμα της μνημονιόδουλης προπαγάνδας της νεοφιλελεύθρης τσογλαναρίας με τις  αμφισβητούμενες δημοσκοπήσεις που χρησιμοποιεί (εταιρειών ακυρωμένων από την ίδια τη δουλειά τους ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, αλλά και από άλλες παρελθούσες αστοχίες τους), η VPRC με την τελευταία της προεκλογική δημοσκόπηση προβάλλει την προεκλογική εικόνα στις πραγματικές της διαστάσεις. Πλέον αναμένουμε το αυριανό Βαρόμετρο της Public Issue και δευτερευόντως τις εξακριβωμένα επαληθεύσιμες δημοσκοπήσεις του zougla.gr (αύριο) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (μεθαύριο, Kontra Channel) ούτως ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη ρεαλιστική αποτύπωση των εκλογικών τάσεων.

Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος
(ΠΗΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ: περιοδικό Επίκαιρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου