Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Η Ντορούλα αποκαθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες: "Θα τις μειώσουμε!"

Eπιπλέον μείωση των αμυντικών δαπανών εξήγγειλε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ "ισοφαρίζοντας" τη δήθεν γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ με την περίφημη ΚΟΜΜΕΝΗ ρήση "Θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία και θα μειώσουμε κι άλλο τις αμυντικές δαπάνες" (συνεχίζοντας, βέβαια, ότι το ρίσκο αφορά ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ) του Γ.Μπαλάφα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αποδεικνύοντας ότι η "νέα" ΝΔ της "πανστρατιάς" δεν είναι καθόλου λιγότερο επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια απ'ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα το οποίο την έννοια "πατρίδα" την εμπιστεύεται στα "αφεντικά" του εξωτερικού. "Πόροι μπορούν να βρεθούν από την μείωση των αμυντικών δαπανών οι οποίες είναι υψηλές" είπε προχθές στην εκπομπή του Γ.Αυτιά.
Επιβεβαιώνεται κατ'αυτό τον τρόπο και το δημοσίευμα του defencenet.gr προχθές το μεσημέρι ότι δημιουργεί εύλογα ερωτήματα η απουσία αναφοράς του Α.Σαμαρά στην δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ περί έτι περαιτέρω μείωσης των αμυντικών δαπανών οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί κατά 40% την τελευταία πενταετία.  Όμως η "πανστρατιά" με τα ρετάλια του ΛΑΟΣ και την χρεοκοπημένη ΔΗΣΥ, η συμπόρευση στο Μνημόνιο, αλλά και το τραγικό εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ στις εκλογές της 6ης Μαΐου ορισμένους πιστούς στην λαϊκή πολιτική φυσιογνωμία της ΝΔ, όπως ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Εξωτερικών Πάνος Παναγιωτόπουλος, δεν τους αφήνει αδιάφορους.  
Στην ομιλία του προχθές στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε τον βαθύ προβληματισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας της παράταξης για το "Πού πάμε με αυτή την πολιτική και αυτούς τους συμμάχους"; Με κεντρικό άξονα της ομιλίας του την ανάγκη να διατηρήσει η παράταξη το λαϊκό και κοινωνικό της χαρακτήρα, σε αντιδιαστολή με το νεοφιλελευθερισμό της ΔΗΣΥ και να αποτινάξει το προφίλ του «μνημονιακού κόμματος», το οποίο την συνέδεσε με το ΠΑΣΟΚ.
Η ομιλία προκάλεσε τριγμούς στην ηγεσία και καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους. Θεωρήθηκε, δε, ως απάντηση των κοινωνιστών της παράταξης στους νεοφιλελεύθερους ή στην στροφή του κόμματος σε φιλελεύθερη γραμμή – κάτι για το οποίο πανηγυρίζουν και εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούνται ήδη για τάσεις «ρεβανσισμού» μετά την επάνοδο στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, οι πολιτικοί της φίλοι.
Η ομιλία του Πάνου Παναγιωτόπουλου, θεωρείται εμμέσως πλην σαφώς αντίβαρο στην μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη τάση, την οποία ο κ. Παναγιωτόπουλος θεωρεί λανθασμένη και δεν ασπάζεται. Ειδικότερα στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και το ακροατήριο, χαρακτήρισε πολύ θετικό μήνυμα την ενότητα και τη συσπείρωση της παράταξης. Πρόσθεσε όμως: «Χαίρομαι που εκπέμπουμε αυτό το στίγμα, αλλά στο εξής πρέπει να είναι κύριο μέλημά σας Πρόεδρε, να υπάρχει ενιαίος λόγος ο οποίος να καλύπτει το ευρύτερο ιδεολογικό φάσμα της παράταξης».
Στη συνέχεια ο Π. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στον Α. Σαμαρά τόνισε: «Ιδιαίτερα εσείς κ.Πρόεδρε και όλοι μαζί, θα πρέπει να υπερασπιστούμε το λαϊκό και κοινωνικό χαρακτήρα της παράταξης για να μην καταλήξουμε να έχουμε ένα κεντροδεξιό ΣΥΡΙΖΑ με συνιστώσες. Έναν χαρακτήρα τον οποίο θεμελίωσε ο ιδρυτής του κόμματος Κωνσταντίνος Καραμανλής και επιβεβαιώσατε κι εσείς, με την εκλογή σας».
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι η ψήφος στις εκλογές του Ιουνίου μπορεί να είναι έντονα ταξική ψήφος, η οποία ενδέχεται να στραφεί αριστερά. «Η Νέα Δημοκρατία στη Β'Αθηνών πήρε ποσοστό 12% στις πρόσφατες εκλογές. Ειδικά στη Δυτική Αθήνα το ποσοστό της ήταν μονοψήφιο. Υπάρχει μία τάση για ταξική ψήφο η οποία μπορεί να κινηθεί προς τα αριστερά. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε, ότι ο νεοφιλελευθερισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία της οικονομίας και της Νέας Δημοκρατίας. Όταν η ΝΔ διατηρούσε τον λαϊκό και κοινωνικό της χαρακτήρα επιτύγχανε την πλειοψηφία, όταν όμως τον εγκατέλειπε χάριν του νεοφιλελευθερισμού, κατέρρεε».
Ο  Π. Παναγιωτόπουλος είπε:  «Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως “μνημονιακό κόμμα”  η ΝΔ. Αποτελεί επικοινωνιακή ήττα η σύνδεσή της με τα δύο μνημόνια και με το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση του οποίου κατέστρεψε την Ελλάδα». Και κατέληξε επιμένοντας ότι γη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να θεωρείται «αδελφό κόμμα του ΠΑΣΟΚ με το οποίο θα συγκυβερνήσουμε» το οποίο έφερε, ψήφισε και εφάρμοσε το καταστρεπτικό μνημόνιο.
Η θέση του Π.Παναγιωτόπουλου, η άποψη της συντριπτικήης πλειοψηφίας των νεοδημοκρατών. Αλλά όχι της ηγετικής ομάδας. Αλλά στις εκλογές δεν ψηφίζουν, πλέον, μόνο οι κομματικοί "φεουδάρχες". Ψηφίζουν και οι πολίτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου