Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

"Ετοιμοπόλεμος" ο Α. Τσίπρας, καταρρίπτει τα παραμύθια περί "αντιστρατιωτικών θέσεων": "Πρέπει να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των όπλων - Όχι μείωση θητείας" / Πλήρης αλλαγή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα - "Τα πάντα για την ασφάλεια"

Ένας πλήρως "στρατιωτικοποιημένος" Αλέξης Τσίπρας έκανε σήμερα την εμφάνισή του  στο ΥΠΕΘΑ. Μόνο η στολή παραλλαγής και το κράνος του έλειπαν, καθώς τόσο από τις δηλώσεις του, όσο και από τη γενική συμπεριφορά του μέσα στο ΥΠΕΘΑ έδειξε απόλυτα εξοικειωμένος και ενημερωμένος για τα αμυντικά θέματα,κάτι που επεσήμαναν και οι υπόλοιποι αρχηγοί, η δε "χημεία" του με τον ΥΠΕΘΑ φραγκούλη Φράγκο έδειχνε σαν να ήταν παλαιοί συμπολεμιστές.
Ικανοποίηση υπήρχε και γαι τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον αειθαλή Μανώλη Γλέζο και τις αντιστασιακές του διηγήσεις, και την Ρένα Δούρου πρώην στέλεχος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του ΥΠΕΘΑ και κορυφαίο σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εντυπωσίασε με το εύρος και την άριστη κατάρτισή της  σε θέματα αμυντικής πολιτικής.
Ας δούμε τα κύρια σημεία και αποσπάσματα από την ομιλία
Στην πρώτη του επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα εξής:
- Θα παραμείνει υπό εθνικό έλεγχο και θα αναδιοργανωθεί  η ελληνική πολεμική βιομηχανία, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Eνόπλων Δυνάμεων.
- Όταν έγινε η μείωση της θητείας υπήρχε άλλος οικονομικός σχεδιασμός τασσόμενος εμφανώς κατά της μέιωσης.
- Θα έρθουμε για να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των οπλικών συστημάτων για τα οποία ο Ελληνικός λαός πλήρωσε υπέρογκο κόστος χωρίς να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές τους καθότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες στρατιωτικές υποδομές συντήρησής τους, κάτι για το οποίο ευθύνεται το στρατιωτικοβιομηχανικό πλέγμα που δημιουργήθηκε μέσω παρασιτικών σχέσεων.
- "Είπαμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τις ΕΔ σε όλα τα επίπεδα. Οι μειώσεις των αμυντικών δαπανών καλώς έγιναν αλλά μέχρις εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι και είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η ανεξαρτησία της χώρας, και η εδαφική της ακεραιότητα έναντι οποιασδήποτε απειλής.
-Τα οπλικά συστήματα είναι απαραίτητα και θα αυξήσουμε τη διαθεσιμότητά τους, αλλά το πλέον σημαντικό είναι το προσωπικό των ΕΔ το οποίο έχει υποστεί οικονομική αφαίμαξη, την οποία θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε.
-Οι Έλληνες στρατιώτες, κληρωτοί και επαγγελματίες οπλίτες δεν πρέπει να αισθάνονται αγγαρειοφόροι και σκοποφύλακες. Πρέπει να είναι και να αισθάνονται μάχιμοι και να υπηρετούν το ύψιστο καθήκον της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας
Η ενημέρωση κράτησε 3 ώρες και χωρίστηκε σε 2 τμήματα. Το πρώτο με όσα προαναφέραμε και στο δεύτερο όταν ο ΥΠΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και του παρέδωσε τιμητική πλακέτα με το "αμύνεσθαι περί πάτρης". Στο τέλος παρατάχτηκαν όλοι οι αρχηγοί και τον χαιρέτισαν ένας ένας.

Σε πλήρη ανασκευή της - έτσι και αλλιώς μάλλον βιαστικής - δήλωσης περί "ανάληψης ρίσκου σε ό,τι αφορά την τουρκική απειλή μέσω μείωσης των αμυντικών δαπανών", προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω δήλωσης του κορυφαίου στελέχους του, Δημήτρη Στρατούλη.
Ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε ότι, "αντίθετα με ό,τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη περί γενικής μείωσης των αμυντικών δαπανών, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά μόνο μείωση των κονδυλίων ως προς τη συμμετοχή μας σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, και εξοικονόμηση κονδυλίων μέσω συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου, που θα θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα αποκλείσει τους "ενδιάμεσους" κοινώς μεσάζοντες. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για μείωση αμυντικών δαπανών που θα μπορούσαν να πλήξουν την ασφάλεια της χώρας, αλλά ούτε και το επίπεδο των αποδοχών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι ήδη εξαιρετικά χαμηλές."
Αναφορικά με τους σκοπούς του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα σήμερα στο ΥΠΕΘΑ, ο κ. Στρατούλης τόνισε: "Έχει να κάνει με την ενημέρωσή μας σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα και το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην παρούσα φάση δεν θα θιγούν εξοπλιστικά θέματα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου