Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

ΔΥΣΤYΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ (Ver.2012): Πτώση στο ΧΑ ενόψει υπαγωγής της Ελλάδας σε καθεστώς επίσημης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ λόγω psi, παρά τα χαζοχαρούμενα φληναφήματα για το χθεσινό φιάσκο - Η Ελλάδα κέρδισε μόνο λίγο χρόνο μέχρι την ΟΛΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ της και την αποβολή από την ευρωζώνη

Αγόρασε στην φήμη και πούλα στην είδηση. Αυτή η πάγια επενδυτική στρατηγική θα μπορούσε θεωρητικά να έχει βάση στην σημερινή συμπεριφορά της αγοράς. Ωστόσο, αυτό που τονίζουμε εδώ και καιρό είναι ότι το τρένο της ανόδου στο ΧΑ το ξεκίνησαν οι Έλληνες χωρίς να προσκαλέσουν τους ξένους επενδυτές. Οι ξένοι είναι αποστασιοποιημένοι δεν συμμετέχουν στην άνοδο. Δεν συμμετείχαν από το άλμα της αγοράς από τις 622 μονάδες στις 830 μονάδες. Οι ξένοι δεν φαίνεται να πιστεύουν στην διάσωση της Ελλάδος παρά τη..."μεγαλειώδη" συμφωνία όπως την παρουσιάζουν.
Ενώ το ΧΑ κρίνει με ιδιαίτερο σκεπτικισμό την συμφωνία διάσωσης της Ελλάδος, οι επενδυτές στην αγορά ομολόγων την κρίνουν αρνητικά. Με βάση το haircut που υιοθετήθηκε στο ελληνικό χρέος 53,5% είναι ξεκάθαρο ότι δεν φθάνει. Σε καθαρές παρούσες αξίες η απομείωση με haircut 53,5% φθάνει στο 72% με 73%. Ωστόσο χρειάζεται συμμετοχή 72% με 75% ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης, ότι η ISDA θα πιστοποιήσει credit event και θα πληρωθούν τα CDS δηλαδή θα υπάρξει selective default.
Η..."μεγαλειώδης' συμφωνία διάσωσης της Ελλάδος δεν έπεισε για 3 βασικούς λόγους
1) Το μοντέλο λύσης… δεν είναι λύση για την Ελλάδα, απλά δίνει λίγο χρόνο μέχρι να αποφασίσουν οι Γερμανοί αν μας θέλουν εντός ή εκτός ευρώ. Πρακτικά αυτό θα διαφανεί μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες.

2) Ο συμβιβασμός στο haircut 53,5% αποδεικνύει ότι απλά ήταν λύση συμβιβασμού. Είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή δεν θα είναι επαρκής και τότε εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθούν να ενεργοποιήσουν τα CACs τις ρήτρες συλλογικής δράσης καθιστώντας την διαδικασία αναδιάταξης του ελληνικού χρέους από εθελοντική υποχρεωτική.
3) Δεν υπάρχει ούτε χιλιοστό προσδοκίας για ανάπτυξη στην συμφωνία.
Η Ευρώπη απλά κέρδισε λίγο χρόνο για την Ελλάδα.
Όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα με μια δανειακή σύμβαση θα διασωθεί και θα εφαρμόσει ό,τι δεν εφάρμοσε στην πρώτη δανειακή σύμβαση απλά αυταπατώνται. Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον με την υφιστάμενη νέα συμφωνία των Ευρωπαίων για την Ελλάδα. Η χώρα μας η Ελλάδα συνεχίζει να διατρέχει τον κίνδυνο χρεοκοπίας όχι μόνο σε επίπεδο selective default αλλά πραγματικού default.

Με ρευστοποιήσεις υποδέχεται το ΧΑ την νέα συμφωνία
Είναι ξεκάθαρο ότι η αγορά αντιμετωπίζει με προβληματισμό την όλη συμφωνία. Η αγορά δεν έχει πειστεί ότι η λύση αυτή μπορεί να διασώσει την Ελλάδα. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι πίσω από τα ωραία λόγια κρύβεται ένα σχέδιο παραμονής ή μη της Ελλάδος στο ευρώ.
Με κέρδη ξεκίνησε σήμερα το ΧΑ, ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης γύρισε σε αρνητικό έδαφος, σημειώνοντας απώλειες 1,54% στις 813 μονάδες, ενώ έφτασε να υποχωρεί έως και -2,09%. Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό τους δείκτη να καταγράφει απώλειες 4,72%.
Η Εθνική στα 2,83 ευρώ -4,3% με αποτίμηση 2,7 δισ. ευρώ
Η Alpha στα 1,71 ευρώ -5,5% με αποτίμηση 913 εκατ
Η Eurobank στα 1,30 ευρώ -3,7% νε αποτίμηση 718 εκατ
Η Πειραιώς στα 0,6150 ευρώ -5,6% με αποτίμηση 703 εκατ
Η Κύπρου στα 0,64 ευρώ -3,4% με αποτίμηση 1,08 δισ. ευρώ
Η Marfin στα 0,3530 ευρώ -5,1% με αποτίμηση 568 εκατ
Το ΤΤ στα 0,9420 ευρώ -4,85% με αποτίμηση 267 εκατ
Από τις μη τραπεζικές μετοχές του εικοσάρη η ΔΕΗ +0,7%, ο ΟΤΕ +1,1%, η ΜΙΓ -2,65%, η ΕΕΕΚ -0,3%, ο ΟΠΑΠ +0,1%.

Επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα - έρχονται τα CACs
Σημαντική επιδείνωση καταγράφεται στα ελληνικά ομόλογα με τα CDS να κινούνται ανοδικά καθώς πλέον είναι πιθανή η ενεργοποίηση των CACs των ρητρών συλλογικής δράσης που θα καταστήσουν υποχρεωτική από εθελοντική την συμμετοχή στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους.
Τα ελληνικά CDS στο 72% από 71% χθες. Η απόδοση του ομολόγου λήξης 20  Μαρτίου 2012 κινείται στο 1722% ή τιμή 42,5 μονάδες βάσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου