Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Τουρκία και Ιταλία προετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία

Ιστοσελίδα DEBKA File

23 Φεβρουαρίου 2012

Σύμφωνα με πηγές της ισραηλινής ιστοσελίδας DEBKA στην Ουάσιγκτον, και παρά τις δημόσιες διαψεύσεις, η Ουάσιγκτον, το Παρίσι, η Ρώμη, το Λονδίνο και η Άγκυρα προετοιμάζονται αθόρυβα για μια βίαιη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Ο πρόεδρος Barack Obama είναι έτοιμος για την τελική απόφαση, μετά την κατάθεση στο Πεντάγωνο σχεδίων που αφορούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, με σκοπό την στήριξη των αντικαθεστωτικών της Συρίας και των πολιορκούμενων πληθυσμών από τις βίαιες επιθέσεις του συριακού στρατού.
Ανάλογη διαδικασία βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στις "συμμαχικές" πρωτεύουσες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση εισβολής στην Λιβύη, η οποία έριξε τελικά το καθεστώς του Muammar Qaddafi, τον Αύγουστο του 2011. Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ περιμένουν την απόφαση του Λευκού Οίκου προτού αναλάβουν δράση.
Στη Λιβύη, η επέμβαση των ξένων δυνάμεων ξεκίνησε ως "δράση για την προστασία του πληθυσμού έναντι της βίαιας καταστολής των εξεγερμένων κατά του καθεστώτος από τον ηγέτη της Λιβύης" και έγινε σύμφωνα με εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κάτι ανάλογο, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση της Συρίας, λόγω του βέτο που προέβαλε η Ρωσία. Συνεπώς, οι Δυτικοί σχεδιάζουν στρατιωτική επέμβαση περιορισμένης εμβέλειας εκτός των ορίων του διεθνούς οργανισμού, ενδεχομένως, για λογαριασμό των "Φίλων της Συρίας", ενός οργανισμού που απαρτίζουν 80 χώρες. Ο οργανισμός αυτός θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στην Τύνιδα αύριο, Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, προκειμένου να σχεδιάσει τις φάσεις που θα πρέπει να προηγηθούν του τερματισμού της αιματοχυσίας, την οποία "εξακολουθεί να προκαλεί το καθεστώς Assad".
Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η ανάγκη για δράση των υπουργών Εξωτερικών άλλων ανώτερων αξιωματούχων - εκτός αυτών της Ρωσίας - έχει γίνει πιο έντονη μετά από τον τραγικό θάνατο δύο γνωστών δημοσιογράφων, την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 19η ημέρα του βομβαρδισμού της πόλης Χομς.
Η βρετανική πλευρά δείχνει να είναι έτοιμη, καθώς, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Foreign Office στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών, William Hague, δήλωσε: "Οι κυβερνήσεις όλων των χωρών του κόσμου έχουν ευθύνη να αντιδράσουν (...) ώστε να ενταθούν οι προσπάθειές μας για τον τερματισμό της κατάπτυστης εκστρατείας τρόμου, που έχει αναλάβει το καθεστώς Αssad". Ο Hague δεν ανέφερε τίποτε σχετικό με την απομάκρυνση του Σύριου ηγέτη, ούτε έκανε λόγο για οποιεσδήποτε προσπάθειες που θα αποσκοπούν στον τερματισμό της βίας. Στρατιωτικές πηγές του DEBKA File διευκρίνισαν ότι ο Βρετανός υπ. Εξωτερικών άφησε αυτά τα θέματα ανοικτά, λόγω του ότι εκκρεμεί η απόφαση του Προέδρου Obama που αφορά στο εάν και το πώς οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν. Η απόφαση αυτή αναμένεται μόλις το Πεντάγωνο εγκρίνει τα σχέδια επιχειρήσεων του προέδρου, ο οποίος, σύμφωνα με το αμερικανικό Σύνταγμα, έχει και το αξίωμα του "Υπουργού Πολέμου" (ή αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων).
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένει, επίσης, την αναφορά της υπουργού Εξωτερικών Hillary Clinton, γύρω από το κλίμα που επεκράτησε στη διάσκεψη της Τύνιδας. Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρεται για το αν η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Κατάρ και τα Εμιράτα θα στηρίξουν μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και των υπόλοιπων Δυτικών στη Συρία, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου